Odata cu popularizarea criptomonedelor, a aparut un val, ce se afla intr-o constanta crestere, de oameni interesati de acest domeniu al finantelor, care se prezinta ca o metoda moderna si inovativa de a face bani. Ca orice aspect al finantelor, totusi, nu este o joaca de copii, si exista cateva lucruri pe care oricine ar trebui sa le stie inainte sa investeasca in criptomonede

1 | Seamana cu o stiinta exacta

Unii ar spune ca lumea crypto este pour les connaisseurs – si nu ar gresi in totalitate. Nu este imposibil de inteles, insa intelegerea deplina, nuantata, a ei, presupune, inainte de toate, familiarizarea cu termeni si concepte noi, adesea abstracte.

Stii diferentele dintre un stablecoin, utility coin, token? Stii ce este un ICO, IDO, IEO? Ce inseamna blockchain, smart contract, bridge, exchange? Nu ar trebui sa “te arunci cu capul inainte” in investitii pana nu detii cel putin informatiile de baza despre ce presupun criptomonedele si tehnologia care se afla in spatele lor.

2 | Nu vei face bani peste noapte

In mass-media, mai ales dupa explozia Bitcoin, investitiile in criptomonede sunt adesea prezentate ca o modalitate de a deveni miliardar peste noapte. Aceasta misconceptie este complet falsa – de cele mai multe ori, veniturile reale din criptomonede, mai ales cele pasive, vin in timp, prin Staking, analiza atenta a pietei, investitii si vanzari bine calculate, etc. Nu te astepta sa te culci cu $5 in cont si sa te trezesti cu $500000.

3 | Este un “teren minat”

Asa cum numarul oamenilor interesati de criptomonede creste, creste si numarul celor care isi doresc sa faca rau domeniului si sa se imbogateasca pe cai “necurate”. Orice investitor, dar mai ales cel neexperimentat, trebuie sa fie extrem de vigilent, atent la proiectele in care investeste. Exista sute, chiar mii, de proiecte false, care dispar de pe fata Pamantului dupa ce strang o anumita suma de bani, sau folosesc metoda rug pull

4 | Exista si o componenta hardware

Este usor ca un investitor nou sa creada ca totul are loc doar in calculator sau pe telefon. De cele mai multe ori, acest lucru este adevarat – insa, daca te trezesti detinand un NFT extrem de valoros, de exemplu, este recomandata achizitionarea unui portofel fizic pentru crypto, pentru cresterea significanta a securitatii. 

5 | Timpul este totul

Din moment ce toate activele crypto sunt extrem de volatile, un lucru este evident – timpul este totul. Asadar, oricine are de gand sa investeasca serios in criptomonede, trebuie sa fie constient de timpul pe care il va petrece studiind piata si luand decizii importante in ceea ce priveste mai mult cand decat daca va investi in ceva. 

Ganduri finale

Investitiile in criptomonede pot fi considerate o activitate de risc ridicat, dar care poate aduce si recompense pe masura. Este un domeniu care necesita multa documentatie, familiarizare cu limbajul “de lemn” si conceptele economice, insa, surprinzaor, si putina psihologie si sociologie, pentru a intelege tendintele investitiilor la scara larga. Este un drum care merita urmat – de oricine este dispus sa se ridice la nivelul necesar. 

Lasa un comentariu