Dupa cum va dati seama si din titlu, avem de a face cu un parteneriat nou dintre doua proiecte, de asta data ambele romanesti: MultiversX si CoinDrip. CoinDrip este un proiect romanesc creat de catre Razvan Statescu care implementeaza un nou sistem ingenios de plati.

sursa: coindrip.finance

Ce este CoinDrip?

Coindrip este o platforma de „token streaming”. Ce inseamna acest lucru? In esenta, „token streaming” este un protocol pentru plati in timp real de tokeni ESDT(Elrond Standard Digital Token). Desi mai exista pe piata proiecte asemanatoare, cei de la Coindrip se diferentiaza prin urmatorul lucru. Acest streaming de tokeni, adica plata, se produce in fiecare secunda, astfel:

Sa presupunem ca vrei sa platesti pe cineva cu 100 de EGLD in decurs de o luna pentru un anumit task. Folosind orice alta platforma, banii ar fi ajuns toti deodata in momentul cand angajatorul sa spunem hotaraste sa ii trimita, de obicei la finalul taskului. Insa folosind Coindrip, tokenii se vor trimite ca un flux continuu.

Cel ce trimite banii alege cand sa fie data de start si de final a platii, sa spunem in decurs de 24 de ore.

sursa: https://multiversx.com/blog/multiversx-coindrip-programmable-money-streaming

Astfel, numarul de tokeni se imparte la cate secunde exista in acel interval de timp, iar acea parte va fi trimisa in fiecare secunda. Cel ce primeste va avea acces tot timpul la o bara de progres care ii va arata procentul din suma pe care l-a primit deja.

sursa: coindrip.finance

Coindrip si MultiversX

Coindrip este construit pe network-ul MultiversX, astfel ca este compatibil cu orice criptomoneda de tip ESDT. Cele mai importante motive ce i-au determinat pe cei de la Coindrip sa realizeze acest parteneriat au fost atuurile blockchain-ului MultiversX.

  1. Adaptiv Sharding – Segmentarea blockchain-ului pentru a realiza operatii in paralel mareste extrem de mult viteza network-ului;
  2. Secure proof of stake – protocolul de consens al celor de la MultiversX este rapid si sigur;
  3. Taxe extrem de mici de tranzactonare.
sursa: coindrip.finance

Concluzie

In concluzie, acest nou proiect construit pe tehnologia MultiversX aduce categoric o imbunatatire a metodelor de plata in crypto. Astfel, folosindu-se acest nou sistem de plati, utilizatorii nu vor mai avea neplaceri in genul platilor intarziate.

Lasa un comentariu