Coinbase, originară din Statele Unite ale Americii, este o platformă cu ajutorul căreia poți tranzacționa cu ușurință monede virtuale. Această platformă poate fi privită ca și un broker, deoarece, de exemplu, atunci când vrei să vinzi sau să cumperi o criptomonede, din doar câteva click-uri tranzacția va fi efectuată. Această platformă oferă oferă atât variantă simplă, Coinbase, dar și varianta mai avansată, Coinbase Pro.

Utilizare – Coinbase vs. Coinbase Pro

Ambele subscripții au următoarele beneficii: aplicație mobilă, portofel digital, disponibilitatea platformei, tutoriale video pentru a ajuta utilizatorii să folosească platforma Coinbase. Însă, principala diferență dintre cele două este interfața cu utilizatorul. În timp ce Coinbase este o platformă extrem de ușor de utilizat, Coinbase Pro ar putea părea intimidantă pentru investitorii începători atunci când folosesc pentru prima dată un crypto exchange, deoarece este concepută cu gândul la utilizatorii profesioniști. 

Subscripția Coinbase este opțiunea standard. Aceasta a fost concepută cu gândul la un acces ușor. Se adresează investitorilor începători și nu oferă multe opțiuni privind modul de plasare a ordinelor și de structurare a tranzacțiilor.

Subscripția Coinbase Pro prezintă utilizatorilor un flux cu prețuri actuale, opțiuni multiple de tranzacționare și grafice detaliate și actualizate la minut, având acces la peste 250 de monede virtuale, ceea ce ar putea fi copleșitor dacă nu ați tranzacționat niciodată criptomonede.

Avantaje și dezavantaje principale Coinbase vs. Coinbase Pro

Coinbase

  • Avantaje – ușor de utilizat de investitorii începători; retrageri prin PayPal; disponibil în multe țări; se pot cumpăra criptomonede cu cardul de debit sau credit.
  • Dezavantaje – taxe mai mari; tipuri de tranzacționări limitate; platforma vă urmărește tranzacțiile. 

Coinbase Pro

  • Avantaje – grafice complexe (poate fi un avantaj pentru investitorii avansați); grafice ușor de utilizat; mai multe opțiuni de tranzacționare; structură simplă a comisioanelor. 
  • Dezavantaje – grafice complexe (poate fi un dezavantaj pentru investitorii începători); doar doi indicatori pentru diagrame; comisioanele pot fi ușor mai mari decât pe alte platforme. 

Caracteristici unice Coinbase Pro

  • Opțiuni comerciale multiple: Coinbase Pro pune la dispoziția utilizatorilor mai mult control asupra tranzacționării criptomonedelor, oferind acces la mai multe opțiuni de tranzacționare. 
  • Grafice avansate: Coinbase Pro prezintă utilizatorilor grafice detaliate, cum ar fi tranzacționarea minut cu minut și vizualizarea mediilor pentru fiecare criptomonedă. Vizualizarea standard afișează grafice ale prețurilor maxime și minime dintr-un anumit interval de timp, similar cu programele avansate de grafice bursiere, precum și prețurile de deschidere și de închidere. De asemenea, poți adăuga mai multe suprapuneri pentru a vizualiza mediile mobile exponențiale (EMA) de 12 și 26 de zile pentru a-ți oferi mai multe informații despre modul în care se comportă o criptomonedă.
  • Chei API: Coinbase Pro oferă acces la cheile lor API, permițând aplicațiilor terțe să se integreze cu contul tău Coinbase.

Costuri Coinbase Pro

Suma de tranzactionareTaxa
< 10.000$0.50 % taker fee și 0.50 % maker fee
între 10.000$ și 50.000$0.35% taker fee și 0.35% maker fee
între 50.000 și 100.000$0.25% taker fee și 0.15% maker fee
între 100.000 și 1.000.000$ 0.20 % taker fee și 0.10% maker fee
între 1.000.000 și 20.000.000$0.18% taker fee și 0.8% maker fee
între 20.000.000$ și 100.000.0000.15% taker fee și 0.5% maker

După cum se poate observa, comisioanele sunt calculate în funcție de suma de tranzacționare. Pe de altă parte, Coinbase Pro permite doar tranzacțiile prin cont bancar, transfer bancar sau Wallet și nu acceptă achiziții cu cardul de credit sau de debit.

Taxe Coinbase vs. Coinbase Pro

TaxeCoinbaseCoinbase Pro
Cont bancarVariază pentru operațiunile bancare0
Portofel digital00
Card debit/credit2.49%0
Transfer bancar10$ depozit, 25$ retragere10$ depozit, 25$ retragere
Schimb crypto0,50% până la 2%0,50% până la 2%
Achiziții0% până la 0.50% 0% până la 0.50% 
Tranzacții$0.500% până la 0.50% 
Taxa Coinbase0,99$ până la 2,99$, în funcție de sumă0,04% până la 0,50% taker fee, 0% până la 0,50% maker fee

Verdictul final

Dacă ești nou în spațiul criptomonedelor, Coinbase este un punct de plecare excelent. În schimb, dacă dorești să tranzacționezi în mod activ crypto și dorești să ai acces la grafice avansate și la alte instrumente, Coinbase Pro este conceput pentru tine.

CoinbaseCoinbase PRO
Principalele caracteristici ale platformei: Ușor de utilizat pentru începători și puteți utiliza PayPal pentru a retrage sau vindePrincipalele caracteristici ale platformei: Funcții avansate, grafice avansate
Taxe: 0% până la 0,50% pe tranzacție, 2,49% pentru tranzacțiile cu cardul Coinbase, iar comisionul variază pentru operațiuni bancare.Taxe: 0% până la 0,50% pe tranzacție
Numărul de criptomonede: 107Numărul de criptomonede: 250+
Securitate: Verificare în doi pași, autentificare biometrică prin amprentă digitală, asigurare în cazul în care platforma Coinbase este compromisă, criptare AES-256 pentru portofele digitale.Securitate: Verificare în doi pași, autentificare biometrică prin amprentă digitală, asigurare în cazul în care Coinbase este compromisă, criptare AES-256 pentru portofele digitale.
Tipuri de tranzacții acceptate: Cumpărare, vânzare, trimitere, primire și schimb.Tipuri de tranzacții acceptate: Cumpărare, vânzare, depunere, retragere, tranzacționare, ordin de oprire, ordin de intrare în vigoare și ordin de limită.
Suma maximă de tranzacționare: Limitele variază în funcție de metoda de plată și de regiunea în care te afli.Suma maximă de tranzacționare: Nelimitat

Lasa un comentariu