Vedem ca in ultima vreme toata piata a scazut enorm, inclusiv Bitcoin, si continua sa scada. Saptamana aceasta era de importanta maxima, BTC avea posibilitatea sa depaseasca pragul de 32,400$, insa nu a facut-o, astfel ca pretul a continuat sa scada.

Momentan BTC valoreaza putin sub 30,000$, nemaifiind atat de jos din 2020.

Vedem ca in momentul in care pretul BTC scade, in principiu scade toata piata crypto, ceea ce se si intampla, dupa cum se poata observa si in chart-ul de mai jos.

Sursa: https://coin360.com

Exista mai multe motive pentru aceasta scadere a pietei, insa nimeni nu poate spune cu certitudine cauza principala.

  1. Razboiul din Ucraina a afectat destul de mult piata provocand o volatilitate crescuta. Acest razboi are un impact economic nu doar in Ucraina, ci in toata lumea, in special in Europa. Astfel, era de asteptat ca aceasta criza economica si instabilitate geopolitica, datorata razboiului, sa influenteze si piata crypto.
  2. Poate cel mai mare dezastru din toata existenta lumii crypto este crash-ul monedei Terra LUNA. Proiectul Terra era unul dintre cele mai populare proiecte, Terra fiind in topul celor mai cumparate criptomonede. Pentru mai multe detalii despre cum s-a prabusit Terra gasiti un articol pe blog.
  3. Din cauza prabusirii LUNA si a razboiului din Ucraina s-a micsorat numarul de oameni care mai cumpara criptomonede, astfel a scazut semnificativ lichiditatea(daca o persoana vinde o cantitate mare de criptomonede si nu are cine sa o cumpere, atunci pretul scade semnificati).

Totusi, chiar daca piata este jos, acest lucru nu trebuie sa ne impacienteze. Ne aducem aminte de anul trecut, cand a fost un moment asemanator, insa dupa aceea piata a crescut incat a spart depasit toate recordurile si asteptarile.

Important este sa invatam cate ceva din fiecare crash, cum ar fi faptul ca tokenii construiti algoritmic nu vor supravietui la infinit.

Oricum ar fi, o scadere a pietei poate insemna si oportunitate mai ales daca ne uitam in trecut si ca dupa fiecare crash urma o crestere masiva a pretului.

Lasa un comentariu