Nubank este cea mai mare banca din America Latina, avand origini braziliene si sediul in Sao Paolo. Desi o este o banca ca oricare alta, ea se distinge de concurenta prin faptul 2 lucruri:

  1. Nubank este o banca complet digitala;
  2. Nubank implementeaza si sustine publica adoptarea criptomonedelor in sistemele bancare.

Ba mai mult, Nubank au si investit multi bani in diferite proiecte crypto cum ar fi de exemplu Polygon, impreuna cu care vor sa dezvolte o criptomoneda.

sursa: https://www.reuters.com

Ce legatura exista intre Nubank si criptomonedele?

In primul rand, Nubank este una dintre putinele banci din lume, si singura din America Latina, care sustine tehnologia blockchain si sunt convinsi ca viitorul bancking-ului va fi integrat in blockchain. Astfel ca, si datorita initiativei celor de la Nubank, din ce in ce mai multi oameni din America Latina investesc in criptomonede.

Cum au facut asta?
Permitandu-le utilizatorilor Nubank sa tranzactioneze criptomonede. Astfel, incepand din Iulie anul trecut, peste 50 de milioane de utilizatori din America Latina au putut achizitiona in prima faza Bitcoin direct de pe aplicatie de mobil a celor de la Nubank.

Dupa ce aceasta noua functionalitate a avut succes, cei de la Nubank si-au extins portofoliul si cu moneda Ethereum.

Ce au pregatit Nubank pentru 2023?

Printre ultimele stiri lansate de cei de la Nubank este aceea ca anul acesta vor sa implementeze in aplicatia loc si criptomonedele Polygon si Uniswap. Astfel, Nubank devine printre singurele banci din lume care sustine public si tare tehnologia criptomonedelor, mplementand-o in solutiile loc bancare.

Se pare ca acesta este doar inceputul pentru banking-ul din America Latinae Exista extrem de multe sanse ca America de Sud sa implementeze mult mai repede criptomonedele in tehnologiile de banking decat oricare alt continent.

Concluzie

Desi Brazilia este foarte departe de Europa, cei de la Nubank raman un exemplu demn de urmat si de catre bancile Europene. In concluzie, Nubank este a doua cea mai mare banca digitala din lume si printre cei mai mari sustinatori ai criptomonedelor din lumea bancara.

Lasa un comentariu