Pandemia le-a amintit oamenilor de un aspect important al vietii: arta. In vremuri grele, cu totii ne-am intors la artisti; am citit, am ascultat muzica, am vizionat filme si seriale.

Totusi, in ciuda rolului important pe care il au, artistii nu sunt rasplatiti corespunzator. O simpla privire la cat castiga un artist din streaming-ul pe Spotify spune destule. 

In acest context, Audius aduce solutia: o platforma de streaming de content audio, descentralizata, calibrata la cerintele Web3 in asa fel incat sa rasplateasca artistii, dar si pe cei care ii sustin, direct sau indirect. 

Componente & cum functioneaza

Blockchain-ul Audius este construit pe baza a doua tipuri principale de noduri: de content, care stocheaza si distribuie content-ul pe aplicatie, si de discovery, care indexeaza toate datele aplicatiei, de la profiluri de utilizatori, pana la playlist-uri create si urmaritori, pentru a recomanda cel mai potrivit content fiecarui ascultator. 

Ca mod de functionare, este extrem de simplu: cand un artist incarca content audio pe Audius, acesta este preluat de un nod de content si “trece prin” toate nodurile de content ale platformei, in final fiind asociat si unor noduri de discovery. 

Asadar: un artist uploadeaza, de exemplu, o melodie pe Audius. De fiecare data cand este ascultata sau adaugata unui playlist, artistul, dar si ascultatorul, sunt recompensati. In viitor, vor exista si token-uri specifice celor mai faimosi artisti, care vor permite accesul la content premium din partea lor.

Token-ul $AUDIO

Token-ul AUDIO are 3 mari utilitati in cadrul ecosistemului Audius:

  • Securitate
  • Accesul la caracteristici ale aplicatiei 
  • Guvernanta

Securitatea este asigurata prin staking: fiecare nod operator al platformei functioneaza cu ajutorul token-urilor staked. Astfel, Audius este o platforma complet intretinuta de utilizatori, de artisti si de ascultatorii lor, ceea ce asigura atat securitatea, cat si integritatea ei. 

Printre caracteristicile aplicatiei care pot fi cumparate cu token-ul AUDIO, se enumera aspecte precum badge-uri, sau boostere de castiguri. Astfel, vor fi disponibile o varietate de produse digitale, atat “cosmetice”, cat si practice, care vor atrage mai multe audiente, in functie de gradul implicarii lor in misiunea Audius. 

Guvernanta Audius, in final, se refera la faptul ca orice detinator de token-uri AUDIUS care decide sa opteze pentru staking va avea dreptul de a vota in toate deciziile importante care vor afecta structura si directia intregii platforme. 

Staking de AUDIO – De ce?

Intelegerea functionarii platformei este cruciala pentru intelegerea motivelor extrem de convingatoare pentru a achizitiona AUDIO in scopul de a opta pentru staking. Am mentionat deja ca, in momentul uploadarii de content, el trece practic prin toata platforma.

Staking-ul de AUDIO este, asadar, cu nimic diferit si mai putin valoros decat staking-ul pe un blockchain deja consacrat, unde detinatorii de token-uri ar primi recompense la fiecare tranzactie; este exact acelasi principiu. De mentionat – recompensele Audius pentru staking ating cote de pana la 7% si sunt distribuite saptamanal. 

Merita?

Aplicatia Audius este deja disponibila atat pe Play Store, cat si pe App Store, iar ambele versiuni atrag tot mai multi utilizatori. Ambele versiuni sunt gratuite, cu review-uri de peste 4 stele, iar oportunitatile pentru un venit pasiv pe care le ofera programul lor de staking este prea atractiv pentru a fi trecut cu vederea.

Oricine vede inevitabilitatea adoptarii Web3 la scara larga, va vedea si infinitatea de posibilitati pe care le ofera platformele precum Audius, care reprezinta “poduri” intre Web2 si Web3.

Lasa un comentariu