Arbitrum
Arbitrum

Arbitrum este o platforma creata pentru accelerarea tranzactiilor realizate pe Ethereum si scaderea resurselor necesare pentru acele tranzactii, fara a fi nevoie de sacrificii in ceea ce priveste securitatea platformei. Astfel, este un blockchain de tip Layer 2 pentru Ethereum, care rezolva trilema blockchain-urilor (despre care puteti citi informatii mai detaliate in acest articol!).

Pentru creatorii de dApps

Arbitrum le ofera creatorilor de dApps toate resursele de care acestia au nevoie in procesul lor de creatie, de la linii de cod open-source, pana la accesul la un canal Discord din care fac parte atat experti, cat si alti creatori de dApps.

Toate componentele software de care are nevoie cineva pentru a incepe crearea unui dApp prin Arbitrum sunt disponibile pe site-ul lor, care ofera, in plus, si tutoriale detaliate, fiind astfel un loc perfect in care incepatorii se pot aventura in lumea crypto pentru prima data.

Aceste aspecte sunt benefice si pentru investitorii care nu sunt interesati in construirea de dApps, deoarece inseamna un singur lucru: platforma va continua sa creasca exponential, oferind din ce in ce mai multe oportunitati pentru investitii in dApps.

Portalul Arbitrum One

Arbitrum colaboreaza deja cu o multime de dApps si instrumente tehnice construite utilizand protocolul lor. Arbitrum One nu este altceva decat o pagina web care aduna intr-un singur loc toate portofelele crypto, dApps-urile, instrumentele si bridge-urile care sunt compatibile cu platforma, pentru o monitorizare si utilizare extrem de usoara si rapida a investitorilor.

Prin accesarea Arbitrum One, un investitor va vedea imediat, de exemplu, toate dApp-urile in care poate investi prin Arbitrum (si cele care urmeaza sa fie integrate, cum ar fi AAVE!).

Prin accesarea unui dApp, se poate investi mai apoi, fie direct, fie prin transformarea unei alte criptomonede cum ar fi ETH in criptomoneda nativa dApp-ului respectiv, prin conectarea unui portofel crypto. Acest pas difera, in functie de modul de functionare al ecosistemului fiecarui dApp.

Bug Bounty

Arbitrum este o platforma tanara, in continua crestere. Asadar, orice fel de ajutor este binevenit si, bineinteles, rasplatit pe masura. Daca vreo persoana cu abilitati in codare, sau doar un simplu utilizator al platformei, gaseste o problema in functionarea ei tehnica, Arbitrum il va rasplati, in functie de gravitatea problemei:

  • Pana la $1.000.000 (echivalentul in USDC) pentru probleme critice
  • Pana la $30.000 (echivalentul in USDC) pentru probleme de risc ridicat
  • Pana la $5.000 (echivalentul in USDC) pentru probleme de risc mediu
  • Pana la $1.000 (echivalentul USDC) pentru probleme de risc scazut

Simplitate in privinta token-urilor

Arbitrum nu are un token propriu si cel mai probabil nu va avea niciodata. Oricine vrea sa isi creeze o sursa de venit din aceasta platforma trebuie sa opereze, deci, cu ajutorul ETH, un token deja consacrat in lumea crypto.

Cum investesc in Arbitrum?

Din moment ce nu exista un token nativ platformei, nu exista un mod “direct” de a investi in Arbitrum. Ceaa ce este posibil, totusi, este implementarea propriului nod validator in blockchain prin Staking de ETH, ceea ce va aduce un venit din taxele percepute la fiecare tranzactie realizata pe blockchain.

Merita?

Ethereum este una dintre cele mai importante platforme crypto si va ramane astfel cel putin pentru urmatorii cativa ani. Arbitrum, fiind un layer 2 la acest blockchain deja consacrat, reprezentand o deschidere a acestuia spre lume intr-o dezvoltare continua a dApps-urilor, este cu siguranta o oportunitate care merita urmarita indeaproape de orice investitor care are incredere in evolutia acesei parti a lumei crypto in timp.

Lasa un comentariu