Pentru utilizatorii de crypto si nu numai, Kraken este unul dintre cele mai importante si populare exchange-uri crypto de pe piata. Creat in 2011, Kraken a fost dintotdeauna una dintre companiile care au sprijinit adoptarea criptomonedelor pe scara larga, iar acest tel continua si in ziua de astazi.

Kraken crypto bank

Cea mai noua stire devenita virala ce ii are ca personaj principal pe cei de la Kraken este ca acestia doresc sa deschida prima banca crypto din lume. Intr-un podcast aparut recent, Marco Santori, Chief Legal Officer pentru Kraken a dezvaluit noua stire.

Kraken Bank is very much on track to launch, very soon, We’re going to have those pens with the little ball chains. We’re going to order thousands of them and attach them to the desks of Wall Street banks everywhere. With our logo.

sursa: kraken.com/bank

Wall Street is going to be fine. Kraken and Coinbase are going to be okay. But for the guy or gal who has a new idea about how to provide infrastructure to the crypto economy, it’s going to be a really tough road over the next few years for them. No question.

Cum va functiona aceasta banca?

In esenta, principiul de functionare al acestei banci va fi asemanatoare cu cea a unei banci traditionale, cu exceptia monedei pe care banca o va stoca. Astfel, in loc sa depozitezi in banca RON sau EURO, utilizatorii isi vor putea crea conturi in Bitcoin spre exemplu.

Pana in momentul de fata, nu exista extrem de multe detalii cu privire la modul de functionare al acestei banci. Tot ce se stie pana acum este ca se va lansa in curand, ca interactiunea oamenilor cu banca se va face 100% online printr-o aplicatie si ca va incerca sa ofere toate facilitatile de care se bucura o banca traditionala.

Cand va fi lansata oficial banca crypto?

Nu se stie cu exactitate data oficiala de lansare. Intr-un comunicat de presa, cei de la Kraken au afirmat ca se va lansa „in curand”.

Concluzie

In concluzie, vedem ca integrarea criptomonedelor in viata de zi cu zi incepe sa prinda un contur din ce in ce mai accentuat, iar Kraken este cu siguranta una dintre companiile carora le datoram extrem de multe pentru aceste initiative. Cu siguranta ca acest pas facut de catre Kraken va motiva din ce in ce mai multe companii crypto sau chiar banci traditionale sa integreze pe cat posibil criptomonedele in viata de zi cu zi.

Lasa un comentariu