Stirea de ultima ora in lumea crypto ii are ca protagonisti pe Binance si FTX. Astfel ca, in ultima perioada exista zvonuri cum ca Binance are intentia de a cumpara principalul oponent, adica FTX. In acest articol vom vedea cum sta treaba.

Va cumpara Binance FTX?

Toata povestea incepe cu cei de la FTX. Acestia, pe data de 8 Noiembrie, au cerut ajutorul celor de la Binance din cauza problemelor de liquiditate.

sursa: twitter.com

Astfel ca, cei de la Binance au anuntat ca au ajuns la o intelegere comuna cu cei de la FTX. pe scurt, Binance urma sa cumpere FTX, principalul rival, rezolvandu-le problemele de liquiditate.

Desi cei de la Binance intentionau sa achizitioneze FTX, in cele din urma, acestia au renuntat la afacere declarand ca problema FTX este peste putinta lor:

sursa: twitter.com

In cele din urma, CEO-ul celor de la Binance a declarat ca intelegerea nu se va concretiza. Astfel ca ceea ce trebuia sa fie o fuziune a doua dintre cele mai populare companii, s-a materializat intr-o scadere cu peste 90% a cryptomonedei FTX, dupa cum arata si graficul urmator, desi in 2022 compania FTX a fost evaluata la aproximativ 32 de miliarde de dolari.

sursa: coinmarketcap.com

Ce va urma?

Din ce stim pana in momentul de fata, Binance dorea sa achizitioneze FTX, insa pana la urma tranzactia nu s-a concretizat. Astfel ca se justifica scaderea brusca a pretului monedei FTX din pricina problemelor platformei cu liquiditatea. Avand in vedere ca achizitia nu s-a concretizat, ce este cert ramane doar scaderea brusca in valoare a celor de la FTX.

Lasa un comentariu