X2Y2

X2Y2 este un NFT Marketplace lansat in februarie 2022. X2Y2 fiind, de asemenea, o concurenta puternica a celui mai mare marketplace de NFT-uri la momentul actual, OpenSea. 

Conform site-ului oficial, numele de X2Y2 vine de la faimoasa formula matematica care descrie un cerc perfect. Analogia facuta vrea sa insemne ca cei de la X2Y2 au ca misiune crearea unui marketplace de NFT-uri cat mai aproape de perfectiune.

X2Y2 este construit pe platforma celor de la Ethereum, deci va accepta doar NFT-uri construite pe aceeasi retea.

Ce aduce nou X2Y2?

X2Y2 este unul dintre cele mai interesante proiecte de NFT-uri ale acestui inceput de an fiindca aduce niste lucruri noi si anume:

  • Profit Sharing – Utilizatorii care au la Staking tokenul X2Y2 vor fi recompensati cu un anumit procent din fiecare tranzactie de NFT-uri care are loc pe platforma. Acest lucru este unic in lumea NFT-urilor. De exemplu, Open-Sea nu dispune de profit-sharing. 
  • Bulk Listing – Utilizatorii care vor sa listeze o colectie de NFT-uri au posibilitatea sa listeze mai multe NFT-uri deodata. Majoritatea marketplace-urilor actuale permit listarea unui singur NFT, facand tot procesul lent.
  • Push Notifications – Sistemul de notificari permite utilizatorului sa stie exact ce se intampla cu NFT-ul lui pe platforma. In momentul in care se plaseaza un bid sau cineva achizitioneaza NFT-ul, utilizatorul va fi notificat.
  • Rarity Statistics – X2Y2 au implementat un feature care permite utilizatorilor sa vada raritatea si, deci, valoarea NFT-urilor.

X2Y2 suporta o multitudine de wallet-uri, cele mai populare de altfel, astfel c a utilizatorul va putea folosi deja wallet-ul pe care il are si nu va fi nevoit sa isi creeze unul nou. Wallet-urile suportate sunt urmatoarele: MetaMask, Coinbase Wallet, SafePal, MathWallet, TokenPocket, Trust Wallet, imToken.

Interfata celor de la X2Y2 seamana intr-o oarecare masura cu cea de la OpenSea, insa este mult mai aerisita, deci mai usor de folosit. Experienta de utilizare este foarte simpla, astfel, chiar si un incepator va fi in stare sa isi conecteze wallet-ul, sa plaseze o licitatie, sa cumpere un NFT sau chiar sa isi listeze propria colectie de NFT-uri.

X2Y2 Token

Token-ul care sustine intregul ecosistem este X2Y2. In total exista 1 miliard de astfel de tokeni care sunt distribuiti in felul urmator:

Dintre cei 65% de tokeni care vor fi distribuiti utilizatorilor ce au la Staking criptomoneda X2Y2, 45% vor merge catre cei ce au si cel putin un NFT listat pe platforma, iar restul vor merge si la utilizatorii care nu au NFT listat.

Vedem din lista de mai sus ca majoritatea criptomonedelor vor merge catre Staking, astfel X2Y2 incurajand aceasta practica. In esenta, aceasta metoda de Staking reprezinta un mod de a face un venit pasiv consistent.

In momentul de fata, X2Y2 valoreaza 0.1954 dolari si poate fi achizitionat folosind urmatoarele exchange-uri: UniSwap, MEXC, LBank, Bitget.

Concluzie si pareri X2Y2

X2Y2 este poate cel mai demn concurent al celor de la OpenSea, intrecandu-I in unele aspecte. Principalul avantaj al celor de la X2Y2 este reward-ul pentru Staking care permite utilizatorilor sa castige un venit pasiv, indiferent daca au sau nu NFT listat.

Desi X2Y2 este un proiect aflat la inceput, lansat doar cu o luna in urma, a prins deja o oarecare popularitate, extrem de multi utilizatori facand trecerea de la OpenSea la X2Y2. Trebuie sa vedem ce trend va avea X2Y2 in viitor, insa sunt sanse extrem de mari ca in scurt timp sa devina cel mai mare marketplace de NFT-uri.

Un comentariu

  1. Pingback: Top Criptomonede de investit in Aprilie 2022 - Ghidul Crypto

Lasa un comentariu