In ultima vreme, din ce in ce mai multe companii sau brand-uri isi pregatesc intrarea in WEB3.0. Astfel ca este doar o chestiune de timp pana cand vom vedea marile brand-uri mondiale in WEB3.0 sau chiar Metavers.

Astfel ca una dintre cele mai noi stiri in aceasta directie vine de la Starbucks. Acestia au anuntat lansarea varientei beta a unui program WEB3.0 ce se numeste Odyssey.

Aceasta lansare a avut loc pe data de 8 Decembrie, insa doar pentru o mica parte din clientii Starbucks care se aflau pe o lista speciala de asteptare. Astfel va trebui sa mai asteptam ceva timp pana cand programul va fi disponibil pentru intreaga comunitate Starbucks.

Ce este Starbucks Odyssey?

In esenta, Odyssey este un program WEB3.0 de loialitate care promite sa aduca extrem de multe beneficii consumatorilor fideli Starbucks.

Astfel ca acest nou program combina programul de loialitate, deja existent in cafenelele Starbucks, (Starbucks Reward) cu tehnologia NFT.

Ce va aduce nou acest program?

Starbucks Odyssey va fi construit ca un mini-joc, unde utilizatorii pot participa intr-o serie de activitati distractive ce se vor numi „Journeys”. In momentul cand o astfel de activitate va fi completa, utilizatorul va primi un NFT care se numeste „Journey Stamps” si niste puncte de loialitate numite „Odyssey Points„. Aceste puncte si NFT-uri se vor materializa prin beneficii in cafenelele Starbucks.

NFT-urile vor fi create pe blockchain-ul celor de la Polygon.

sursa: twitter.com/0xPolygon

Ce sunt de fapt aceste „Journeys”?

Aceste activitati de entertaining au in esenta un scop atat distractiv, dar si educativ. Astfel, aceste activitati permit utilizatorilor sa invete noutati despre lumea cafelei, despre pop culture, despre drumul cafelei de la recoltare pana in ceasca etc, dar intr-un mod distractiv.

Pe langa completarea acestor activitati, utilizatorii pot achizitiona NFT-urile cumparandu-le direct cu cardul de debit.

sursa: https://polygon.technology/blog/starbucks-odyssey-beta-is-now-live-on-polygon

Concluzie

in cocnluzie, desi lansata de 3 zile, Odyssey inca nu este disponibila intregii comunitati, aflandu-se inca in starea de test. Cert este ca incepand cu 2023, intreaga comunitate starbucks se va putea folosit de acest program care va aduce extrem de multe beneficii iubitorilor de cafea Starbucks.

Lasa un comentariu