Binance va organiza turneul lui The Weeknd

Exchange-ul numarul 1 mondial, Binance, va sponsoriza concertele pe care artistul R&B le va sustine in aceasta vara, in SUA si Canada.

Dupa ce acum 2 zile, am scris despre campania de constientizare pe care Binance, o va porni in Africa in iunie, acum gigantul se muta pe sectorul muzical. Turul “Crypto Powered”, prin care The Weeknd isi va promova viitorul album “After Hours ‘Til Dawn”, va fi practic prima serie de live-uri ce va folosi tehnologia descentralizata. Acesta va debuta pe 8 iulie in Toronto, orasul natal al cantaretului, si se va incheia pe 3 septembrie in Los Angeles. Astfel, fanii vor avea parte de lansari de colectii NFTs, pe masura ce turneul evolueaza si multe alte surprize.

Binance s-a aliat, in acest sens, cu incubatorul canadian HXOUSE, pentru emiterea jetoanelor nefungibile dedicate concertelor. Aditional, se vor oferi si produse de merchandising si bilete virtuale, care pot fi valorificate ca certificate digitale comemorative. De asemenea, turneul va primi din partea Binance si o donatie de 2 milioane de dolari, ce va merge catre fondul umanitar al artistului, alaturi de 5% din vanzarile de NFTs. The Weeknd este ambasador al organizatiei ‘’Programul Alimentar Mondial’’, agentie ce doreste combaterea foametei pe Planeta.

Artistul este implicat de anul trecut in sectorul Web3, dupa ce in aprilie si-a listat lucrarile de arta pe Nifty Gateway, in octombrie a devenit parte a consiliului de administratie Autograph (platforma NFT) si ulterior si-a lansat propriile colectii de bunuri digitale.

Johnny Depp NFTs sunt pe val

Preturile si vanzarile jetoanelor nefungibile ale actorului, au explodat in ultimele 72 de ore de la castigarea procesului cu fosta sa sotie.

In urma cu cativa ani, Amber Heart a publicat un publicat un articol defaimator la adresa fostului partener de viata, Johnny Depp. Acesta ulterior a dat-o in judecata, instanta dovedind ca toate acuzele aduse de femeie au fost false. In urma vestii, un val de empatie si emotie s-a declansat pe retelele sociale si in comunitatile online de fani si urmaritori ai actorului. Astfel, inclusiv operele digitale ale lui Johnny Depp au avut parte de un boost semnificativ.

Jetoanele nefungibile lansate de actor, „Niciodata sa nu-ti fie frica de adevar” („Never Fear Truth”), la inceputul anului, pe Ethereum, in numar de 11.111, au avut un pret initial de 0.447 ETH. Ele pot fi gasite pe OpenSea si ilustreaza prieteni, precum Heath Ledger, Al Pacino sau Tim Burton si imagini din trecutul actorului, plus insusi portretizari ale sale. Este indubitabila trimiterea si catre Amber Heart si procesul pe rol de atunci, avand in vedere titlul seriei si reprezentarile pieselor, de tovarasie, loialitate si amintiri. Toate NFT-urile sunt creatii proprii ale actorului, acesta fiind recunoscut ca fiind un mare pasionat de pictura.

Ultimele date, releva ca in martie, nu era inregistrata nici o tranzactie pe certificatele digitale ale lui Depp, dar volumul a crescut dupa proces la peste 350.000$,

Brazilia a lansat un cloud guvernamental pe blockchain

Autoritatile de la Rio, au dat drumul recent unui portal descentralizat pentru gestionarea cheltuielilor publice.

America Latina este continentul cel mai Web3 friendly, dupa Asia, motiv pentru care profita din plin de facilitatile oferite de noile tehnologii emergente. In acest sens, Brazilia, a lansat un cloud public guvernamental bazat pe blockchain, pentru a combate coruptia din sistemul institutional si a oferi cetatenilor transabilitate asupra banului public. De asemenea, primordiala a fost si oferirirea unui acces rapid si valabil 24 din 24, un soft scalabil si performant, auditabilitate si protectia datelor, dar si siguranta si securitate. Proiectul a fost posibil datorita unui parteneriat dintre Curtea de Conturi si Banca Braziliana de Dezvoltare.

Cloud-ul este momentan in faza de testare, fiind pus la dispozitie doar anumitor organisme publice, pentru a imbunatii relatia institutii-clienti. Reprezentantii celor doua organizatii implicate in programul „Reteaua Braziliana Blockchain„, au spus ca discutiile asupra utilizarii acestui mecanism au aparut inca din 2019, dar a durat mult pentru a convinge Guvernul asupra avantajelelor si beneficiilor pe care le poate oferi societatii, In acelasi timp, pentru coruptia din sistemul public, odata cu noua platforma, delapidarile, fraudele si alte activitati ilicite, vor deveni aproape imposibile.

Brazilia nu este singura tara sud-americana ce are astfel de planuri, Columbia, Peru si Argentina, desfasoara deja programe-pilot similiare.

FTX s-a lansat in Japonia

Exchange-ul infiintat in Bahamas, in 2019, are sansa de a intra pe piata japoneza si de a-si extinde reteaua din Asia.

FTX va putea acum opera pe teritoriul celei de-a treia economii a lumii si a unuia dintre cele mai disciplinate popoare. Gigantul crypto a reusit sa obtina licenta, in urma finalizarii achizitiei companiei fintech Liquid Group Inc., prestatoare de servicii de plati digitale, avizata si inregistrata ca „Afaceri cu instrumente financiare tip 1”. FTX va avea automat sansa de a fi, in mod direct, recunoscuta de autoritatile locale. Astfel, exchange-ul va putea oferi clientilor sai niponi, produse crypto derivate si servicii de top, inclusiv tranzactionare spot si acces la toata gama de monede virtuale.

FTX va oferi si retrageri si depuneri de yeni, precum si metode de conversie ultra rapide. Sam Bankman-Fried, CEO-ul companiei crypto, vede in piata japoneza o oportunitate de aproximativ 1 trilion de dolari si sansa de a revolutiona sistemul financiaro-digital. Odata cu noua veste, biroul FTX din Tokyo, va deveni cu siguranta printre cele mai importante filiale ale exchange-ului, alaturi de cele din SUA si Emiratele Arabe Unite.

FTX are in plan pentru urmatoarea perioada sa devina o adevarata retea bursiera si sa permita listarea de actiuni si fonduri mutuale, la comisioane inexistente.

Lasa un comentariu