Creat in 2017, Tron este in momentul de fata una dintre cele mai populare proiecte crypto fiind pe locul 15 ca popularitate conform CoinMarketCap. Desi la lansare, acest proiect a fost construi pe blockchain-ul Ethereum, in momentul de fata Tron au creat propriul blockchain rupandu-se de ETH.

Ce este Tron

Tron este o tehnologie blockchain open-source care doreste sa devina principala infrastructura a internetului descentralizat. Tehnologia Tron are cateva puncte forte care o diferentiaza fata de altele si anume:

  1. Descentralizat – Toate datele din ecosistemul Tron sunt descentralizate, necontrolate si nestocate de catre nimeni;
  2. Tron ofera posibilitatea utilizatorilor de a crea proprii tokeni folosind tehnologia Tron.
  3. Tron au intrat si in industra gaming-ului, creand o platforma unde utilizatorii pot lansa jocuri descentralizate.

Pentru a putea functiona in parametrii normali si de a avea viteze extrem de mai de tranzactie, Tron este construit pe o arhitectura segmentata in trei layers.

  1. Core Layer – Acest layer se ocupa de principalele task-uri ale unui blockchain: Validarea tranzactiilor, management-ul conturile si executarea smart contract-urilor.
  2. Storage Layer – Acest layer se ocupa cu manipularea datelor si a tranzactiilor complexe, astfel rezolvand problemele de blocare a blockchain-ului din cauza numarului mare de tranzactii;
  3. Application Layer – Acest layer este folosit de catre dezvoltatori pentru a construit aplicatii descentralizate.

Proiecte Tron

In prezent, Tron este una dintre cele mai populare blockchain-uri. Extrem de multe proiecte sunt construite pe aceasta platforma. Mai jos gasiti o lista cu cele mai importante proiecte construite pe blockchain-ul Tron:

  • TronWallet – In prezent exista extrem de multe wallet-uri construite pe Tron Blockchain. In acest link veti gasi toate wallet-urile disponibile.
  • Sun Ecosystem – Acest ecosistem construieste DeFI apps folosind blockchain-ul Tron;
  • WinkLink – Acest proiect creaza legatura dintre datele stocate pe blockchain si datele din lumea reala.
  • SunSwap – Primul exchange descentralizat construit pe platforma Tron.

Tron Token

Tronix (TRX) este token-ul nativ al acestui ecosistem. TRX este folosit in mare parte pentru tranzactii, pentru plata comisioanelor de tranzactionare etc. In momentul de fata sunt in circulatie aproximativ 70% de tokeni din maximul de 100 de miliarde.

In prezent, TRX valoreaza 0.065 dolari, avand un ATH de putin peste 0.2 dolari imediat dupa lansare.

sursa: tron.network

Concluzie

In concluzie, Tron este o tehnologie extrem de versatila permitand dezvoltatorilor sa creeze diferite tipuri de aplicatii descentralizate, diferiti tokeni sau chiar jocuri. Susscesul si popularitatea Tron a fost accelerata de multiplele parteneriate cu diferite mari brand-uri internationale sau cu diferiti artisti.

Lasa un comentariu