COTI este un Layer 1 Blockchain construit pentru plati. Spre deosebire de majoritatea blockchain-urilor, COTI nu se bazeaza pe protocoalele traditional,e adica PoW si PoS. Pentru validarea tranzactiilor, COTI a adoptat un nou algoritm numit Proof of Trust (PoT). Acest PoT este o combinatie intre DAG (Direct Acyclic Graphs) si PoW care permite o viteza de peste 100.000 de tranzactii pe secunda.

Ce este COTI?

COTI este un ecosistem blockchain care faciliteaza tranzactiile rapide, sigure si cu taxe extrem de mici. COTI are ca tinta sa devina cel mai important procesator de tranzactii online din lume. Desi pare un tel poate prea maret, COTI are un potential extrem de mare datorita faptului ca aceasta tehnologie nu implica intermediari. Bineinteles, viteza si gradul ridicat de securitate contribuie la realizarea acestui tel.

Cum functioneaza?

Network-ul COTI este construit pe blockchain-ul TrustChain care este o combinatie intre PoW si un algoritm inovator numit DAG.

Acest Proof of Trust functioneaza in felul urmator: DAG este un „cluster”, adica un fel de ledger care inregistreaza tranzactiile online. Daca la majoritatea blockchain-urilor tranzactiile sunt asezate in „blocuri”, aici acestea sunt aranjate intr-o serie, una dupa alta. Acest fapt permite retelei sa proceseze un numar mult mai mare de tranzactii pe secunda.

COTI a mai introdus un concept interesant si anume TrustScore. In sistemul Proof of Trust validatorii sunt alesi in functie de scorul de incredere. Fiecarui user ii este atribuit in timp un anumit punctaj in functie de cate plati a efectuat, etc. Cu cat TrustScore-ul unui user este mai mare, cu atat tranzactiile acestuia vor fi procesate mai repede si cu taxe mai mici.

COTI Token

Tokenul nativ este COTI, avand un supply maxim de 2 miliarde. Tokenul COTI este construit pe tehnologia DAG si poate opera pe 3 blockchain-uri diferite:

  • TrustChain – reteaua nativa a criptomonedei
  • Ethereum – COTI este de tipul ERC-20
  • BNB Chain – de tipul BEP-2 si BEP-20

COTI in 2022

Momentan, cei de la COTI au lansat o aplicatie mobila, COTI Pay, care permite utilizatorilor sa trimita sau sa detina la staking criptomoneda COTI.

Cei de la COTI afirma ca anul acesta tehnologia lor va creste extrem de mult mai ales dupa ce vor implementa la mai multi comercianti plata online prin COTI. Acest lucru ar fi cu adevarat o revolutie in ceea ce priveste platile prin blockchain.

COTI Pay este asemanator tehnologiei PayPal, cu mentiunea ca plata se face cu criptomonede, iar viteza si gradul de securitate depasesc cu mult PayPal.

Coti Card

Destul de recent, cei de la COTI au anuntat lansarea noului crypto-card. Acest card, desi am putea spune ca este asemanator cu majoritatea crypto card-urilor de pe piata, de fapt nu este chiar asa. COTI are o multime de avantaje si anume:

  • Cardul este asociat unui cont bancar cu IBAN;
  • Cardul este de tip visa;
  • Fiind asociat si un cont cu IBAN, transferurile internationale se vor efectua mult mai repede;
  • Integrarea cardului cu aplicatia COTI Pay.
  • Posibilitatea de a cheltui crypto sau fiat oriunde in lume;
  • Posibilitatea de a retrage banii de la ATM;

Cele de mai de sus se aplica primei versiuni a cardului COTI. Cei de la COTI au in plan ca in viitorul apropiat sa scoata si o editie VIP.

Pentru a-ti face cont puteti intra le link-ul https://account.simplex.com/cards/coti , iar acolo gasiti toate detaliile despre cum sa va creati contul si cum sa il primiti acasa.

Concluzie

Industria de procesare plati are nevoie de COTI. Acest proiect vine cu o perspectiva noua asupra modului in care sunt procesate platile. Modul in care procesarea tranzactiilor nu se mai face in blocuri, ci in secvente liniare, a contribuit la o crestere masiva a vitezei.

Noul protocol, Proof of Trust, o combinatie intre DAG si PoW, permite procesarea platilor la o viteza mare, dar si la niste costuri mult mai mici decat concurenta.

Lasa un comentariu