Desi nu exista nici un anunt oficial facut de catre cei de la Microsoft, niste ingineri software de la Albacore au descoperit ca Microsoft isi testeaza noul crypto wallet in interiorul browser-ului Edge.

Descoperirea a fost facuta pe data de 17 Martie 2023 chiar de catre Albacore intr-o postare pe Twitter.

Din informatiile furnizate de Albacore, acest wallet este non-custodial, adica utilizatorul va avea acces total asupra criptomonedelor sale. Pe scurt, Microsoft nu va avea acces la parola si cheia secreta a utilizatorilor.

Ce beneficiu va aduce acest wallet lumii crypto?

Desi un browser care multa vreme nu a interesat pe nimeni, Edge a revenit in ultima vreme in atentia utilizatorilor in special dupa ce Microsoft a anuntat ca motorul lor de cautare, Bing, va integra si cunoscutul AI Chat GPT. Astfel, din ce in ce mai multa lume va incepe sa utilizeze si acest browser.

Crearea unui wallet in-browser este o idee buna, fiindca va simplifica extrem de mult modul in care utilizatorii isi voi gestiona criptomonedele. Pana in momentul de fata exista cateva browsere care au un wallet built-in printre care cele mai cunoscute fiind Opera si Brave.

Concluzie

In concluzie, desi inca neanuntat oficial, este clar ca Microsoft va lansa in viitorul apropiat un wallet crypto. Avand in vedere integrare Chat GPT-ului in Bing, poate acest wallet va functiona si cu ajutorului Inteligentei Artificiale, care ne va ajuta utilizatorii cu scheme de trading etc. Pana atunci, astaptam anuntul oficial al celor de la Microsoft.

Lasa un comentariu