Una dintre cele mai virale tweet-uri din ultima vreme i-a avut ca protagonisti pe cei de la Cardano, care vor lansa in aceasta luna noul lor stablecoin, DJED.

sursa: twitter/com/DjedStablecoin

Ce este Djed?

Djed este un stablecoin creat de catre Candano (ADA) si COTI Network si este pregatit de lansare in aceasta luna. Ceea ce este impresionant la aceasta moneda este raportul dintre monedele depuse ca supply colateral si monedele aflate efectiv in circulatie.
Astfel acest raoprt este de 8:1, adica monedele colaterale sunt de 8 ori mai multe decat cele din circulatie

Ce inseamna de fapt acest raport?

Exista 2 tipuri de stablecoins: cele ce au in spate monede coalterale (backed) si cele algoritmice (USDC), DJED este o combinatie de ambele tipuri. Cele colaterale inseamna ca au o valoarea reala in spate. Spre exemplu, fiecare stablecoin USDT are in spate 1 dolar care ii mentine pretul stabil, adica raportul este de 1:1. In cazult de fata, raportul este de 8:1, adica in teorie aceasta criptomoneda este de 8 ori mai stabila decat un stablecoin obisnuit.

Fiecare moneda DJED va fi sustinuta de 8 monede SHEN. Astfel, DJED este printre putinele stablecoin-uri care sunt sustinute tot de criptomonede si nu de monede traditionale, cum este USDT pe care l-am mentionat mai sus.

Care va fii viitorul pentru ADA?

Aceasta noua lansare i-a bucurat pe cei din comunitatea Cardano si nu numai. Acest stablecoin se speculeaza ca va crea un boost imesc pentru ADA, astfel, anul acesta s-ar putea sa vedem un All Time High pentru Cardano.

sursa:twitter/Subcritical

Mai mult decat atat, Cardano isi pune foarte multe sperante in acest proiect, astfel ca, in viitorul indepartat, DJED va putea deveni principala moneda de plata in interiorul ecosistemului Cardano. Acest pas este unul extrem de important, caci indiferent de fluctuatia pietei, DJED isi va mentine valoarea constanta de 1 dolar.

sursa: cardano.org

Cum puteam cumpara Djed?

Djed este sustinut de catre ADA, astfel putem achizitiona DJED folosind ca moneda de schimb ADA. In viitor, imediat dupa lansare, veti putea achizitiona DJED de pe site-ul oficial al acestora: djed.xyz.

sursa: djed.xyz

Concluzie

In concluzie, acest nou proiect ce va fi lansat oficial in aceasta luna are rolul de a imbunatati major network-ul Cardano. DJED este in momentul de fata unul dintre cele mai populare subiecte crypto, un proiect pe care comunitatea Cardano il astepta de foarte mult timp.

Lasa un comentariu