Una dintre cele mai mari probleme ale societatii actuale este poluarea. Deja incepem sa vedem efectele dezastruoase ale poluarii ultimelor decenii si anume, incalzirea globala, distrugerea habitatelor naturale, poluarea oceanelor, etc.

Proiectul de astazi este special din doua motive.

 1. The Aquaverse este un proiect crypto ce are ca scop crearea de produse si tehnologii pentru a curata oceanele de poluare;
 2. The Aquaverse este construit pe platforma celor de la Elrond;
sursa: elrond.com/blog

Ce este The Aquaverse?

The Aquaverse este un proiect care are ca scop curatarea oceanelor prin prisma NFT-urilor si a crypto-gaming-ului. Cum vor face asta? Din fondurile castigate din crypto vor dezvolta produse care vor ajuta curatarea oceanelor, cum ar fi buretii de mare. Buretii de mare (Spongieri) sunt niste animale cu o capacitate mare de a filtra elementele microplastice si metalele grele din ocean.

Desi infiintata la finalul anului trecut, compania a devenit cunoscuta anul acesta. The Aquaverse a fost declarata de Netexplo Observatory drept cea mai inovativa companie a anului. Aquaverse au participat si la cea mai mare conferinta tech din lume, VivaTech.

Buretii de mare

Cei de la The Aquaverse au ales purificarea apei folosind o metoda naturala, si anume buretii de mare. Aceste animale marine au foarte multe avantaje:

 1. Buretii de mare pot trai in orice climat;
 2. Pot filtra particule de plastic, metale grele, etc;
 3. Un burete de mare poate filtra 10.000 de litri/zi sau aproximativ 3.6 milioane de litri pe an;

Cei de la The Aquaverse vor crea niste bazine umplute cu acesti bureti care vor filtra apa. Bazinele vor arata ca in schema de mai jos.

sursa: theaquaverse.io

Cum vor finanta cei de la Aquaverse acest proiect?

Fiind o companie bazata pe blockchain, veniturile proiectului vor veni din vanzarea de NFT-uri. Compania va lansa o colectie de 9999 de NFT numita „Guardians„.

Totodata, The Aquaverse au creat si un token $SPONGES, iar acesta va fi lansat pe Maiar, exchange-ul celor de la Elrond.

The Aquaverse crypto-game

In decursul acestui an, dupa cum observam si in Roadmap, The Aquaverse vor lansa o platforma de gaming 3D ce va simula un univers acvatic. Jocul va fi de tip Play-to-Earn, iar castigurile companiei vor merge in proiectul ecologic.

Roadmap

Q2 2022:

 • Merging NFT;
 • Posibilitatea de stake a NFT-urilor;
 • Dezvoltarea jocului;

Q3&Q4 2022

 • Dezvoltarea NFT marketplace-ului;
 • Lansarea aplicatiei web;
 • Monitorizarea proiectului ecologic;

In concluzie, The Aquaverse merita atentie fiindca este printre putinele proiecte blockchain cu impact ecologic imens. Poluarea oceanelor este o problema reala, iar cei de la Aquaverse vor face tot posibilul sa aduca un impact pozitiv acestei probleme.

Lasa un comentariu