Currency.com isi suspenda activitatea in Rusia

Platforma crypto se alatura entitatilor din sectorul descentralizat, care au oprit orice contact cu colosul estic, ca urmare a agresiunii asupra Ucrainei.

Desi indirect Belarus este complice al Kremlinului in actualul razboi, compania cu origini in Minsk, infiintata in 2019, se dezice total de actiunile statului si condamna ferm invazia Ucrainei, motiv pentru care va opri toate operatiunile din tara vecina.

Astfel, conturile clientilor rusi vor fi inghetate si nu vor fi permise deschiderea altora noi, iar serviciile aferente oferite de platforma vor deveni, de asemenea, inactive.

Currency.com are 4 sedii principale, in Gibraltar, Londra, Kiev si Vilnius. Conform purtatorului de cuvant al companiei, bugetul nu va fi afectat foarte tare, deoarece doar 15% din capitalul firmei venea dinspre Rusia, iar platforma oricum se va extinde masiv pe Marea Britanie si urmeaza si continentul american in acest an.

Compania crypto a donat in jur de 2 milioane de dolari Ucrainei, de la inceptul conflictului, jumatate mergand catre suportul refugiatilor, iar restul catre guvern si asociatiile de caritate.

Currency.com se alatura asadar business-urilor din zona financiar digital-virtuala care au achesat la sanctiunile impuse de Occident lui Vladimir Putin, precum Kraken, Coinbase, Visa sau Mastercard.

Elvila va lansa o colectie NFT

La nici o luna dupa implementarea monedelor virtuale, ca mijloc de plata pentru produsele sale, firma fondata de Viorel Catarama, va scoate si o serie de jetoane nefungibile.

Brand-ul romanesc va pune in vanzare 10.000 de certificate digitale, pe Elrond, ca urmare a initiativei departamentului digital-crypto, infiintat recent, care s-a si ocupat de proiect.

Numele colectiei este Carpathian Bison, zimbrul fiind ales drept ilustratie, ca simbol al rezistentei si curajului. Primele 7000 de jetoane nefungibile sunt de tip Silver, iar urmatoarele 3000 de tip Gold, insa pentru incurajarea egalitatii si a unei comunitati unite, nici un cumparator nu va stii, in momentul achizitiei, ce fel de NFT a ales.

Pe langa unicitate si conotatia artistica, piesele vor veni cu discount-uri de 10 pana la 15% in reteaua Elvila, iar viitorii posesori se vor bucura anul urmator de beneficiile a doua aplicatii dezvoltate de brand, una de design interior si una de realitate augumentata.

De asemenea, dupa ce si ultimul NFT va fi vandut, vor fi organizate concursuri, in urma carora detinatorii vor putea castiga intre 200 si 2000 de EGLD.

Compania romaneasca vede in aceste certificate digitale, un fel de „obligatiuni corporative”, prin care orice persoana fizica, are sansa sa devina investitor in cadrul companiei. Conform roadmap-ului, postat pe elvilanft.io, cele 10.000 de piese urmeaza sa fie lansate pana in iulie.

Este primul mare proiect NFT al unui brand autohton, Elvila investind 2 milioane de dolari pentru realizarea acestuia. Planurile pe 2023 ale lui Catarama, includ o noua colectie de jetoane nefungibile si inclusiv intrarea in metaverse, prin lansarea unui magazin virtual.

Prima institutie financiara portugheza licentiata crypto

Banca Bison a primit recent aprobare din partea Bancii Centrale din Portugalia, sa opereze si sa tranzactioneze bunuri digitale in teritoriu.

Intreprinderea financiara, cu capital chinez si o istorie de peste 20 de ani in Europa, ofera produse si servicii de gestionare a resurselor banesti, acces la depozite, credite, imprumuturi, fonduri mutale, etc.

Incepand din acesta saptamana, va avea dreptul prin filiala sa lusitana, sa functioneze ca furnizor de active virtuale, motiv pentru care va infiinta un departamanent special conceput, ca va opera drept schimb digitalo-virtual.

Astfel, banca isi largeste spectrul financiar, pentru a raspunde nevoilor si tendintelor pietei, dar si pentru a capta noi clienti.

Compania inca nu a anuntat si ce crypto monede vor fi tranzactionate prin reteaua sa, cert e ca autoritatile de reglementare vor fi ochii pe Bison, care nu este totusi prima entitate din Portugalia cu un astfel de statut, acum o luna procesatorul de plati Utrust a primit acest privilegiu, iar anul trecut exchange-urile locale Criptoloja si Mind The Coin, ulterior platforma Luso Digital Assets, au devenit furnizorii de servicii de active virtuale.

Portugalia este una dintre cele mai crypto-friendly tari ale lumii, in 2021 avand loc o multime de evenimente dedicate sectorului descentralizat, iar Lisabona s-a clasat in primele 15 orase ale Planetei ca influenta crypto, conform Decrypt.

Meta va taxa cu 47.5% NFT-urile din reteaua sa

Compania lui Mark Zuckenberg a anuntat ca va impune niste comisioane foarte mari tuturor jetoanelor nefungibile comercializate pe platforma proprie, Horizon Worlds.

Ca urmare a acestei vesti, se deduce limpede ca toti creatorii se vor alege cu doar putin peste 50% din vanzarea unui certificat digital.

Fostul Facebook se afla in prezent in stadiul de propuneri si teste privind vanzarile si preturile pentru continutul de pe subsidiarul virtual, prezent deocamdata doar in America de Nord.

Viitorii utilizatori Meta, isi vor putea comercializa produsele virtuale sau spatii din terenurile lor, pentru o taxa de 30% pe Oculus/Quest, iar Horizon va retine 17.5%.

Fanii industriei descentralizate au reactionat destul de agresiv la auzul stirii, odata pentru ca va distruge comunitatea creatorilor, in conditiile in care cel  mai mare si cel mai scump marketplace NFT de pe piata, OpenSea, are taxe de 2.5% per tranzactie.

Scuza pe care Meta ar putea folosi-o, fiindca nu exista o pozitie oficiala inca, e ca jetoanele nefungibile ale gigantului, nu sunt tocmai pure, ele fiind mai mult defapt niste animatii, de tipul celor din Fortnite.

Totusi, eco-sistemul virtual propus de fostul Facebook, nu este cu nimic diferit de Sandbox, de exemplu, atat ca poate nu e atat de „descentralizat”.

Prin stirea dezvaluita, se poate adeveri afirmatia directorului executiv Nvidia, care crede ca economia metaverse o va intrece pe cea reala, avand in vedere ca pe langa NFT-uri, Meta lucreaza si la o moneda mondiala.

Lasa un comentariu