Pentru a putea avea acces la tot ceea ce ofera lumea criptomonedelor, fiecare utilizator are nevoie de un portofel crypto. In acest portofel, pastrand analogia cu cele traditionale, utilizatorii isi vor putea stoca criptomonedele, dar si, mai nou, NFT-urile.

Exista extrem de multe portofele disponibile pe piata (cateva mii probabil), iar in special pentru incepatori alegerea unui astfel de wallet poate fi dificila si descurajanta. Asadar, mai jos gasiti o lista cu unele dintre cele mai bune portofele in momentul actual.

Maiar Wallet

Maiar este wallet-ul principal al network-ului MultiversX (fost Elrond). Acest wallet este de departe unul dintre cele mai populare si simplu de utilizat wallet-uri, fiind disponibil atat pentru desktop, cat si pentru smartphone (IOS & Android).

Procesul de creare a unui cont este extrem de simplu, tot ceea ce aveti nevoie estre de un numar de telefon.

De ce sa alegeti Maiar Wallet?

 1. Acest wallet are una dintre cele mai mici taxe de transfer de pe piata – 0.001 $ per tranzactie;
 2. Este unul dintre cele mai sigure wallet-uri;
 3. Suporta atat moneda eGLD, dar si BNB, BTC si ETH.

Acest wallet se adreseaza in special celor de detin criptomonede cosntruite pe reteaua Elrond.

sursa: maiar.com

Exodus Wallet

Acest wallet are o interfata extrem de bine lucrata si intuitiva, fiind disponibil atat ca varianta desktop, dar si pentru smartphone. Pe langa interfata, Exodus are cateva puncte tari ce il diferentiaza de concurenta:

 1. Suporta peste 260 de criptomonede de pe majoritatea chain-urilor de pe piata;
 2. Permite staking-ul pentru o selectie destul de mare de criptomonede;
 3. Se poate conecta usor la portofele hardware cum ar fi Ledger;
 4. Suporta stocarea de NFT-uri.

Acest wallet este destinat in special celor ce stocheaza o gama larga de criptomonede, dar si celor care detin un hardware wallet si vor sa transfere criptomonede extrem de usor.

sursa: exodus.com

MetaMask Wallet

MetaMask este poate cel mai usor de folosit wallet in-browser. Construit pe blockchain-ul celor de la Ethereum, MetaMask poate fi folosit atat ca aplicatie de sine statatoare, dar si ca extensie web in browser-ul preferat, ceea ce il transforma in poate cel mai usor de folosit wallet din aceasta lista.

Folosit de peste 30 de milioane de utilizatori, MetaMask Wallet combina de fapt functionalitatea unui portofel cu cea a unui exchange in aceeasi aplicatie. Astfel, utilizatorii nu au nevoie de doua aplicatii separate pentru cumparare respectiv stocare (crypto & NFTs), ci le au impreuna in aceeasi aplicatie.

Wallet-ul este destinat in special utilizatorilor ce detin preponderent criptomonede bazate pe blockchain-ul Ethereum.

sursa: metamask.io

Guarda Wallet

Guarda Wallet se distinge fata de ceilalti atat prin usurinta de folosire, dar in special prin securitate, fiind deseori desemnat cel mai sigur Software Wallet.

Disponibil pe orice tip de platforma, de la Windows, Mac, Linux la IOS si Android, Guarda Wallet suporta peste 50 de blockchain-uri, adica peste cateva mii de criptomonede. Pe scurt, este aproape imposibil sa gasesti o criptomoneda care sa nu fie compatibila cu acest wallet.

Cele mai mari avantaje ale acestui wallet sunt:

 1. Securitatea – Acest fapt este garantat prin doua lucruri:
  • Utilizatorul nu este nevoit sa introduca date personale;
  • Cheia privata nu este stocata de catre aplicatie.
 2. Functionalitate – Guarda Wallet suporta peste 50 de blockchain-uri, fiind unul dintre cele mai versatile wallet-uri.

Acest crypto-wallet se adreseaza in special celor ce doresc un portofel extrem de sigur, dar si foarte versatil, care detin criptomonede construite pe blockchain-uri diferite.

sursa: guarda.com

Trust Wallet

Trust Wallet este unul dintre cele mai populare wallet-uri fiind folosit de peste 25 de milioane de utilizatori din intreaga lume. Este disponibil pa Android si IOS, dar si ca varianta de extensie web pe browser-ul Chrome.

Acest wallet ofera suporta cateva mii de criptomonede, astfel vei putea stoca practic orice criptomoneda iti doresti.

Un mare avantaj al acestui wallet este faptul ca e complet gratis de utilizat. Astfel utilizatorul isi poate stoca criptomonedele in siguranta fara a plati nimic. Singurele taxe care se percep sunt la tranzactionare, insa acele taxe nu sunt percepute de catre TrustWallet, ci sunt taxele aferente fiecarui blockchain.

Un alt mare avantaj este ca in aplicatia wallet-ului este integrat atat un exchange, cat si un modul de staking. Astfel, utilizatorul are o aplicatie 3-in-1 intuitiva si extrem de usor de folosit.

Acest wallet se adreseaza celor ce au nevoie e un porotfel bun la toate, care sa functioneze extrem de bine pe mobil, sa ofere multe functionalitati, insa ramanand extrem de usor de utilizat.

sursa: trustwallet.com

Concluzie

In concluzie, pe piata exista extrem de multe wallet-uri crypto si poate fi extrme de greu de ales unul, in special pentru cei ce se afla la inceput. Lista de mai sus prezinta 5 dintre cele mai populare wallet-uri in momentul actual.

Lasa un comentariu