Elon Musk ramane fidel Dogecoin

Cel mai mare multi-miliardar din lume, Elon Musk, continua sa promoveze Doge, desi s-a trezit recent cu un proces intentant din cauza aceasta.

In ciuda intregului aspect, Elon Musk, nu se dezice de memecoin, iar recent a postat printr-un tweet clasic si succint, ca va continua sa sustina Doge. Nici macar suma de 258 de miliarde de dolari ceruta ca despagubiri, nu-l sperie pe antreprenor, care recent a intregrat crypto activul in SpaceX ca optiune de plata. Scurt istoric pentru cei care nu cunosc cazul. Keith Johnson, un simplu investitor, l-a chemat in instanta pe Elon Musk, cu mentiunea ca a intretinut o schema piramidala alimentata de moneda virtuala.

Mai exact, acuzatorul sustine ca afaceristul si-a folosit influenta si statutul de „cel mai bogat om al Planetei” pentru a manipula valoarea Doge, desi se stia din 2019, ca este un proiect lipsit de sens si utilitate. Astfel, Musk a facut profit si a cauzat neloialitate, prin diversele sale iesiri atat fizice, cat si online, in care promova moneda, in perioadele negre ale market-ului. Plangerea depusa de Johnson contine si comentarii ale altor mari multi-miliardari, precum Warren Buffet, Bill Gates si altii, care au pus la indoiala utilitatea si originalitatea sferei crypto.

Aditional, acesta a cerut instantei ca Elon Musk sa elimine Doge din toate business-urile sale care accepta plata cu moneda si sa declare trading-ul cu acest activ drept joc de noroc, conform legilor federale din New York. Daca “raspunsul” formulat de Elon Musk pe Twitter exprima clar opinia acestuia despre intregul scandal, nu acelasi lucru se poate spune despre avocatul sau, care inca nu a oferit un drept la replica.

Stirea cu procesul a dus pretul Doge pana la 0.050$, insa dupa postarea lui Elon Musk, valoarea acestuia a sarit cu crescut 23%.

Fondatorul BitMEX evita inchisoarea

Benjamin Delo, programatorul si antreprenorul de 38 de ani din Sheffield (UK), a reusit in ultima clipa sa ramana in libertate, ca urmare a procesului intentat pentru BitMEX.

Co-intemeietorul exchange-ului infiintat in 2014, a primit o pedeapsa oarecum similara cu a colaboratorului sau, Arthur Hayes, si anume probatiune pentru 30 de luni. Sentinta este finalul unui proces cu cantec inceput acum 2 ani, pornit de statul american pentru incalcarea legii privind secretul bancar. In 2020, autoritarile de reglementare au acuzat BitMEX, pe atunci una dintre cele mai mari entitati de instrumente derivate descentralizate, de facilitarea si non-combaterea spalarii banilor.

Plangerea a venit ca urmare a lipsei unui program optim de informare si de cunoastere a clientului, precum si a mentiunilor aferente. Acum 4 luni, cei doi asociati din spatele exchange-ului au pledat vinovati si si-au cerut scuze ca nu au gasit o cale prin care sa stabileasca si sa mentina un astfel de program. Instanta le-a oferit prin urmare sansa sa evite inchisoare, obligandu-i la arest la domiciliu timp de 30 de luni, in cazul lui Hayes, respectiv probatiune pentru aceasi perioada lui Delo.

Aditional, amandoi au fost amendati cu 10 milioane de dolari, despagubiri si daune. Avocatii celor doi, au sustinut ca acuzatiile au fost unele exagerat, iar trimiterea celor doi la inchisoare ar fi fost o greseala enorma. De asemenea, aparatorii au avut ca argument principal in proces faptul ca sunt multe alte entitati din zona activelor digitale, care nu respecta acest amendament.

BitMEX a incercat sa functioneze, in continuare, dupa 2020, prin venirea lui Alexander Hoptner, fostul CEO al Bursei din Stuttgart, insa acesta nu a reusit sa de-a companiei refresh-ul necesar, ba din contra, multe proiecte nereusite si disponibilazari avand loc in ultima vreme.

Sefa BC a Rusiei a dat aviz pozitiv pentru crypto

Elvira Nabiullina, guvernatoarea Bancii Centrale de la Moscova, a sustinut ca este deschisa pentru platile internationale in monede virtuale.

Organismul superior financiar din statul condus de Vladimir Putin, a avut atitudini reticente asupra fenomenului crypto in acest an. Totusi, se pare ca persoanele din conducere incep incet-incet sa-si atenueze pozitia. Dupa ce la inceputul lunii, Ksenia Yudaeva, adjuncta guvernatoarei, a declarat ca n-are de ce sa se impotriveasca activelor digitale in tranzactii internationale, acum si sefa Bancii a intarit argumentul.

Aceasta a spus ca valutele descentralizate pot fi folosite pentru comertul extern, atata timp cat ele nu patrund in sectorul financiar intern. Totusi, ea a insistat ca monedele virtuale sa nu fie folosite pe platforme care functioneaza pe teritoriul tarii, fiindca pun in pericol investitorii datorita riscului si volatilitatii. De asemenea, Elvira Nabiullina a adaugat ca proiectele crypto deja listate pe bursele rusesti, sa fie supuse reglementarii si doar cele care indeplinesc anumite conditii sa fie listate.

Astfel, toate monede virtuale, ar trebui sa aiba un prospect si un white-list bine structurat, sa desemneze un responsabil si sa ofere transparenta totala. Toate comentariile guvernatoarei au venit in cadrul Forumului Economic din Sankt Petersburg, incheiat recent. Stirea vine dupa mai multe saptamani in care Banca Centrala a Rusiei a insistat asupra unui CBDC, insa pare presiunile Kremlinului dau roade. Momentan, intreg proiectul de lege privind moneda digitala a fost amanat pentru septembrie.

In martie, liderul Comisiei pentru Energie din cadrul Dumei, a declarat ca statul ar putea accepta Bitcoin pentru plata de gaz si petrol. De asemenea, ministrul comertului a mentionat ca adoptia crypto e inevitabila, singurele intrebari fiind cand, cum, ce.  

A inceput NFT NYC

New York este incepand de ieri, 20 iunie si pana joi, 23 iunie, gazda unuia dintre cele mari evenimente pentru lumea jetoanelor nefungibile.

Conferinta va avea loc in mai multe arene din oras, a fost conceputa de antreprenorul australian Jodee Rich, iar tema din acest an este “Diversitate prin NFTs“. La fel ca in trecut, event-ul propune discutii panel, activitati digitale, experiente virtuale, momente de distractie si oportunitati tech. Biletele se mai pot gasi pe site-ul operatorului la pretul de 849$ sau 1999$ la VIP. De asemenea, astazi va avea loc si gala “NFT-ul anului“, titlu oferit de OpenSea, la care au votat aprox. 20.000 de oameni, iar cele mai bune proiecte de arta digitala din diverse categorii, jocuri, stiri, piete NFT vor fi premiate.

O multitudine de speakeri, angrenati in spatiul crypto, jetoane nefunbigile, Web 3 vor fi prezenti. Prin acestia se numara: Aaron Wilcox (director al Meta Musee), Adam Amin (fondator si CEO Affectiva), Alex Alpert (artist si director OneOf), Alex Kim (reprezentant Binance), Alexander Mayes (reprezentat Coinbase) si multi altii. Ca sponsori, regasim pe: OpenSea, Polygon, Moonpay, Coinbase, Flow, Tron DAO, Cronos, Ripple si multe alte entitati. Agenda cuprinde ca topicuri: “Revolutionarea industriei muzicale cu NFTs“; “Certificatele digitale istorice ca strategie de investitii“; “Cum sa construiesti o piata NFT si o comunitate“; “Utilitatea NFTs: Viitorul Web3“; “Democratizarea artei mondiale cu ajutorul jetoanelor nefugibile“; “Construirea lumii de maine cu NFTs“ si multe altele.

Conferinta se afla la a patra editie, scopul fiind de a da o voce comunitatii jetoanelor nefungibile si de a oferi educatie in industrie, iar pentru multe alte detalii despre eveniment accesati https://www.nft.nyc.

Lasa un comentariu