Compania arhicunoscuta a lui Justin Sun, TRON, trece prin momente grele, care dupa unii specialisti s-ar putea sa insemne inceputul sfarsitului acestui proiect crypto.

Ce se intampla cu TRON?

TRON are in portofoliu doua criptomonede care sustin intregul network si anume TRX si USDD (stablecoin). Se pare ca cei de la Tron aveau de ceva timp niste probleme astfel ca, desi stablecoin-ul acestora trebuia in teorie sa valoreze 1 dolar, in momentul de fata se vinde cu 0.9792 dolari.

Acest fapt ne face sa ne gandim la ultimul mare crash de anul trecut cu Terra, unde stablecoin-ul acestora s-a devalorizat treptat pana cand a scazut cu 99%.

Scaderea valorii USDD are efecte si asupra monedei principale TRON si anume TRX care a scazut brusc cu 10% in ultimele 24 de ore.

sursa: coinmarketcap.com

Graficul de mai sus reprezinta evolutia valorii TRX in ultimele 24 de ore. Imediat sub grafic vedem si cum au crescut volumul de vanzare, astfel ca o data cu scaderea valorii USDD, utilizatorii care detineau TRX au ales sa vanda, de aici si scaderea brusca.

Care este motivul acestei scaderi?

Se pare ca aceasta scadere are de a facec cu o alta companie crypto si anume cu Huobi Global. Huobi Global este un exchange crypto din Asia, iar Justin Sun este membru in board-ul de decizii al acestei companii.

Cei de la Huobi Global au anuntat ca vor concedia 20% din angajatii companiei pe motiv ca din ce in ce mai putin investitori investesc in Huobi. Aceasta stire, confirmata si de catre Justin Sun se pare ca sta in spatele scaderii nu doar a monedelor Tron, dar si a token-ului Huobi care zilele trecute a avut o scadere de aproape 1 dolari in doar cateva ore.

Totodata, volumul de trading pe Huobi Exchange a scazut cu peste 20% in ultimele 24 de ore.

Concluzie

In concluzie, problemele celor de la Huobi Global s-au revarsat si peste proiectul Tron care supera o scadere de aproximativ 10% la ambele monede. Din acest motiv, din ce in ce mai multe lume alege sa isi vanda criptomonedele TRX si USDD, acest lucru destabilizand si mai mult acesti tokeni.

In momentul de fata, scaderea in valoare este prea mica pentru a spune daca TRX isi va reveni sau va continua sa scada.

Lasa un comentariu