JP Morgan: Bitcoin va creste cu aprox. 30% 

Gigantul american din lumea finantelor, prevede un trend ascendent pentru Bitcoin, si implicit, restul crypto activelor, in urmatoarele luni si o revenire in forta cu 28%.

Bitcoin si toate pietele financiare au avut de suferit, in al doilea trimestru, din pricina conflictului ruso-ucrainean, a inflatiei si cresterii ratei dobanzilor, a incetinirii economiei chineze si a crizei materiilor prime in anumite sectoare, insa sfera crypto a avut de departe cel mai mare drop. Bitcoin a scazut in ultimele 3 luni de la 47.500$ la 28.000$, iar acum se pozitioneaza in jurul valorii de 28.800$, la momentul redactarii articolului.

In ciuda acestui aspect si a cazului Luna, analistii de la JP Morgan, prevad totusi o evolutie progresiva a Bitcoin, pentru acest an, undeva spre 40.000$. Tot compania de investitii si servicii financiare, a emis in februarie, pe cand activul virtual se situa ca valoare la 44.000$, o predictie cu minus 12%, ceea ce s-a si intamplat in urmatoarele zile de-atunci, pretul scazand chiar sub praguri minime in lunile urmatoare, datorita motivelor enuntate mai sus. JP Morgan, considera in continuare Bitcoin si sectorul crypto, ca fiind o piata demna de luat in calcul, pe care o percepe in prezent  peste sectorul imobiliar ca atractivitate.

Institutia financiara are mare incredere in sfera Web3, in februarie anuntand ca va construi un lounge virtual in Decentraland, fiind prima banca majora care adopta o astfel de initiativa. 

Kazahstan cauta sa regularizeze crypto

Statul ex-sovietic, a cerut ajutorul Binance, pentru adoptarea unei strategii de reglementare si chiar adoptie, a sectorului descentralizat.

Cel mai mare exchange de asset-uri digitale din lume, a semnat un parteneriat cu tara aflata la sud de Rusia, denumit MOU. Acest memorandum are ca scop dezvoltarea pietei de active virtuale. In acest sens, CEO-ul Binance, Changpeng Zhao, s-a intalnit personal cu presedintele kazak, Kassym-Jomart Tokaev, pentru a stabili termenii viitoarei colaborari. 

Astfel, compania crypto va lucra atent cu Ministerul Digitalizarii, pentru definirea unui mediu legislativ si a unor politici de reglementare, precum si adaptarea infrastructurii bancare, in cadrul pietei de monede virtuale. De asemenea, cele doua parti urmaresc implementarea unui program de devoltare a tehnologiei registrelor descentralizate si transformarea parcului IT Astana Hub, intr-un adevarat centru blockchain.  

Aditional, se doreste crearea unui fond de capital de risc si atragerea de firme orientate spre fintech, catre Centrul Financiar International din Capitala. Zilele acestea, Parlamentul din Kazahstan incearca sa orchestreze un plan de impozitare progresiva a entitatilor din zona miniera, precum si oferirea de stimuli pentru cei care utilizeaza energie regenerabila.

La inceputul lunii, ministrul digitalizarii, a obligat intreprinderile de exploatare criptografica, sa raporteze nivelul de consum si specificatiile tehnice privind conectarea la reteaua cu energie, cu 30 de zile inainte de inceperea operatiunilor. Masura vine pentru a evita noi faze de blackout, precum cea din ianuarie, cand parti ale tari au fost afectate. 

Asadar, Kazahstan cauta sa valorifice si celelalte ramuri ale industriei crypto, ea fiind oricum unul dintre liderii mondiali in materie de minerit, datorita combustibilului ieftin si contextului favorabil, si a fluxului de operatori chinezi, ce s-au mutat in tara dupa blocada de anul trecut.

Industria hoteliera paseste in sectorul NFT

Jetoanele nefungibile au patruns in ultimii 2 ani in aproape toate ariile posibile: concerte si evenimente, artisti si media, fashion si arta, guverne si ong-uri; iar acum este randul sectorului hotelier sa exploateze aceasta inovatie tehnologica.

Statiunile si cazarile, spera ca-n acest an, sa-si dea un restart veniturilor, mult afectate din cauza pandemiei. Astfel, primele initiative de acest se fel, se regasesc in SUA, acolo unde, la inceputul lui martie, Stay Open, o retea care transforma spatii de vanzare si birouri neutilizate in locuinte tip hostel, a scos la vanzare 10.000 de NFTs, fiecare piesa costand 0.1 ETH.

Castigurile vor fi folosite pentru deschiderea de noi locatii, iar fiecare certifical digital, va putea fi folosit pentru o noapte gratuita, intr-unul dintre spatiile amenajete ale Stay Open din California. Recent, alt exemplu vine de la lantul hotelier Noble House Hotels & Resorts din San Francisco, care isi va transforma o parte din rezervarile de camere, in jetoane nefungibile.

Drept urmare, proprietarii vor putea vinde NFT-uri, pentru colectionabilitate si facilitati de cazare in cadrul complexului. In acest fel, exista o flexibilitate, gazdele raman cu banii, indiferent daca cumparatorul se prezinta sau nu, iar oaspetii au sansa sa-si revanda operele digitale, in caz ca nu ajung la destinatie. 

Grupul Casa de Campo Resort & Villas din Republica Dominicana, este urmatorul mare complex hotelier care se pregateste sa implementeze aceasta practica. 

Taxarea crypto, subiect de disputa in Portugalia 

Statul iberic e cunoscut drept unul dintre raiurile crypto, in materie de fiscalitate, iar Lisabona devine incet-incet unul dintre hub-urile crypto ale continentului.

Acest fapt, provoaca printre liderii tarii, oportunitati noi de a duce bani la buget. Astfel, recent, doua proiecte de lege diverse, au fost impinse in Parlamentul lusitan, de partidele de stanga, Livre si Bloco. Insa, detinand doar o minoritate din legislativ, propunerea a fost respinsa. Textul depus de cele doua formatiuni, specifica impozitarea castigurilor de peste 5000 de euro din crypto. De asemenea, reprezentantii Bloco, au deplans faptul ca tara lor a devenit un leagan al offshore-ului pentru activele digitale si toti speculantii Europei.

Partidul socialist de la guvernare, care domina si Congresul, sustine si el impozitarea crypto in viitor, insa nu a dorit sa sustina initiavele celor doua organizatii. Aditional, Ministerul de Finante, se gandeste chiar si la adaugarea de TVA, taxe de timbru sau taxe pe proprietate pe monedele virtuale. Portugalia are, incepand din 2018, taxe 0 pe profitul din crypto, spre deosebire de castigurile obtinute din alte tipuri de investitii, care sunt impozitate cu pana la 28%. Singurele operatiuni taxabile pentru spatiul crypto sunt activitatile de afaceri, care sunt utilizeaza active digitale ca recompensa. 

Recent, Portugalia a devenit gazda primei tranzactii imobiliare din Europa cu crypto, dar pentru mai multe, dati click aici.

Lasa un comentariu