LPF se alatura industriei NFT

Liga Profesionista de Fotbal (LPF) din Romania, organizatorul Ligii 1, devine prima competitie din Europa de Est, ce patrunde in sectorul jetoanelor nefungibile.

LPF a semnat recent un acord cu UNAGI, companie specializata in colectii digitale si game-uri de tip play-to-earn. Firma a fost fondata si este condusa de Charlie Guillemot si Remi Pellerin, care s-au aflat multi ani si la carma unui studio al Ubisoft. Jocul pe care cei doi l-au creat, Ultimate Champions, a fost lansat pe 21 aprilie, iar daca sunteti interesati de mai multe informatii legate de proiect, accesati https://whitepaper.ultimate-champions.com/. 

Pe scurt, utilizatorii jocului, vor avea posibilitatea sa acceseze NFT-uri gratuite cu sportivi, pe baza mai multor criterii: cunostinte despre fotbal, istoria cluburilor si nivelul de implicare. Valorile cardurilor ce vor fi distribuite sunt stabilitate in functie de unicitatea si performanta fotbalistilor. Deja peste 30 de echipe din Anglia, Scotia si Franta, sunt parte a jocului, la care se vor adauga bineinteles, cluburile LPF din Romania. Este o adevarata premiera pentru intreg sportul autohton acest parteneriat, care ar putea deschide astfel noi orizonturi in zona blockchain. 

LPF, prin noua miscarea, urmeaza modelul puternicului Premier League, care s-a aliat luna trecuta cu ConsenSys, pentru crearea de NFT-uri dedicate competitiei engleze.

Goldman Sachs ofera credite-Bitcoin

Una dintre cele mai mari companii mondiale de holding bancar si management investitional, pune la dispozitie imprumuturi sustinute de opera lui Satoshi Nakamoto. 

Intr-o incercare de a integra sectorul crypto, celebra banca de pe Wall Street, lanseaza produse de tip credit, bazate pe BTC. Mai exact, clientii pot aplica pentru un imprumut fiat si isi puna la dispozitie Bitcoin-ul, drept gir. Volatilitatea activului, poate face insa aceste operatiuni destul de riscante, iar in caz ca valoarea monedei ar scadea sub nivelul imprumutului, clientii vor fi nevoiti sa-si mareasca garantia. Un reprezentat al companiei, a marturisit cat de interesant si inovativ este acest nou produs, din punct de vedere al structurii sale si al riscului aferent.

Goldman Sachs, a faruit luna trecuta, prima operatiune crypto-over-the-counter, adica tranzactie directa privata cu o alta entitate, cu ajutorul Galaxy Digital. Toate acestea vin dupa ce compania americana, a construit o echipa speciala pe zona activelor digitale, la inceputul anului, multe alte initiative in acest sens, fiind in plan.

Actiuni similare de credite garante pe crypto, au fost anuntate de firme, precum Silvergate Capital Corp sau Propy, platforma blockchain de imobiliare, care s-a asociat cu Abra, cu scopul de a oferi imprumuturi pentru locuinte cu girul monedelor virtuale. 

Firmele crypto din Belgia trebuie sa se inregistreze daca mai vor sa opereze

Toate entitatile descentralizate din Belgia, au o luna la dispozitie, sa-si depuna dosarele pentru recunoastere si reglementare organismului national de supraveghere financiara.

Exchange-urile belgiene, trebuie incepand de la 1 mai si pana la 1 iunie, sa notifice Autoritatea locala (FSMA), daca doresc sa opereze in mod legal in continuare. Intreaga actiune, face parte din dorinta autoritatilor de la Brusseles, de a pune in aplicare legea data in februarie privind furnizorii de crypto wallet-uri si servicii aferente, precum si de a se conforma standardelor UE pentru combaterea spalarii banilor.

Masura se aplica inclusiv business-urilor crypto, din Spatiul Economic European care au filiale sau afaceri in Belgia. Aplicatiile trimise vor primi raspuns pozitiv sau negativ, in termen de maxim 3 luni, de la primirea documentatiei. Nerespectarea prevederilor poate duce la amenzi de pana la 10.000 de euro sau chiar inchisoare cu executare timp de 1 an. 

Vedem asadar, o tendinta tot mai dominanta pentru reglementarea si recunoasterea industriei crypto, dupa ce regiuni si chiar tari, au adoptat monedele virtuale ca legal tender, multe alte state isi dezvolta un cadru juridic si fiscal pentru sectorul descentralizat. 

BCC incepe lucrul la moneda euro

Banca Centrala Europeana, incepe incet-incet conturarea monedei digitale unice, una dintre cele mai mari si asteptate initiative pe zona economica ale UE din ultima vreme. 

BCC doreste in prima faza, crearea prototipurilor experimentale ale interfetei digitale, motiv pentru care a inceput cautarile pentru alegerea entitatii care sa se ocupe de dezvoltarea front-end-ului. In acest sens, banci, furnizori de plati sau alte companii din zona financiara si-au exprimat interesul pentru a ajuta la manufacturarea monedei. Eurosistemul, adica BCC si bancile centrale nationale ale tarilor ce utilizeaza euro, vor alege, pe baza istoricului si capacitatii lor, maxim 5 participanti, care sa ajute la edificarea monedei.

Acestia se vor ocupa apoi de dezvoltarea aplicatiei front-end, in conformitate cu functionalitatile existente ale sistemului, fiecare fiind liber sa vina cu sfaturi sau update-uri. Participantii nu vor fi remunerati pentru munca depusa, dar vor avea sansa sa fie inclusi in etapele urmatoare ale finisarii activului. 20 mai este data limita pentru aplicare, munca urmand sa inceapa 3 luni mai tarziu, iar data estimata pentru terminarea proiectului este primul trimestru al anului viitor.

Ulterior, vor avea loc 6 luni de experimentare a monedei digitale euro. Desi, nu de putine ori, diversi consultanti sau chiar reprezentanti UE, au declarat ca sunt deschisi la tehnologia blockchain si beneficiile pe care le ofera, nu e clar inca daca viitorul activ al BCC va fi defapt un CBDC, insa e cert ca exista deschidere in continuare.

Conform unui studiu initiat de firma de audit, PwC, aproximativ 80% dintre bancile centrale ale lumii, iau in considerare sau se afla in faze finale pentru lansarea unui CBDC.

Lasa un comentariu