Investitia in criptomonede

Criptomonedele sunt active digitale bazate pe o rețea care este distribuită pe un număr mare de calculatoare.

Această structură descentralizată le permite să existe în afara controlului guvernelor și al autorităților centrale.

Criptomonedele sunt menite să funcționeze exact ca și monedele FIAT oferite de guverne, dar care să nu fie sub niciun control financiar central, având propriile lor sisteme de operare. 

Criptomonedele au făcut ravagii în ultimii ani, fiind considerate inovații în ceea ce privește sistemul financiar global. Împreună vom vedea dacă se merită sau nu să investești în criptomonede în 2022. 

Criptomonedele – monedele viitorului

Industria criptografică a crescut exponențial în ultimii ani (2020 și 2021) și se presupune că va crește tot mai mult, deoarece criptomonedele sunt considerate a fi monedele viitorului.

Interesul oamenilor pentru crypto a crescut vertiginos: este un subiect care trezește atenția atât în rândul investitorilor, cât și în cultura populară. 

Industria criptomonedelor a întâlnit noi prețuri record în ultimii doi ani, ceea ce înseamnă că este în continuă creștere și dezvoltare, atrăgând tot mai multe persoane interesate de investiția în criptomonede.

În 2022 este momentul potrivit pentru a investi în monede virtuale, fiindcă sunt tot mai multe persoane interesate de acest domeniu. Cât timp se vor înregistra cât mai multe cereri și oferte, este imposibil ca piața să cadă. 

Investiția în criptomonede ar putea duce la apariția de noi miliardari și la o realocare a capitalului global, cred experții. Volumul investițiilor în 2021 a crescut datorită platformelor precum Bitcoin Era – platforme care conectează investitorii și brokerii și facilitează semnificativ procesul de investiții în criptomonede.

Pe lângă criptomonede au mai apărut și alte ,,produse” digitalizate în care se poate investi cu ajutorul criptomonedelor, cum ar fi jetoanele nefungibile (NFT).

Cum am mai precizat, în cadrul acestei industrii există tot mai mult interes, ceea ce înseamnă că viitorul va fi unul digitalizat din perspectivă financiară. 

În ce criptomonede investim în 2022?

Lista criptomonede de urmarit in 2022. Pentru a vă ajuta să vă orientați, am pregatit o lista cu cele mai importante criptomonede care pot fi posibile investitii in 2022.

Top 10 criptomonede de investit in 2022:

  • Bitcoin – BTC
  • Ethereum – ETH 
  • Binance Coin – BNB
  • Cardano – ADA
  • Solana – SOL
  • Terra – LUNA
  • Polkadot – DOT 
  • Avalanche – AVAX
  • Elrond – EGLD
  • Ripple – XRP

Concluzii

Investiția în criptomonede este una de viitor, de aceea există deja anumite reglementări legale cu privire la aceste investiții și, de asemenea, se speculează că în viitor vom putea plăti cu ajutorul acestor criptomonede. De exemplu, chiar și agențiile imobiliare vor să adauge criptomonedele ca și o nouă metodă de plată.

Lasa un comentariu