Parteneriat intre Cardano si Universitatea din Zurich

Acordul dintre cele doua entitati se va intinde pe 3 ani si va avea ca scop consolidarea cercetarii si educatiei academice blockchain.

Partile colaboratoare sunt mai exact asociatia non-profit din spatele proiectului ce a dus la nasterea ADA, Fundatia Cardano si Divizia de Tehnologie Blockchain si a Registrelor Distribuite (BDLT) din cadrul universitatii elvetiene.

Misiunea acestora este de a explora si imbunatati protocoalele retelei si dezvoltarea continua a eco-sistemului. Odata cu trecerea industriei descentralizate in zona main-stream, este nevoie de o intelegere mult mai larga a domeniului, pentru a si putea accelera adoptia.

Parteneriatul va analiza, de asemenea, modalitati de crestere a tranzactiilor si UTXO (cantitatea de monede necheltuita intr-o operatiune), scalabilitatea retelei si a portofelului digital, precum si protejarea si securizarea token-urilor de potentiale atacturi cibernetice.

In plus, Claudio Tessone, coordonatorul BDLT, a spus ca telul sau final este de a conecta functionalitatile Cardano pana la nivel micro cu proprietatile globale ale sistemelor de tip blockchain. Pentru realizarea intregului proces de research si documentare se vor folosi altgoritmi matematici si rapoarte statistice.

Numarul de portofele create pe Cardano a depasit 3 milioane, o crestere cu 17% doar in acest an. Acest fapt, e reprezentat de adoptia tot mai larga de servicii financiare descentralizate de pe retea. Moneda ADA, avea la ora redactarii materialului o valoare de 1.04$.

Stailer va lansa o colectie de NFTs

Brand-ul romanesc de hair & beauty, infiintat acum 2 ani la Cluj, doreste sa initieze un proiect de jetoane nefungibile, fiind primul demers al unui nume autohton din industria de frumusete.

Startup-ul fondat de Andrei Ursachi, la inceputul pandemiei, functioneaza ca o platforma de rezervari online pentru cele peste 1500 de saloane si frizerii cu care are parteneriat in toata tara. De asemenea, clientii pot lasa feedback sau se pot documenta din multiplele descrieri.

Stailer vrea ca-n acest an sa se extinda inclusiv spre piata internationala, Ungaria fiind primul pas, iar o data cu asta vrea sa acceseze si sectorul descentralizat.

Astfel, compania va lansa o colectie de 8.888 de NFTs, numita „Shine”, pe Elrond, care vor putea fi achiztionate atat cu EGLD sau card de debit.

Cel care s-a ocupat de design-ul acestora este Catalin Botezatu, iar simbolul lor corelat cu frumusetea, va fi unicornul. Seria de certificate digitale va fi lansata in iunie, iar 2% dintre incasari vor fi donate asociatiilor de frumusete locale, iar 5% catre organizatia caritabila „Jeni Mandachi”.

Posesorii jetoanelor nefungibile vor avea un discount de 35%, 1 euro cashback la orice fel de serviciu rezervat, prioritate la programari, bauturi gratuite oferite in saloane, acces netaxabil la toate evenimentele Stailer si alte beneficii.

In plus, feedback-ul detinatorilor de NFTs oferit saloanelor va contribui la afisarea si includerea acestora intre primele cautari. Astfel, compania de hair & beauty le va acorda viitorilor posesori statut de decident si client special, pentru serviciile si produsele sale.

Beneficiile tehnologiei blockchain au stat la baza initiativei pentru colectia de NFTs, fiindca ofera transabilitate si unicitate asupra bunului, dar si rapiditatea cu care se misca lumea si nevoia de a nu pierde trendul.

Recent, Stailer si-a crescut bugetul cu inca 1 milion de euro, dupa o noua tura provenita din investitii diverse.

Etoro a creat un site web de NFTs

Celebra platforma de investitii si servicii financiare, va aloca 20 de milioane de dolari pentru extensia sa, dedicata certificatelor digitale.

Compania de brokeraj, infiintata in Tel Aviv acum 15 ani, populara pentru optiunile sale de tranzactionare prin copiere, isi va completa aria de lucru, prin noul etoro.art, un domeniu web destinat colectiilor de NFTs.

Prin acest fapt, multinationala israeliana, vrea sa adune cele mai importante produse din zona jetoanelor nefungibile, dar si sa creeze un mediu prielnic pentru marcile sau comunitatile care doresc sa-si afiseze bunurile.

Pentru cei peste 27 de milioane de utilizatori ai sai, noul proiect al celor de la Etoro, îl va transforma intr-un un adevarat intermediar intre diferitele tendinte ale lumii descentralizate: criptomonede, NFTs ori metaverse.

De asemenea, platforma de investitii, va aloca inca 10 milioane de dolari, dupa prima tura de finantari, pentru a sprijini creatorii si designerii de arta digitala sa-si creeze colectiile. Compania israeliana deja a achizitionat jetoane din gama Bored Ape Yacht Club sau Doodles.

In cadrul Conventiei Bitcoin, la care a fost prezent directorul general al filialei americane a Etoro, Guy Hirsch, a marturisit ca doreste ca societatea sa sa fie parte a noii revolutii tehnologice si digitale, iar legat de NFTs, pe care le vede drept atat arta, cat si stiinta, se doreste exploatarea tuturor blockchain-urilor.

Doua regiuni vor adopta Bitcoin la legal tender

Madeira si Roatan, vor fi noile localizari unde „Regele Crypto” va putea fi utilizat ca moneda oficiala de schimb.

Anuntul surpriza privind cele doua asezari a fost facut la Conventia Bitcoin din Miami, incheiata ieri. Arhipelagul Madeira, este un teritoriu portughez din Oceanul Atlantic de Nord, situat in vestul Marocului, cu o populatie de 250.000 de locuitori, iar Insula Roatan, este o asezare unde traiesc 110.000 de oameni, aflata in Marea Caraibelor, fiind pozitionata pe coasta nordica a Hondurasului, de care si apartine.

Vestea a fost facuta de reprezentantii celor doua regiuni, impreuna cu Samson Mow, fostul sef al Blockstream si fondator al startup-ului JAN3, companie axata pe integrarea si crearea infrastructurii pentru Bitcoin la nivel statal, care se va si ocupa de marele proiect Bitcoin City din El Salvador.

Pe ambele teritorii mentionate, cetatenii vor putea folosi activul digital pentru plata taxelor, iar ulterior se doreste adoptarea sa la scara larga, inclusiv pe zona comerciala, avand in vedere ca cele doua asezari sunt locuri turistice.

De asemenea, pentru a incuraja adoptia, locuitorii vor fi scutiti de la plata impozitului pentru profitul din crypto, per tranzactie. In Roatan, jurisdictia si zona economica libera a tarii, Prospera, doreste chiar sa atraga investitorii si firmele straine prin emiterea de obligatiuni Bitcoin.

Un anunt similar a fost facut si de senatoarea mexicana, India Kempis, prezenta si ea la Conventie, unde a anuntat ca doreste si lucreaza la un proiect legat de adoptarea Bitcoinului si in tara sa.

Lasa un comentariu