Crypto, subiect al adunarii G7

Forumul mondial care reuneste sapte dintre cele mai puternice state, din punct de vedere economic, militar si tehnologic, poarta discutii despre spatiul crypto.

Guvernatorii bancilor centrale si ministrii de finante ai SUA, Canada, Japonia, Marea Britanie, Germania, Franta si Italia (tarile componente ale Grupului), se afla zilele acestea in Bonn si Konigswinter, iar pe agenda se afla si industria crypto. Sedinta este prezidata de nemti, iar subiectele dezbaterii sunt: suportul vizavi de Ucraina, stabilitatea economica, solutii climatice, pandemia de coranavirus, gestionarea datoriilor in tarile in curs de dezvoltare si impozitarea economiei digitale. Vizavi de acest ultim punct, discutiile se poarta si in jurul crypto-activelor. La inceputul lunii aprilie, Tokyo, a chemat tarile G7, la rezolvarea reglementarii acestui sector. 

Datorita celor intamplate recent, corectia majora suferita de unele proiecte de top, decuplarea unora dintre stablecoins de dolar si cazul Luna, cu siguranta au urgentat discutiile. Guvernatorul Bancii Centrale a Frantei, chiar a mentionat intr-un discurs de saptamana trecuta, nevoia unei clarificari cat mai rapide pe aceasta tema, adaugand ca fara o reglementare, o supraveghere si o jurisdictie, sectorul crypto ar putea zdruncina macro-economia. De altfel, Klaas Knot, liderul FSB (Consiliul de Stabilitate Financiara), organismul international din Basel, care monitorizeaza si ofera sfaturi cu privire la sistemul global financiar, s-a autopropus voluntar pentru redactarea unui pachet de reguli crypto, pentru protectia investitorilor si stabilitatea sectorului.  

La nivel UE, o reglementare generala a fost deja inceputa prin MiCA, iar cele mai puternice state europene, precum Germania si Franta, fac pasi mari in directia crypto.

Rusia ar putea legaliza crypto ca valuta oficiala

Colosul estic, ar putea deveni prima tara de pe continent care va face din activele digitale, optiune de plata. 

Intreaga veste a fost facuta publica de ministrul comertului, Denis Manturov, care a declarat ca e inevitabila adoptarea monedelor virtuale, singura problema existenta este cum, cand si in ce fel va fi reglementat sectorul. Acesta a mai adaugat ca atat ministerele cheie de la Moscova, cat si Banca Centrala, lucreaza intens pentru indeplinirea acestui lucru, mai multe simulari avand deja loc, inca de la inceputul anului. Proiectul de lege privind recunoasterea si crearea unui cadru de functionare a acestui sector, a fost introdus in aprilie de Ministerul de Finante, asta si din cauza razboiului si sanctiunilor impuse de Vest. 

Manturov, sustine ca adoptia ar putea veni imediat dupa ce va fi limpede intregul context si va exista o arhitectura 100% legala, corecta si corespunzatoare. Banca Centrala, chiar daca in ianuarie, nu a avut o pozitie pro-crypto, ba din contra, dorea banarea totala a acestora si a exploatarii miniere, si-a schimbat ulterior pozitia. Institutia doreste acum, crearea unor reguli de functionare a monedelor virtuale, pentru a putea sustine piata si economia Rusiei, foarte afectata dupa declansarea invaziei din Ucraina.

Vladimir Putin, nu s-a aratat nici el foarte crypto-friendly in trecut, insa toate manifestarile sale s-au domolit din februarie incoace, recent declarand ca e gata sa accepte inclusiv Bitcoin pentru plata gazelor si petrolului, din partea „statelor prietenoase”. 

Shopify isi diversifica provederii de plata pentru crypto

Platforma internationala de comert, infiintata in Ottawa, in 2006, isi va extinde serviciile de plati cu monede virtuale, prin colaborarea cu popularul exchange fondat in 2016.

Clientii site-ului canadian, vor putea mai nou, sa utilizeze si varianta oferita de Crypto.com Pay. Astfel, comerciantii se vor putea conecta automat la gama de active digitale oferita de gigantul descentralizat. Printre asset-urile folosite se numara BTC, ETH, CRO, DOGE si alte peste 20 de proiecte. Noul parteneriat, are ca scop largirea spectrului digital, diversificarea optiunilor de plata si oferirea unor metode usoare, confortabile si rapide de utilizat pentru cumparaturile online.

Pentru a atrage clientii sa foloseasca noua varianta, Crypto.com va elimina comisioanele de tranzactie pana pe 30 iunie. De asemenea, pentru loialitate, exchange-ul va oferi si cashback, de pana la 10%, pentru platile in Cronos. Ambii directori executivi, ai celor doua entitati implicate, s-au ratat bucurosi si multumiti de noua colaborare, prin care companiile pe care le reprezinta vor avea sansa sa acceseze mai multi clienti si mai multe venituri. 

Shopify are, de asemenea, parteneriate in acest sens cu Strike, Coinbase si BitPay. Actiunile platformei, au crescut cu 11% pe Bursa din New York, la momentul anuntului.   

Tether va organiza o Scoala de Vara in Lugano

Gigantul stablecoin, Tether, va organiza intre 3-16 iulie, o Scoala de Vara pe crypto si blockchain, in orasul elvetian Lugano

Lugano este primul punct european care a adoptat monedele virtuale ca mijloc legal de plata. Totul a fost posibil datorita unui program implementat in martie, la care au participat Primaria municipiului si Tether, numit „Plan B”, prin care orasul sa devina un Miami al continentului. Astfel, ca parte a colaborarii, BTC, USDT si LVGA (token-ul local al citadelei), au devenit vecini ai francului si multe alte proiecte, evenimente si initiative urmeaza sa fie organizate. Un prim episod, al acestui parteneriat, se va consuma in vara, pe parcursul a doua saptamani, prin organizarea unei Scoli de Vara, in incercarea de a aduce crypto si blockchain maselor.

Ca speakeri, vor fi prezenti directorul executiv al Blockstream, Adam Black, seful departamentului tehnic din cadrul Tether si Bitfinex, Paolo Ardoino, si multi altii. Subiectele principale ce vor fi acoperite sunt: introducere si notiuni de baza pentru criptomonede si stablecoins; concepte cheie legate de smart contracts; fundamentele DAO, DeFI si NFT; analiza blockchain si politica de reglementare a activelor digitale. Pentru buna desfasurare a acestui eveniment, se vor implica si Colegiul Franklin din Elvetia si Unviersitatea de limba italiana din Lugano. Intreg demersul, are ca scop, educarea noilor generatii de lucrartori cu competente necesare, in sfera activelor digitale.

La Scoala de Vara din Lugano, cursurile vor fi in engleza, vor dura undeva la 70 ore total pe intreaga perioada, iar la finalul programului, va fi organizat si un atelier, in urma caruia castigatorul va pleca cu 9000 de USDT. Initiative similare, exista deja in El Salvador, dar si in cadrul unor universitati de renume, despre care puteti citi aici

Un comentariu

  1. Pingback: Crypto News/21.06 – Elon Musk, BC Rusia, BitMEX, NFT NYC

Lasa un comentariu