Lista Criptomonede de urmarit

Lista Criptomonede de urmarit | În ultimul timp, din ce în ce mai mulți investitori în criptomonede așteaptă să tragă următorul jackpot în materie de criptovalută, cu speranța de a avea câștiguri uriașe, dar cu aproape 16.000 de active digitale aflate acum în circulație, poate fi dificil să știi în ce criptomonedă să investești. 

De la Bitcoin și Ethereum până la Dogecoin și Tether, există mii de criptomonede diferite, ceea ce poate fi copleșitor atunci când începi să te familiarizezi cu lumea crypto.

Pentru a vă ajuta să vă orientați, vă vom prezenta cele mai importante criptomonede pe care trebuie să le urmăriți în 2022.

Bitcoin (BTC)

Bitcoin este o monedă digitală descentralizată care se află și acum pe primul loc în rândul monedelor virtuale, încă de la crearea sa.

Bitcoin este o monedă online de tip peer-to-peer, ceea ce înseamnă că toate tranzacțiile au loc direct între participanții egali și independenți din rețea, fără a fi nevoie de niciun intermediar. Bitcoin este incontestabil și transparent. Acesta permite plăți fără restricții, fiind complet securizat și protejat. 

Inovația digitală, numită Bitcoin, a fost concepută de un grup de persoane, sub pseudonimul Satoshi Nakamoto, în 2009, în urma crizei economice din acele timpuri.

Bitcoin a fost creat, conform propriilor cuvinte ale lui Nakamoto, pentru a permite „trimiterea de plăți online direct de la o parte la alta, fără a trece printr-o instituție financiară”. Nu are în spate o bancă centrală sau un administrator și poate fi trimis de la utilizator la utilizator printr-o rețea peer-to-peer.

Ethereum (ETH)

Ethereum nu este doar o monedă digitală, aceasta este o platformă tehnologică blockchain cu mai multe fațete, care include contracte inteligente, mașină virtuală Ethereum (ETHEREUM pe xStation) și contracte peer-to-peer folosind criptomoneda numită Ether.

Creat de Vitalik Buterin, unul dintre fondatorii Bitcoin, în 2013, Ether a fost pus oficial în vânzare timp de 42 de zile în 2014, iar astăzi este a doua cea mai mare monedă virtuală de pe piață și  una dintre cele mai importante criptomonede din 2022.

Creșterea sa constantă, dar și capitalul său de un miliard de dolari, a intrigat cât mai mulți investitori să cumpere și să tranzacționeze această criptomonedă. 

Solana (SOL)

Solana este o scară de rețea blockchain care oferă aplicații și piețe rapide, sigure, scalabile și descentralizate.

Solana se descrie în prezent drept „cel mai rapis bockchain-ul din lume” și ecosistemul cu cea mai rapidă creștere din spațiul crypto, cu peste 400 de proiecte dezvoltate pe blockchain-ul său care acoperă DeFi, NFT, Web3 și multe altele.

În special, propune o nouă structură pentru validarea tranzacțiilor bazată pe Proof of History, un algoritm considerat eficient și inovator.

Tokenul SOL este moneda virtuală a ecosistemului Solana, alimentează platfrorma. Acesta este alocat unui nod din clusterul Solana în schimbul rulării programelor în lanț sau validării tranzacțiilor.

Avalanche (AVAX)

La fel ca Solana, Avalanche a înregistrat o creștere spectaculoasă anul trecut. În acest fel, moneda virtuală AVAX este motorul blockhain-ului, iar prețul său a crescut cu peste 3.000% și se află acum top 10 în ceea ce privește capitalizarea de piață. 

Avalanche este cea mai rapidă platformă de contracte inteligente din industria blockchain, măsurată în funcție de timpul de finalizare.

Avalanche este extrem de rapidă, cu costuri reduse și ecologică. Orice aplicație cu contracte inteligente își poate depăși concurența dacă este implementată pe Avalanche.

Elrond (EGLD)

Elrond este un blockchain scalabil și rapid care se concentrează, de asemenea, pe interoperabilitate. Interoperabilitatea este capacitatea acestor rețele de a vorbi între ele și este o parte crucială a evoluției blockchain-ului. 

Elrond a dezvoltat si unul dintre cele mai rapide si apreciate exchange-uri si portofele digitale, numit Maiar, respectiv Maiar Wallet. Elrond fiind in acelasi timp cel mai bun si popular proiect crypto romanesc.

Terra (LUNA)

Un alt token rezistent și una dintre cele mai bune criptomonede de cumpărat acum este LUNA, tokenul nativ al protocolului blockchain Terra. 

LUNA diferă în mod categoric, din punct de vedere funcțional, de criptomonedele menționate anterior; investitorii se pot gândi la ea pur și simplu ca la un pariu pe popularitatea în creștere a stablecoins – un anumit tip de criptomonedă a cărei valoare este legată de moneda fiduciară.

Valoarea token-ului LUNA este direct legată de adoptarea de stablecoins bazate pe Terra, cum ar fi UST, care este ancorată la dolarul american.

Atunci când există o cerere mai mare pentru UST, sunt arse jetoane LUNA, ceea ce crește valoarea fiecărui jeton, în timp ce mai multe jetoane LUNA sunt create atunci când oamenii vând UST, ceea ce diluează valoarea LUNA.

Binance Coin (BNB)

BNB este criptomoneda nativă a blockchain-ului Binance, care este cea mai dominantă bursă de criptomonede de pe planetă. Deși nu se află chiar în aceeași ligă cu Bitcoin și Ether, BNB nu este departe, având a treia cea mai mare capitalizare de piață dintre token-uri. 

Lansată în iulie 2017, Binance este cea mai mare bursă de criptomonede la nivel global, în funcție de volumul zilnic de tranzacționare. Binance își propune să aducă bursele de criptomonede în prim-planul activității financiare la nivel global.

Pe lângă faptul că este cea mai mare bursă de criptomonede la nivel global, Binance a lansat un întreg ecosistem de funcționalități pentru utilizatorii săi.

Rețeaua Binance include Binance Chain, Binance Smart Chain, Binance Academy, Trust Wallet și proiecte de cercetare, care folosesc toate puterile tehnologiei blockchain pentru a aduce în lume finanțe de tip new-age. 

Ultimele gânduri

Fiecare dintre aceste criptomonede are propria tehnologie unică, ceea ce le face să se diferențieze. Cu toate acestea, singurul lucru clar și comun la toate este faptul că fiecare dintre ele a prezentat un randament uriaș în comparație cu investițiile inițiale. 

Un comentariu

  1. Pingback: Se merita investitia in criptomonede in 2022? - Ghidul Crypto

Lasa un comentariu