SpaceX va accepta Doge

Compania ce isi propune sa revolutioneze tehnologia spatiala, fondata de Elon Musk, in 2002, va adauga Doge ca optiune de achizitie pentru produsele sale.

Cel mai bogat om al Planetei, a adaugat plata cu celebrul memecoin la inceputul anului, pentru a doua mare entitate a sa, Tesla. Acum, acesta a anuntat acelasi lucru pentru SpaceX, succint pe Twitter, posibil viitoarea sa retea sociala. Doge este crypto activul favorit al antreprenorului, care de multe ori a manipulat si favorizat evolutia monedei prin anunturile sale. Musk chiar a sustinut ca Doge este superior Bitcoinului, din punct de vedere al schimbului, datorita fluxului mare de tranzactii. 

Doge a avut minimul sau la 0.076$, iar dupa noua stire, a sarit la 0.084$, acum situandu-se in jurul valorii de 0.086$, la ora redactarii materialului. Impactul a fost mult mai semnficativ cand a fost anuntata aceasi veste in iarna, vizavi de Tesla, pe atunci moneda virtuala a avut un pump de 25%, insa piata nu era atat de bearish ca acum. In acelasi timp, Musk a lasat de inteles ca Doge ar putea fi optiune de plata si pentru abonamentele Starlink, celalalt business al sau. Conform unei declaratii de acum 10 luni, multi-miliardarul detine in jur de 2.500.000 de Doge.

Memecoin-ul a fost fondat in 2013, ca o gluma, fata de conceptul de crypto si speculatia care exista in piata la acel moment, insa a stat in hibernare pana in 2020, cand a inceput sa explodeze datorita comunitatilor de pe TikTok, Reddit si influentei lui Elon Musk. 

Bitcoin Bucharest 2022

Intre 30-31 mai, in capitala, a avut loc maratonul Bitcoin Bucharest, fiind printre primele miscari de genul din tara.

Evenimentul si-a propus sa asimileze initativele similare mondiale, desfasurate in alte mari orase ale lumii, mult mai tehnologizate si crypto-friendly, adunand laoalta specialistii si pasionatii din domeniu. Conferinta a avut ca sponsor oficial pe Kiss FM si s-a desfasurat la hotelul The Marmorosch, nu intamplator fosta locatia a bancii cu acelasi nume, de acum 1 secol. In cele doua zile, pe parcursul a cate 8 ore, cei prezenti au putut fi martori la prelegeri despre crypto, NFT, Web3, metaverse si blockchain.

Printre speakerii prezenti, s-au numarat cei autohtoni: Adrian Niculescu (CEO MetaStudio), Bogdan Clipici (co-fondator Stailer), Mihai Dragan (manager Oveit) sau Alexandru Stratulat (inginer pe tehnlogii de registre distribuite si fondator SourceLess Blockchain). Pe partea de speakeri straini, au vorbit: Kenan Koldzic (manager Metabank), Richard Holmes (CEO Lolly Global), Laura Inamedinova (CEO LKI Consulting) sau Nils Tharandt (CEO Paypolitan).

Multi dintre cei enumerati si-au facut un nume in industrie si au fost prezenti pe parcursul anilor la marile conferinte si evenimente dedicate spatiului crypto-blockchain. Evenimentul a fost organizat de proiectul Qommodity si s-a desfasurat la Bucuresti, datorita adoptiei care exista in tara la nivel de Europa de Est, a faptului ca Romania este dupa UK, a doua piata continentala in materie de utilizatori activi, a faptului 4 din 10 romani sunt prezenti sau au cochetat cu spatiul crypto si a Elrond-ului, unul dintre cele mai mari si performante blockchain-uri din lume.

Romania se alatura asadar si ea marilor conferinte mondiale axate pe spatiul crypto, chiar daca intr-un cadru mai rudimentar, dar speram sa vedem si tara noastra, in viitor, alaturi de evenimente, precum Tomorrow Conference, Crypto Expo Dubai sau Bitcoin Miami Conference.

Vicepresedinta FED: stablecoins si CBDC pot coexista

In lume, marile institutii financiare, desi au o atitudine reticenta fata de industria crypto, totusi acestea nu pot ignora tendintele si preferintele pietei, incercand sa apeleze la optiuni similare.

In acest sens, monede virtuale stabile si cele digitale ale bancilor centrale, ambele construite pe blockchain sau protocoale ale registrelor distribuite, sunt percepute total separat fata de Bitcoin si compania. Recent, Lael Brainard, numarul 2 din cadrul Sistemului Federal de Rezerve al SUA, una dintre cele mai importante institutii financiare ale lumii, a vorbit la pertuu despre cele doua tipuri de active.

Ea a spus ca progresul sistemului digital si influenta economiei descentralizate nu poate fi ignorata, motiv pentru care nu e nevoie sa fie renegata, fiindca CBDC-ul este o perspectiva de viitor. Aceasta a spus activul poate oferi accesibilitate, confidentialitate, rapiditate, interoperabilitate si securitate, motiv pentru care e deschisa la propuneri privind crearea unui astfel de monede. Vizavi de stablecoins, Brainard a spus ca pot functiona in paralel cu fiat-ul, datoritata legaturii cu dolarul, insa e nevoie de o reglementare atenta, ca sa nu mai existe cazuri precum Luna.

In viitorul apropiat insa, FED nu va face demersuri in acest sens, pana ce administratia prezidentiala nu va lua o pozitie concreta. De atlfel, Banca Centrala si Wall Street, s-au exprimat impotriva celor doua active, din cauza ca ar putea distruge banking-ul si monedele clasice.

Puya va lansa NFTs

Rapper-ul bucurestean, component al trupei La Familia si cel care a readus hip hop-ul in mainstream, in 2009, prin mega-hitul „Undeva-n Balcani” si albumul „Romanisme”, va emite o serie de jetoane nefungibile.

Pe numele real, Dragos Gardescu, lucreaza de mai mult timp la un proiect personal, denumit Casa Puymici, prin care a reconditionat de la zero, o casa parasita de la tara, in care s-a mutat ulterior, impreuna cu familia sa. Acum, artistul cauta sa extinda aceasta iniativa si urmeaza sa caute si sa reamenajeze diverse proprietati subrede sau abandonate, din diferite parti ale Romaniei, de la sat, munte sau mare. Astfel, prin viitoarele NFT-uri, Puya cauta practic finantare, pentru a putea duce la capat demersurile.

Ca utilitate, viitoarele certificate digitale, vor oferi posesorilor fie cazare gratuita in viitoarele asezari (dupa reconditionare), fie acces la concertele din zona ale artistului, fie sansa de a fi parte a unei comunitati extinse care sa redea „Romania romanilor”. Probabil blockchain-ul ales, va fi Elrond, insa foarte multe alte detalii nu sunt cunoscute inca despre viitorul proiect, Puya recunoscand ca este invatacel in industria Web3, insa va avea o echipa solida in spate pentru acest demers. Rapper-ul a si lansat o invitatie deschisa tuturor celor pasionati si specializati in blockchain-NFT, pentru a se alatura initiativei.

Prin noua miscare, Puya se va alatura valului de muzicieni autohtoni, angrenati deja in sectorul certificatelor digitale, precum Delia, Subcarpati sau Alex Velea.

Un comentariu

  1. Pingback: Crypto News/21.06 – Elon Musk, BC Rusia, BitMEX, NFT NYC

Lasa un comentariu