Momentan, exista putine locuri unde putem plati efectiv cu criptomonede. Pana cand criptomonedele vor inlocui banii traditionali, exista totusi o modalitate de a ne folosi de criptomonedele noastre. Aceasta modalitate sunt cardurile crypto.

Cardurile Crypto functioneaza exact ca orice alt card. Singura diferenta este ca acestea functioneaza cu criptomonede.

Pe scurt, fiecare card crypto este alimentat cu anumite criptomonede. In momentul in care facem plati, aplicatia corespunzatoare cardului crypto va converti automat crypto in bani FIAT. Conversia va avea loc la valoarea acelei criptomonede in momentul tranzactiei.

Care sunt avantajele cardurilor crypto?

  • Un prim avantaj este ca majoritatea cardurilor crypto ofera cashback la orice cumparaturi. Pentru fiecare plata cu cardul crypto vei primi inapoi un mic procent, acest procent fiind diferit de la card la card.
  • Un alt avantaj sunt platile in afara tarii. In momentul in care vrei sa platesti intr-o alta tara cu un card cu RON, conversia care are loc vine cu o taxa. Cat de mare e taxa de conversie? Depinde de la o banca la alta, dar ea exista. Pe cand cardurile crypto au aceeasi taxa de conversie indiferent de moneda de plata.
  • Pot fi folosite la ATM, exact ca si cardurile obisnuite.
  • Pot fi integrate in serviciile de Google pay sau Apple Pay

Care sunt cele mai populare carduri crypto?

In momentul de fata exista destul de multe carduri crypto. Urmatoarele sunt cele mai populare carduri crypto.

Binance Visa Card

Binance Visa Crd

Cardul crypto de la Binance este poate cel mai popular card crypto. Creat pentru a fi folosit cat mai usor si de a oferi cele mai mari recompense, de pana la 8%. Cu acest card poti cheltui pana la 8700 de euro zilnic. Poti retrage de la ATM pana la 290 euro zilnic.

Crypto.com Visa Card

Crypto.com Visa Card

Acest card crypto este destul de asemanator cu cel de la Binance, doar ca vine cu ceva in plus. Ofera acces la Airport Lounge, reduceri la Airbnb, Netflix, Spotify si multe altele. Limita maxima lunara pentru retrageri de la ATM este de 1000 de euro.

Gemini Credit Card

Gemini Visa Card

Acest card este de tip Mastercard, putand fi alimentat cu peste 50 de criptomonede. Cashback-ul este de 3%.

In esenta, vedem ca nu exista mari diferente intre cardurile crypto. Ceea ce difera este de obicei procentul cashback-ului si numarul de criptomonede acceptate.

Cardurile Crypto ne permit sa cheltuim profiturile pe care le facem in crypto fara sa ne mai complicam cu conversi si transferuri de sume pe alte carduri. Pur si simplu, din aplicatia cardului ne alocam exact cate criptomonede vrem sa cheltuim.

Lasa un comentariu