Bear Market | In ultima vreme ne-am obisnuit ca toate graficele de crypto sa fie extrem de rosii, adica piata sa tot scada. Astazi, dupa multe zile de scaderi vedem in sfarsit o crestere. Desi extrem de mica, totusi aceasta crestere este incurajatoare pentru investitorii crypto.

sursa: coin360.com

Din imaginea de mai sus vedem ca cele mai importante criptomonede de pe piata se afla pe un trend ascendent, BTC crescand cu 7.77%, iar ETH cu 11.09%. Avand in vedere ca cele mai importante doua criptomonede au crescut, este normal ca si celelalte „altcoins” sa le urmeze.

Chiar daca este o zi buna, in care vedem in sfarsit o crestere in pretul criptomonedelor, se naste intrebarea: Este acest moment sfarsitul bear market-ului?

Pentru a raspunde la aceasta intrebare trebuie sa discutam despre inca cateva lucruri care ar putea fi un indicator ca Bear Market-ul nu s-a sfarsit.

  1. Domniatia BITCOIN este extrem de mare, ridicandu-se la peste 40%. Acest lucru inseamna ca din toata piata de criptomonede, BITCOIN reprezinta 40% ceea ce este enorm de mult daca stam si ne gandim la numarul de cryptomonede existente.
  2. Care este cauza dominatiei excesive a BTC? Principala problema este ca exista foarte multe criptomonede ce nu au un proiect serios in spate, monede care nu aduc nimic nou in lumea crypto. Ashish Singhal, CEO-ul celor de la CoinSwitch a declarat ca:

“It’s worth nothing there’s a flight towards quality crypto in the market. The Bitcoin dominance has climbed to 45%, suggesting investors have moved capital from lesser-known coins to quality crypto,”

Doar daca ne uitam in ultima vreme cate mii sau chiar zeci de mii de proiecte crypto au fost lansate pe piata, majoritatea dintre ele neavand un proiect serios in spate.

3. Un alt motiv pentru care Bear Market-ul s-ar putea afla doar la inceput este cresterea inflatiei peste tot in lume. Acest lucru explica de ce BTC-UL a scazut de la peste 40,000$ la sub 20,000$ intr-un timp asa de scurt. Cresterea inflatiei are ca principal vinovat pandemia si razboiul actual din Ucraina.

Cat va dura Bear Market-ul?

The next two years are going to be really tough„, a declarat Avichal Greg, de la Electrical Capital, o companie de investitii in crypto cu peste 1 miliard de dolari in asset-uri.

Aceasta afirmatie este sustinuta in special de crash-urile recente din crypto, aici ma refer la crash-ul Luna si problemele platformei Celsius. Lipsa de incredere in proiectele crypto are un impact asupra acestui Bear Market. Din lipsa unei educatii crypto, extrem de multe proiecte neserioase au devenit foarte populare ceea ce a dus la o destabilizare a pietei.

Cum isi va reveni piata crypto?

Specialistii din crypto cred ca acest Bear-Market este un prilej extrem de bun pentru a curata lumea crypto de proiecte care nu au viitor, de companii crypto care nu au un proiect serios in spate. In consecinta, acest Bear-market este de fapt o curatare a lumii crypto, iar cand pe piata vor ramane proiectele serioase, vom revedea din nou un Bull-Market.

Lasa un comentariu