Warner Bros lanseaza Tweety NFTs

Gigantul american de film si entertainment, fondat in 1923, va emite o colectie de jetoane nefungibile, cu personajul animat, Tweety.

In caz ca va era dor de copilarie, celebra ratusca Tweety, din seria Looney Tunes, revine. Aceasta va fi imaginea noii serii, intitulate ‚What’s up Block’, pentru a marca 80 de ani de la prima aparitie. Pentru crearea certificatelor digitale, Warner Bros s-a aliat cu platforma NFT eco-friendly Nifty. Cele doua entitati, au mai colaborat, in trecut, pentru lansarea colectiei dedicate Space Jam: A New Legacy. Detinatorii acestor piese, se vor bucura de acces pre-sale pentru viitoarele Tweety NFTs, care se vor lansa pe 23 iunie, in numar de 10.000, la pretul de 80$ bucata.

Acestea vor putea fi mintate pe reteaua Palm, recunoscuta pentru costurile mici si viteza de procesare. Doritorii vor avea posibilitatea de a folosi atat fiat, cat si crypto pentru achizitionarea viitoarelor jetoane nefungibile. Piesele pot fi utilizate in activitati comunitare, cadouri, scopuri caritabile sau promotionale sau simpla colectionabilitate. Posesorii Tweety NFTs vor beneficia, de asemenea, de airdrop-uri si giveaway-uri, experiente virtuale, acces special la evenimentele Looney Tunes si reduceri la produsele marcii, plus content nelansat.

Tweety nu va singurul personal animat pe care Warner Bros vrea sa-l readuca la viata. Celelalte embleme celebre, precum Bugs Bunny, Duffy Duck sau Marvin the Martian, vor avea parte de colectii NFT in viitor.

Paul Krugman: fenomenul crypto seamana cu bula imobiliara din 2007

Celebrul economist american, profesor la Princenton si castigator al Premiului Nobel pentru economie in 2008, compara actualul bearmarket, cu ultima criza imobiliara. 

Laureatul sustine ca tot ceea ce se petrece in domeniul activelor digitale, pare tras la xerox cu dezastrul de acum 15 ani. Atunci, sectorul de real estate, atingea cote maxime si nemaintalnite de incredere si de investitie, pe teritoriul SUA. Preturile in acea perioada au urcat fara fundament, pana la un moment dat, cand intreaga industrie s-a prabusit, generand o criza economica pe tot mapamondul, pentru o buna perioada de timp. Krugman, chiar a batut un apropo la filmul ‘’The Big Short’’, ecranizare ce a avut ca subiect momentul din 2007, spunand ca se intampla acum e “The Big Scam”.

Economistul este de parere ca proiectele crypto sunt in aceasi situatie, unele efectiv se bucura de o perceptie pozitiva si un market cap exagerat de mare, fara nici un rost. Acesta crede ca ce a patit Luna, se va mai repeta si cu alte monede, fiindca unele sunt mult prea umflate. Aditional, acesta a aplaudat initiativele blockchain, mecanismul in sine, faptul ca se fac cursuri si workshop-uri pentru educare, dar crypto activele sunt atat de fragile, incat ele nu sunt nici macar “case construite pe nisip, ci pe absolut nimic’’.

Paul Krugman a prezentat toate cele enuntate mai sus, printr-o opinie scrisa, in New York Times, acolo unde este cronicar inca din 2000.

Salesforce va crea un portal de NFTs

Una dintre cele mai mari companii de software cloud, fondata in 1999, va lansa un program pilot pentru testarea unei platforme de creare si vanzare pentru jetoane nefungibile.

Gigantul IT din San Franciso va da drumul unei platforme NFT pentru a ajuta brand-urile sa minteze, gestioneze si sa comercializeze certificate digitale. Salesforce cauta sa devina un broker NFT etic, care sa puna la dispozitie marcilor viitorul cloud pentru efectele timpurii ale acestei industrii de pe blockchain, si anume loialitate si accesibilitate, inaintea utilitatii si colectionabilitatii. De asemenea, acestia doresc sa permita doar entitatilor serioase si populare sa se desfoare, fiindca doresc calitate si sustenabilitate.

Deocamdata multinationala desfasorara un program pilot, pentru clienti limitati, urmand sa-I dea drumul la scara larga, undeva prin toamna. Deocamdata nu este cunoscut ce eco-sistem va utiliza Salesforce, insa e clar ca nu va fi ales unul ce foloseste sistemul proof-of-work, datorita cantitatii mari de energie consumata. La aceasta decizie, au contribuit si angajatii companiei, care au protestat impotriva oricarei initiative anti-mediu. Asta inseamna ca principalul blockchain de NFTs si numarul 2 in materie de proiecte descentralizate, Ethereum, nu va fi ales, chiar daca este in procesul de tranzitie catre proof-of-stake.

In 2018, Salesforce a incercat crearea unui blockchain. Un an mai tarziu anuntase ca a gasit un instrument de blockchain development, insa de atunci stirile s-au micsorat pe acest subiect, cert fiind insa, ca se organizeaza programe de training pe tehnologia registrelor distribuite.

A inceput Consensus 2022

Intre 9-12 iunie, Austin (Texas) este gazda unuia dintre cele mai asteptate experiente ale industriei Web3 din acest an.

Festivalul Lumii Descentralizate, asa cum mai este numit evenimentul, se vrea a fi un show si o sarbatoare a tot ceea ce ofera sfera crypto. Se desfasoara din 2015 si in fiecare an, mii de oameni sunt prezenti, iar sute de creatori, investitori, developeri, directori executivi sau personalitati importante, isi impartasesc expertiza si experienta.

In cele 4 zile organizate in Austin Convention Center, au loc conferinte, worshop-uri, programe, sesiuni de intrebari & raspunsuri si petreceri. De asemenea, se desfasoara activitati sportive, experiente virtuale, expozitii NFT, cine informative, concerte si multe altele. Event-ul este gazduit de Coindesk, una dintre cele mai importante publicatii online despre zona digitala. In acelasi timp, Consensus se mandreste ca fiind singurul loc, unde sunt intoarse si rasucite pe toate partile conceptele de crypto, NFT, Metaverse, blockchain si Web3.

Ca speakeri avem nume si nume, de la: Sam Bankman-Fried (CEO FTX), Kisten Gillibrand (senator), Sergey Nazarov (co-fondator Chainlink), Dan Schulman (CEO PayPal), Abby Johnson (CEO Fidelity), Changpeng Zhao (fondator & CEO Binance), Mike Novogratz (fondator & CEO Galaxy Digital) si multi altii. Printre sponsori se numara: Near Protocol, Tron, Crypto.com, Cardano, Polygon, Algorand, Brave, Kukoin, Bitwise, Metamask, Circle, plus entitatile reprezentate de speakerii enuntati deja si multe altele.

Festivalul are mai multe scene, insa pe agenda, printre cele mai importante event-uri, se regasesc: “Top strategii de investitii in Bitcoin”, “Puneti activele digitale sa lucreze prin Staking”, “DeFI: Cum sa castigi venit pasiv din crypto”, “Puterea Web3-ului si viitorul Gaming-ului”, “DAO pentru umanitate”, “Guvernarea internetului si noul contract social”, “Cine ar trebui autorizat sa emita dolari electronici”, ‘’Platforme de perturbare in masa”, “Cum sa folosesti grafice si analize pentru a investi in crypto” si multe alte topic-uri.

Acest eveniment, reprezinta doar cireasa de pe tort a unei saptamani pline, care a inceput din 4 iunie, cu multe prelegeri pe teme diferite si tot felul de experiente dedicate publicului. Pentru mai multe detalii, vizitati pagina festivalului  https://www.coindesk.com/consensus2022/

Lasa un comentariu