Revolut vrea sa intercaleze portofelele descentralizate

Firma engleza de servicii financiare, Revolut, infiintata in 2015 si considerata un rival al bancilor clasice, vrea sa-si extinda aria de referinta, prin adaugarea de wallet-uri crypto. 

Anuntul a fost facut de CEO-ul companiei, Nik Storonsky, iar aditional acesta vrea sa ofere si produse precum creditele ipotecare, totul pentru a redeveni aplicatia atat de populara, inainte de iesirea Marii Britanii din UE. In prezent, entitatea londoneza, ofera servicii de plati, depozite si conturi de economii, asigurari, caskback, round up si tranzactionare cu actiuni sau monede virtuale. Insa, pentru a deveni un sistem complex sau mai bine zis, un ghiseu unic pentru servicii financiare, asa cum isi doreste Storonsky, Revolut trebuie sa mai lucreze la aspectul crypto. Pentru asta, compania se gandeste la lansarea de wallet-uri descentralizate si sansa de a deveni una dintre cele mai puternice aplicatii de tip all-in-one.

Odata cu viitoarea inovatie, ar urma sa fie adaugate si serviciile conexe, de tip landing, staking, farming, etc. Pe langa toate acestea, Revolut doreste in continuare sa ramana stapan si chiar sa-si extinda influenta, pe zona de transferuri internationale ultra-rapide si fara comisioane, un capitol la care este peste Wise sau Western Union, dar si sa implementeze optiunea „cumpara acum, achita mai tarziu”.

Initiative similare, au deja cei de la Amazon si Walmart, care isi imbunatatesc software-ul pentru a deveni niste entitati mega-diversificate, capabile sa ofere absolut orice clientilor, inclusiv servicii financiare (banking, asigurari, credite, etc).

Buenos Aires va adopta crypto 

Stirile privind adoptia si reglementarea monedelor virtuale, devin tot mai frecvente, iar acum este timpul capitalei Argentinei, sa treaca la acest nou sistem. 

Municipalitatea orasului sud-american, are in plan sa implementeze, pe modelul Lugano, activele descentralizate ca optiune de achitare a taxelor si impozitelor. O decizie inteleapta care va permite autoritatilor locale, sa colecteze eficient darile fiscale, iar valuta nationala sa ramana strict pentru consum. Toata actiunea face parte din planul „Buenos Aires+”, un proiect de lunga durata menit sa digitalizeze orasul si sa simplifice birocratia. 

Primaria nu va accesa direct criptomonede, ci valoarea lor, convertita in pesos, cu ajutorul procesatorilor din domeniu. De altfel, exchange-urile din teritoriu, precum SatoshiTango, Buenbit, Ripio, Belo si firma mexicana, Bitso, vor lua parte la aceasta initiativa. Noua masura, urmeaza sa fie pusa la dispozitie in lunile urmatoare, urmand sa fie anuntate si activele acceptate. Intregul anunt, vine la cateva saptamani dupa ce orasul „rival” Rio de Janeiro, a luat aceasi deciziei privind plata taxelor cu crypto, odata cu noul an. 

Tot incepand cu 2023, Buenos Aires va implementa un cloud municipal, total securizat si independent, pe blockchain, cu date ale cetatenilor. Mai multe despre acest aspect, puteti citi aici intr-un articol scris la inceputul lunii.

Banca Centrala a Cubei va emite certificate entitatilor crypto

Institutia financiara suprema din statul comunist, va oferi licenta de operare furnizorilor de servicii virtuale, timp de 1 an, cu posibilitate de prelungire. 

Conform deciziei, de pe urma ei vor beneficia atat persoanele fizice, cat si cele juridice, fie locale sau straine. Entitatile ce doresc sa se afilieze noilor masuri, isi vor primi raspunsul in maxim 20 de zile, de la expedierea documentatiei necesare. Viitorii beneficiari, vor fi obligati sa-si tina o evidenta contabila, in conformitate cu standardele emise de Ministerul de Finante si sa notifice Banca Centrala, inainte de incetarea activitatii. 

Avizul primit, va fi valid doar 1 an si poate fi extins maxim pe inca unul, deoarece intregul proiect este unul experimental, pentru a se observa cum va fi perceputa aceasta decizie si in ce masura poate influenta sectorul economic. Monedele pe care providerii le vorzitec putea folosi, vor fi de asemenea, aprobate de Banca. Alte detalii, nu au fost facute publice inca, despre gradul de impozitare sau modul de desfasurare al intregului proces, dar cert e ca in definitia activelor virtuale, nu vor intra reprezentarile electronice ale banilor fiat, obligatiunile sau alte servicii si produse financiare clasice, ce sunt deja supuse unor reglementari existente ale Bancii Centrale

Anul trecut, institutia a emis o rezolutie cu privire la tranzactiile crypto si acordarea de licente furnizorilor de servicii din acest sector, care pe atunci, prevedea avizarea activitatilor corelate cu operatiuni financiare clasice, de schimb, de colectare sau de plata, in si dinspre teritoriul national. Era practic, o recunoastere de facto a industriei descentralizate, care insa nu oferea aceleasi beneficii si agentiilor guvernamentale, exceptie facand doar cele autorizate de Banca Centrala

Zitec va lansa o platforma de freelancing pe blockchain

Compania IT infiintata la Bucuresti in 2003, urmeaza sa lanseze Lanceria, un portal destinat lucratorilor liber-profesionisti, utilizand mecanismul de registre descentralizate.

Viitorul produs al firmei de software, vine cu taxe zero pentru angajatori si absolut nici un comision pentru freelanceri. Totodata, va fi introdusa si optiunea de plata cu monede virtuale, in prima faza folosing token-ul propriu LANC, ulterior si fiat. In plus, se doreste si integrarea wallet-urilor digitale, iar planurile de viitor includ dezvoltarea de sisteme AI sau machine learning, crearea unui marketplace de NFTs si implementarea metaverse-ului, pentru ca cei implicati sa se poata intalni sau experimenta munca in alt mod decat cel clasic.

Interfata platformei, va fi ajustata pe modelul retelelor sociale, astfel incat utilizatorii sa poata interactiona unii cu altii, iar portofoliile freelancerilor sa poata fi accesate usor si vizualizate sub forma unui grafic. De asemenea, vor fi adaugate optiunile de sign up, verificarea identitatii, gestionarea profilului si a resurselor financiare, precum si functii de tip search, cuvinte cheie si filtre. Firma romaneasca, doreste prin adoptarea tehnologiei blockchain sa creeze un sistem bazat pe incredere, confidentialitate si o relatie directa client-freelancer, fara nici o alta terta parte. Lanceria a  avut parte de o contributie semnificativa, de peste 1 milion de dolari, stransi in doar 24 de ore, din partea investitorilor. 

Zitec este unul dintre titanii industriei IT si marketing din Romania, anul acesta si in 2020, fiind nominalizata drept „Compania Anului”, la Gala ANIS, iar mai multe despre noul lor proiect, puteti afla accesand https://www.lanceria.io/.

Lasa un comentariu