Unul dintre proiectele cele mai interesante din topul acestei luni este de departe Mask Network. Acest proiect este extrem de popular datorita mediului unde este aplicabil, adica in Social Media.

Ce este Mask Network?

In ziua de astazi nu ne-am putea imagina cum ar arata lumea fara social media. Aceste aplicatii au devenit indispensabile. Chiar daca sunt folosite la scara mondiala, cu totii stim ca exista mici probleme in ceea ce priveste confidentialitatea content-ului de pe aceste platforme, in special a mesajelor private.

Aceasta problema, insa, a confidentialitatii mesajelor de pe social-media este rezolvata de catre Mask Network. Acest proiect ne promite faptul ca vom putea trimite mesaje criptate pe orice platforma de social media, astfel aducand mai aproape de realitate ceea ce se numeste Internet Descentralizat.

sursa: mask.io

Cum functioneaza Mask Network?

Mask Network poate fi folosit momentat in doua moduri.

  1. Ca aplicatie de sine statatoare. In momentul de fata, Mask Network se gaseste sub forma de aplicatie in App Store si Google Play. Cu aceasta veti putea comunica cu prietenii avand toata certitudinea ca mesajele nu vor fi vizualizate de catre nimeni altcineva.
  2. Ca extensie Web: Mask Network poate fi folosita ca extensie web pentru a trimite mesaje criptate pe Twitter sau Facebook.

In esenta, Mask Network permite utilizatorilor sa adauge inca un layer de securitate in convorbirile acestora de pe social-media.

Cum functioneaza procesul de encriptie?

Conform celor de la Mask Network, procesul de criptare este unul asimetric, adica sunt folosite doua chei diferite:

  1. Public Key – Folosita pentru criptarea initiala a mesajului;
  2. Private Key – Folosita pentru decriptarea ulterioara a mesajului.

Mask Token

MASK este tokenul nativ al acestui network, token ce a fost lansat in Februarie 2021. Tokenul este guvernat de catre o societate DAO si este limitat la 100 de milioane de bucati. In momentul de fata, MASK valoreaza 3 dolari, aflandu-se intr-o crestere continua fata de luna precedenta cand valora putin peste 1 dolar. Mai jos puteti observa evolutia pretului in ultimele 30 de zile.

sursa: coinmarketcap.com/currencies/mask-network/

Concluzie

In concluzie, Mask Network este o solutie extrem de avantajoasa daca va preocupa confidentialitatea mesajelor de pe social media. Modul in care Mask Network se utilizeaza este extrem de facil putind fi folosit si ca aplicatie, dar si ca extensie web.

Lasa un comentariu