Banca Centrala din Arabia Saudita (SAMA) a anuntat recent ca intentioneaza sa accepte plati in criptomonede. Acest pas este unul extrem de important pentru adoptarea tehnologiei blockchain in a monedelor digitate in economia Arabiei Saudite.

In data de 23 Ianuarie 2023, SAMA a anuntat oficial ca momentan tranzitia catre acceptarea criptomonedelor se afla inca in stadiul de cercetare. Altfel spus, SAMA inca nu au adoptat plata in monede digitale, ci se afla inca in proces de acumulare de informatii.

sursa: beincrypto.com

Insa, conform celor mai multi analisti crypto, este mai mult o problema de timp pana cand SAMA va accepta monedele digitale pe tot teritoriul Arabiei Saudite.

“SAMA stresses that although no decision has been made regarding the introduction of CBDC in the Kingdom, it continues to focus on exploring the benefits and potential risks of implementing CBDC.”

Acest pas face parte dintr-un proiect mai amplu al conducerii Arabiei Saudite numit Saudi Vision 2030. Acest plan este o initiativa a conducerii de a-si diversifica portofoliul economic si de a nu se baza aproape in exclusivitate pe comertul cu petrol. Astfel, Arabia Saudita cauta sa gaseasca noi metode economice de a atrage bani si investitori in tara.

De mentionat este faptul ca SAMA nu doreste sa creeze o moneda digitala proprie, ci doreste sa permita tranzactiionarea criptomonedelor deja existente. Cel mai probabil nu se va putea tranzactiona cu toate monedele digitale, ci doar cu un numar limitat.
Oricum, aceasta abordare difera de cele a bancilor centrale Europene care analizeaza posibilitatea de a emite propriile monede digitale.

Concluzie

In concluzie, Banca Centrala din Arabia Saudita face un pas important catre adoptarea criptomonedelor si tehnologiei blockchain in economia sa, oferind oportunitati noi pentru companii si investitori. Aceasta miscare va ambitiona probabil si alte tari sa adopte criptomonedele ceea ce va conduce rapid la o globalizare a tehnologiei blockchain

Lasa un comentariu