Crypto 2021 | Anul 2021, desi an pandemic, pentru piata crypto a fost cel mai bun an de pana acum, cu niste cresteri uluitoare si neasteptate. Per total piata crypto a crescut cu cateva milioane de utilizatori si cu 1.5 trilioane de dolari ca market value.

Care sunt criptomonedele anului? Crypto 2021

1. Bitcoin

Bitcoin este de departe cea mai populara criptomoneda din toate timpurile, iar anul acesta a fost un an bun pentru BTC, atingand un nou all time-high, devenind moneda legala in ElSalvador si din ce in ce mai multe companii au acceptat anul acesta platile in Bitcoin.

2. Ethereum

A doua cea mai populara criptomoneda, Ethereum a cunoscut anul acesta o crestere de peste 400%. Anul trecut in apropierea Craciunului un ETH valora putin peste 500 de dolari, acum valoarea unui ETH depasind 4000 de dolari.

3. Solana

Solana a devenit in 2021 principalul competitor al lui Ethereum. Tranzactiile folosind Solana sunt semnificativ mai ieftine si mai rapide asigurand viteze de cateva mii de tranzactii per secunda. Deci anul acesta a fost un an bun pentru Solana crescandu-si market cap-ul cu aproape 1000%.

4. Shiba Inu

Conceputa ca un meme-coin in August 2020, se pare ca anul acesta a fost anul de glorie pentru Shiba Inu ajungand pe locul 13 in market rank. In decursul unui an si-a marit valoarea de peste 1000 de ori.       

4. Avalanche (AVAX)

In 2021, tehnologia Avalanche a crescut extrem de mult in popularitate mai ales datorita token-ului acestora si anume AVAX care prezinta viteze enorme de tranzactie si securitate crescuta.

5. Binance Coin (BNB)

Moneda celor de la Binance a cunoscut o crestere enorma si in valorare, dar si in popularitate. Acest lucru se datoreaza si popularitatii exchange-ului Binance, care este cel mai utilizat exchange in momentul de fata.

Daca la incepulul anului BNB valora putin peste 40 de dolari, in decursul lui 2021 aproape ca a atins pragul de 700 de dolari, acum mentinandu-se putin peste 500 de dolari.

6. ChainLink (Link)

Chainlink este un token construit pe blockchain-ul Ethereum care sustine tehnologia descentralizata Chainlink Oracle. In decursul anului LINK a experimentat fluctuatii destul de mari intre 50 de dolari si 10 dolari.

7. DogeCoin (DOGE)

Dogecoin a fost de departe cea mai populara criptomoneda anul acesta. Desi proiectul a pornit ca o gluma, se pare ca a fost una dintre cele mai serioase glume din acest an. Datorita influentei lui Elon Musk, DogeCoin a reusit sa creasta de la 0.06 dolari cat era la inceputul anului pana la aproape 0.7 dolari la inceputul verii.

DogeCoin este dovada vie ca piata crypto este foarte volatila in special cand vorbim de monede ce nu au un proiect de anvergura in spate.

Retrospectiva 2021

Desi anul 2021 a fost plin de fluctuatii mari ale preturilor, odata cu cresterea in popularitate si odata cu trecerea timpului, piata se va autofiltra, ramanand relevante doar criptomonedele de viitor.

Avand in vedere cele spuse, nu putem decat sa speram ca anul 2022 va aduce cresteri in lumea criptomonedelor, va aduce proiecte noi de care sa ne folosim in crearea de tehnologii care vor schimba lumea.

In concluzie, am avut parte de un an cu bune si rele in crypto, insa daca tragem linie acum, la final de an, 2021 a fost de departe cel mai bun an crypto de pana acum.

Lasa un comentariu