Piata crypto a scazut cu peste 10 procente in ultimele 48 de ore. Dupa o crestere imensa in anul 2021, o crestere greu imaginabila, zilele acestea piata crypto a suferit o scadere enorma. Extrem de multe monede care erau sus in top au coborat zeci de locuri. Altele au atins cel mai jos prag din ultimii ani.

Inainte sa vedem cauzele care au provocat aceasta scadere, iata lista cu monedele care au avut de suferit cel mai mult.

Poate cea mai afectata dintre toate este Terra(Luna). Fiind una dintre cele mai populare criptomonede, din pacate Terra s-a prabusit in cateva zile. Daca pe 8 Mai valora 70 $, in momentul redactarii valoreaza 0.0006 $. Practic, nu mai valoreaza nimic.

Terra(UST), stablecoin-ul celor de la Terra valoreaza acum 0.2 $. Dar despre modul cum s-a prabusit Terra, gasiti in acest articol dedicat.

Bitcoin, prima criptomoneda, a scazut sub pragul de 30.000 $.

Nici pentru Ethereum nu a fost usor. Daca in ultima vreme ETH se pozitiona in jurul pragului de 3000 $, acum a coborat la 2000 $.

Nici pentru Elrond treaba nu este roz. De la 160 $, valoarea acestuia s-a injumatatit in doar o luna de zile, acum survoland in jurul valorii de 80-90 $.

Panica sau sansa de investitie?

Nu este un secret ca piata crypto este volatila. Daca ne aducem bine aminte, inclusiv anul trecut am intampinat o asemenea problema cand toata piata crypto a scazut enorm. Dar, dupa cum am putut observa a fost doar o chestiune de timp pana cand totul a revenit la normal.

La acest market crash au contribuit mai multi factori, poate cel mai important este pandemia. In timpul pandemiei, piata crypto a crescut exponential fiindca extrem de multi oameni au inceput sa investeasca in crypto. Daca ne aducem aminte, anul trecut valoarea tuturor criptomonedelor aproape ca s-a dublat intr-un interval mic de timp.

Trebuie sa luam in considerare si ceea ce se intampla in Ucraina, fapt care a dus la o oarecare instabilitate economica pe plan mondial. Nu exista un singur motiv pentru acest crash, ci mai degraba o acumulare de astfel de motive de-a lungul ultimei perioade de timp. Dupa o perioada de bull-market accelerat este inevitabil ca piata sa nu se auto-regleze.

Poate multi dintre voi va intrebati ce ar trebui sa faceti. Ar trebui sa va pastrati asset-urile sau sa vindeti totul in pierdere?

In primul rand orice decizie se ia cu cap si cu rabdare. Vanzarea de crypto in pierdere este una dintre cele mai nerecomandate actiuni in momentul acesta.

CEO-ul companiei CoinDCX, Sumit Gupta, a scris pe Twitter urmatoarele:

Ideea principala este urmatoarea: Cei ce investesc pe termen lung intotdeauna castiga.

Desi piata este jos, indiferent din ce motiv, poate ca acum este un moment bun sa cumparam. Cum am mai spus, toate crash-urile din trecut s-au transformat mai repede sau mai tarziu in cresteri masive.

Poate ca cel mai intelept lucru de facut acum este sa cumparam criptomonedele preferate la pret de chilipir si sa asteptam momentul cand piata crypto va bubui din nou.

Lasa un comentariu