Despre Elrond si al lor exchange Maiar am vorbit de multe ori aici pe blog. In decursul ultimului an vedem cum creste popularitatea network-ului Elrond la nivel mondial. Aceasta popularitate se vede in cresterea numarului de proiecte construite pe Elrond.

In articolul de fata vom vorbi despre un astfel de proiect, AshSwap.

Ce este AshSwap?

AshSwap este un exchange descentralizat construit pe platforma celor de la Elrond. Acest DEX permite utilizatorilor sa efectueze swap intre stable coins cu taxe de tranzactie extrem de mici.

De ce doar stablecoins?

Chiar daca majoritatea oamenilor prefera monedele volatile pentru exchange, in anumite situatii se preteaza mai bine monedele stabile. Acestea, nemodificandu-si pretul, pot fi folosite cu o mai mare incredere in vanzarea de produse, abonamente sau orice fel de tranzactie unde pretul trebuie sa ramana fix.

Astfel ca tranzactiile intre monede ca USDC, BUSD vor fi posibile si pe network-ul celor de la Elrond. Acest lucru va fi posibil si datorita tehnologiei de multi-bridge creata de cei de la AshSwap.

La intrebarea de ce au ales network-ul Elrond, cel mai bun raspuns este dat chiar de catre CEO-ul AshSwap, Neil Nguyen.

“We have chosen to develop our product on the Elrond Network because we think the team has laid out the most compelling vision for onboarding the next billion people into Web3, and the technology, development philosophy, achievements, and especially the community, are a strong indication of their ability to execute on that vision.” said Neil Nguyen, AshSwap CEO.

Totodata, inovatia pe care cei de la AshSwap au adus-o network-ului Elrond este sumarizata in mesajul postat de catre Lucian Mincu, CIO-ul Elrond.

“While on their mission of bringing the first stable-swap dex to Elrond, the AshSwap builders have already helped expand the available Elrond developer tools. This kind of ethos will help our developer community stand out and accelerate the innovations coming live in our ecosystem.” said Lucian Mincu, Elrond Network CIO.

Cum se foloseste acest DEX?

Primul lucru pe care trebuie sa il facem este sa conectam un wallet. AshSwap functioneaza cu wallet-ul celor de la Maiar.

Modul de folosire este extrem de simplu. Dupa cum se vede in imaginea de mai jos, design-ul exchange-ului este foarte intuitiv. Tot ceea ce trebuie sa facem este sa alegem moneda pe care vrem sa o schimbam si moneda in care vrem sa schimbam stablecoin-ul.

sursa: docs.ashswap.io

Urmatorul pas este de a introduce cantitatea de monede pe care dorim sa le schimbam si sa apasam pe butonul de Swap. Pentru ca conversia sa se finalizeze, trebuie sa confirmam tranzactia din wallet-ul Maiar. Dupa acest pas, conversia este gata.

Concluzie

In concluzie, AshSwap este un DEX cosntruit integral pe tehnologia celor de la Elrond. Acest proiect este extrem de important pentru network-ul Elrond fiind primul DEX exclusiv de stablecoins, multi-chain si cu taxe extrem de mici de tranzactionare.

Lasa un comentariu