Chiliz, dupa cum am mentionat si in titlu, este un proiect crypto construit in jurul sportului. Lumea sportului este poate cea mai mare industrie a planetei, atat ca popularitate, dar si financiar, astfel ca Chiliz s-au diferentiat extrem de repede de celelalte proiecte crypto de pe piata.

Ce este Chiliz?

Chiliz este un proiect crypto construit in jurul sportului, adica este un proiect dedicat fanilor sportivi. Principalul scop al acestui proiect este de a sustine platforma Socios. Aceasta platforma a fost construita pentru fani, ca acestia sa isi poata sustine echipele sportive preferate.

Ce este Socios?

Socios este o platforma creata pentru fanii sportivi, un loc unde acestia pot sustine activ echipele preferate. Astfel ca, fiecare echipa sportiva isi poate crea pe aceasta platforma un token (token construit folosind Chiliz), dar si o serie de NFT-uri.

sursa: socios.com

Acest token poate fi achizitionat de catre fani, astfel ca tokenii reprezinta un anumit procent din actiunile echipei, un fel de actiuni ca la bursa. Fanii astfel detin o mica parte din acea echipa. Pe langa aceasta, tokenii sunt folositi pentru a achizitiona diferite merch-uri cu echipa preferata.

Totodata, fiecare echipa isi poate crea colectii de NFT-uri pe care fanii le pot achizitiona.

sursa: socios.com

Pana in prezent, prin intermediul platformei Socios, Tron a incheiat peste 120 de parteneriate cu diferite echipe sportive, in special de fotbal.

sursa: socios.com

Chiliz Token

CHZ este token-ul nativ al acestui proiect. Rolul acestuia este de a face sa functioneze platforma Socios. Astfel ca toate tranzactiile din platforma se realizeaza folosind CHZ.

In momentul de fata, CHZ valoreza 0.28 dolari. In total exista aproape 9 miliarde de astfel de tokeni dintre care 5.3 miliarde se afla in circulatie.

Concluzie

In cocnluzie, Chiliz este platforma ideala pentru iubitorii de sport, in special pentru iubitorii de fotbal. Astfel ca fanii pot achizitiona obiecte de colectie cu amprenta echipei preferate sau pot chiar sustine financiar echipa cumparand tokenii respectivi.

Lasa un comentariu