Coinmetro este un exchange de criptomonede lansat in 2018 cu sediul in Estonia. Pe scurt, Coinmetro este unul dintre cele mai atragatoare exchange-uri pentru incepatori datorita urmatoarelor facilitati:

  • Are un design modern si intuitiv;
  • Au customer support 24/7, iar timpul mediu de asteptare este de 5 minute;
  • Este potrivit atat pentru incepatori, dar si pentru avansati datorita diferitelor metode de trading;
  • Este un exchange total transparent, ceea ce a dus la cresterea acestuia in popularitate.

Ce facilitati are Coinmetro?

Coinmetro Trading UI

Coinmetro pune la dispozitia utilizatorilor cele mai importante tool-uri de trading facandu-l, cel putin egal cu celelalte exchange-uri populare din piata.

Spot Exchange

Una dintre cele mai populare servicii oferite de Coinmetro este Spot Exchange. Fiind metoda cea mai recomandata pentru incepatori, datorita riscului relativ mic.

Spot Exchange inseamna ca utilizatorul poate cumpara si vinde criptomonede in timp real. Adica, daca achizitionezi o criptomoneda, aceasta va aparea in portofoliul tau instant. Acest lucru este extrem de important, in special pentru day-trading sau cand vrem sa profitam de volatilitatea pietei.

In spot exchange, utilizatorii pot face trading cu criptomonedele pe care deja le detin. De exemplu, daca detii Bitcoin, folosind spot exchange poti vinde acel Bitcoin in orice alta criptomoneda daca are pereche cu BTC.

Margin Trading

Coinmetro Margin Trading

Margin Trading este o metoda de trading conceputa pentru utilizatorii cu experienta datorita riscului crescut, in comparatie cu Spot Trading. Pe de o parte, Margin Trading poate aduce castiguri extrem de mari, dar si pierderi.

Folosind Margin Trading, utilizatorii pot imprumuta asset-uri, poti face trading cu mai multe criptomonede decat detii.

Ca sa dau un exemplu, sa spunem ca un utilizator detine 50$. Folosind Margin Trading, poti alege sa faci trading cu leverage, sa spunem 2X, asta inseamna ca poti investi 100$, deci dublul sumei pe care o detii. Daca pretul criptomonedei in care investesti se dubleaza, vei avea 200$. Din acesti 200$ vei da inapoi imprumutul de 50$ si vei ramane cu 150$. Pe scurt, fara acest imprumut, vei fi facut profit 50$, pe cand folosind leverage 2X ai un profit de 100$.

Desi Margin Trading vine cu avantaje, riscul este extrem de mare fiindca, daca pretul criptomonedei se injumatateste, atunci ai pierdut tot, inclusiv cei 50$ pe care ii aveai inainte.

Copy Trading

Aceasta metoda de trading inseamna ca un utilizator, fie el incepator sau avansat, poate sa copieze schemele de trading ale unui profesionist cu mai multa experienta.

Coinmetro pune la dispozitie informatii despre fiecare utilizator pe care vrei sa il „copiezi”. Vei putea vedea daca acel utilizator are succes. In esenta, daca acel utilizator are scheme de trading care iti vor aduce profit.

Earn

Coinmetro pune la dispozitia utilizatorilor un serviciu de Staking. Utilizatorii pot castiga premii sau criptomonede avand monede de Staking, precum XCM, criptomoneda nativa a celor de la Coinmetro, FLUX, KDA, THT, VSP sau UST.

Cele de mai sus reprezinta facilitati de trading pe care Coinmetro le pune la dispozitia utilizatorilor, insa lista cu avantaje ale folosirii acestui exchange nu se opreste aici.

Pe langa cele de mai sus, Coinmetro are poate cele mai mici taxe pentru depozitare si retrageri. De exemplu, pentru retrageri, taxa perceputa de Coinmetro este de 0.15%, ceea ce este mult mai mica in comparatie cu alte exchange-uri care percep taxe in jur de 2-3%.

Concluzie

Coinmetro este unul dintre cele mai folosite exchange-uri de pe piata. Avantajos, in special pentru incepatori. Coinmetro si-a castigat renumele ca si unul dintre cele mai usor de folosit exchange-uri.

Potrivit atat pentru incepatori prin prisma Spot trading si Copy Trading, dar cat si pentru avansati prin Margin Trading.

Un alt avantaj al acestul exchange este faptul ca taxele sunt extrem de mici, aproape inexistente, permitand utilizatorului sa se bucure aproape in totalitate de profitul facut.

Toate acestea de mai sus vin intr-un design-ul modern si intuitiv care fac din Coinmetro unul dintre cele mai folosite exchange-uri de crypto de pe piata.

Link-uri utile:

Inregistrare pe Coinmetro

Lasa un comentariu