Parteneriat intre RE/MAX si Tradesilvania

Furnizorul de infrastructura blockchain si de management investitional in active digitale, infiintat in Cluj, acum 4 ani, a semnat o intelegere cu gigantul imobiliar autohton, RE/MAX.

Colaborarea dintre cele doua entitati, are ca scop facilitarea achizitionarii de produse oferite de RE/MAX cu monede virtuale. Este prima asociere, in acest sens, pentru piata din Romania, care a venit drept urmare a cererii majore si a ratei de acumulare crypto din teritoriu. Astfel, pe modelul recent din Portugalia, acum si tara noastra va avea initiative similare. Tradesilvania a fost alegerea brand-ului de real estate, din cauze simplitatii si transparentei pe care o poseda platforma acestora. De asemenea, complexitatea de solutii si caracteristici de care compania ardeleana dispune, precum factori juridici, administrativi si de reglementare, suport continuu, protectia si securitatea produselor digitale, dar si exploararea perpetua a mediului descentralizat, au contat enorm pentru RE/MAX.

Inca nu este cert de cand va produce efecte acest deal, daca vor putea fi folosite toate activele din custodia Tradesilvania sau cum se va desfasura intregul proces. La o privire rapida pe site-ul celor de la RE/MAX, se poate observa ca preturile sunt, in continuare, afisate in fiat. Brand-ul de real estate, a mai inagurat acum cateva luni, initial, optiunea de plata cu monede virtuale, insa implementarea si tranzactiile cu acestea, au fost greoaie si nesemnificative. Acum insa, acestia vor sa raspunda cat mai profesionist chemarilor viitorului si sa se adapteze tendintelor din Vest si Dubai.

RE/MAX este lider national pe sectorul de imobiliare, parte a grupului mama cu acelasi nume, infiintat in 1973, care a patruns in Romania acum 16 ani, iar in prezent are 50 de birouri si aproximativ 1000 de agenti afiliati.

PayPal va permite transferul de crypto

Marele operator de plati online, dus la maturizare si popularitate, de catre Elon Musk, se pregateste sa faciliteze clientilor sai, mutarile rapide de monede virtuale.

Vestea a fost facuta publica de actualul CEO al companiei, Dan Schulman, in cadrul mega-evenimentului Consensus 2022, unde a fost prezent alaturi de Jose Fernandez da Ponte, seful departamentului de blockchain, crypto si active digitale din cadrul PayPal. Astfel, in zilele urmatoare, utilizatorii furnizorului de plati, pot transfera catre portofele externe, orice activ descentralizat din gama detinuta de multinationala americana.

Stirea vine dupa ce, in urma cu 2 saptamani, la Davos, vice-presedintele PayPal, Richard Nash a anuntat ca gigantul de plati, lucreaza intens pentru a integra toate crypto valutele majore, in sistemul sau. Acum, compania urmeaza sa puna la dispozitie, tuturor clientilor sai, posibilitatea sa se joace, in prima faza cu BTC, ETH si LTC, de pe o adresa pe alta. Practic, PayPal ofera o functie prin care crypto se poate traduce rapid in fiat, asa cum exista deja la Robinhood sau aplicatii similare. De asemnea, Schulman a mentionat ca volatilitatea industriei va scadea in timp, pe masura ce va exista adoptie si va creste utilitatea.

PayPal devine asadar si ea membra a universului crypto si blockchain si promite schimbari semnificative, in urmatorii 5 ani, mai ales pe zona de Web3.

Snowden: Nu investiti in crypto, folositi-va doar de el

Informaticianul si fostul angajat al serviciilor secrete din SUA, a vorbit si el in cadrul Consensus 2022 despre crypto si viitorul acestora.

Celebru pentru dezvaluirile privind operatiunile de supraveghere in masa, folosite de autoritatile americane, Eduard Snowden, in prezent, probabil inca in exil in Rusia, a avut o interventie online in timpul festivalului din Austin. Acesta a avut un mesaj foarte clar vizavi de industria monedelor virtuale, si anume ca ele nu reprezinta un pericol, daca sunt strict utilizate pentru consum si nu investitii pe termen lung. Informaticianul a si exemplificat, sustinand ca a folosit in trecut Bitcoin, al carui fan este in continuare, pentru achizitionarea unor servere, sub anonimat.

Snowden sustine ca activele digitale, sunt mult mai legate de fiat decat se crede, avantajul fiind insa ca aceastea promit independenta fata de controlul guvernelor si bancilor centrale. El ramane sceptic totusi asupra viitorului monedelor virtuale, de aceea nu incurajeaza acumularea cu scop investitional. O alta mare problema ridicata de american, e ca exista mult prea multe proiecte, unele fiind nesigure si fara potential. Totusi, acesta a criticat intentia recenta a unor experti tech de renume din SUA, ce au trimis Congresului o scrisoare anti-crypto, prin care sa respinga orice fel de lobby ale industriei, spunand ca acei oameni nu inteleg defapt esenta acestei tehnologii.

Snowden a mai adaugat in timpul interventiei sale, ca s-au facut ceva progrese privind confidentialitatea pe internet in ultimii ani, s-a exprimat pentru incetarea razboiului din Ucraina si a mentionat, la final, ca lucreaza la o noua carte.

Ucraina vrea sa-si conserve patrimoniul prin NFTs

Razboiul cu Rusia, provoaca, in continuare, mari pierderi si distrugeri tarii, motiv pentru care Kiev-ul vrea sa-si pastreze vie cultura, istoria si adn-ul prin jetoane nefungibile.

In ciuda faptului ca bataliile s-au mutat momentan in est si se afla intr-o faza latenta, Moscova ramane un pericol urias. Avand in vedere ca multe dintre monumentele, muzeele si institutiile culturale ale vecinilor nostri din nord, au fost distruse de rachetele si blindatele rusesti, digitalizarea acestora, ar fi cea mai buna varianta pentru a conserva patrimoniul tarii. Michael Chobanian, presedintele Asociatiei Blockchain din Ucraina, a dezvaluit acest proiect cu adevarat grandios si revolutionar, pe care-l pregateste in colaborare cu guvernul, pentru ca fiecare piesa de arta sau istorica, sa fie NFT-izata.

Kiev-ul a beneficiat enorm de pe urma monedelor virtuale, jetoanelor nefungibile si tehnologiei blockchain, in ultimele luni, prin donatiile primite, ce au mers catre finantarea apararii si suportul cetatenilor. Michael Chobanian este si gestionarul si intemeietorul Fondului Crypto de Ajutorare a Ucrainei, care a contorizat valori de peste 135 de milioane de dolari in active digitale. Near Protocol, este primul eco-sistem care a a anuntat ca se va alatura acestei initiative. De altfel, proiectul are o dubla caracteristica, pe langa pastrarea vie a mostenirii Ucrainei, blockchain-izarea patrimoniului va impiedica politicienii corupti sa fure sau sa faca afaceri cu artefactele si operele tarii, profitand de haosul si starea de incertitudine existenta.

Ucraina a mai avut o actiune similara, in martie, prin crearea unui Muzeu NFT al razboiului, la initiativa Ministerului Digitalizarii, si pentru a contracara campania de fake-news imprastiata de regimul Putin.

Lasa un comentariu