Colony Lab

Colony Lab este o platforma ce actioneaza ca un accelerator pentru sistemul Avalanche (O alta platforma de tip blockchain care poate fi utilizata de asemenea pentru crearea de dApps), prin capitalizarea proiectelor aflate in primele stadii ale procesului de creare si prin introducerea de capital in sistem pentru cresterea de liquidity. In plus, va mentine un Index pentru proiectele construite pe sistemul Avalanche.

Cum functioneaza Colony Lab

Intregul sistem Colony Lab se bazeaza pe doua aspecte importante care ii asigura functionarea eficienta: Programele Early-Stage si acceleratorul de tip DAO.

Programele Early-Stage

O mare parte din activitatea Colony Lab se concentreaza pe investirea in proiecte noi construite pe platforma Avalanche. Proiectele promitatoare vor fi alese cu ajutorul unui Core Team, format din specialisti in industria crypto, care vor elabora o analiza a proiectelor alese, analiza ce va fi mai apoi utilizata in cadrul Comitetului de Investitii (Investment Committee).

Avantajele acestui proces sunt faptul ca, odata plasate pe piata Colony Lab, proiectele vor primi mai multa atentie din partea creatorilor in ceea ce priveste construirea lor in sine, aspectul de marketing si finantare fiind aproape anulat. Astfel, este creata o relatie simbiotica – Colony Lab ofera marketing si finantare, iar proiectele construite prin Avalanche devin din ce in ce mai bune, atragand astfel si mai multi utilizatori.

Acceleratorul DAO

Accelerarea propriu-zisa a platformei Avalanche va fi realizata prin intermediul DAO-ului (Decentralized Autonomous Organization) Colony Lab si va functiona pe baza a trei mari idei:

  • Programul de validare Colony. Un procent de 10% din capitalul de pe platforma Colony este initial investit in AVAX. Acest procent poate fi ulterior modificat printr-o decizie luata cu ajutorul votului de comunitatea Colony (care pot vota si daca doresc introducerea mai multor proiecte in Programul de Validare).
  • Index-ul Colony. Tot un procent de 10% din capitalul total al Colony Lab fiind investit si in Index, acesta va crea o lista cu cele mai promitatoare proiecte Avalanche in functie de valoarea lor de piata. Proiectele incluse in lista vor fi alese de comunitatea Colony.
  • Programul LP (Liquidity Provider). Un procent mai mare din capitalul Colony, de 30%, este alocat pentru investirea in ecosistemul DeFi Avalanche, adica producerea de liquidity in cadrul acestuia.

Guvernarea comunitatii

Intregul sistem Colony functioneaza pe baza unui principiu foarte simplu: utilizatorii si detinatorii de token-uri CLY pot lua decizii. Scopul platformei este, deci, crearea unei relatii armonioase intre detinatorii de token-uri, protocolul utilizat si bunurile pe care acesta le contine.

Cele mai inovatoare idei aduse de Colony sunt ideea de airdrops (adica trimiterea directa in portofele crypto a token-urilor aferente platformelor construite pe Avalanche), mecanismul buyback din Programul LP si recompensele uriase care pot fi primite daca un investitor alege sa opteze pentru Staking. Este important ca investitorii interesati sa urmareasca atent tot ce posteaza Colony Lab pe social media.

Token-ul CLY

Token-ul CLY este token-ul nativ platformei Colony Lab. Modul in care acesta va fi impartit in diversele zone ale ecosistemului Colony este deja bine pus la punct:

In momentul de fata, token-ul este listat pe CoinMarketCap la un pret de $1.81 si poate fi achizitionat prin Nexo, MegaDoge, EverETH, Mongoose si multe altele.

Merita investitia in Colony Lab?

Orice investitor trebuie sa tina cont mai ales de un lucru: investitia in Colony Lab nu inseamna doar investitia in platforma respectiva, ci si, in mod indirect, in Avalanche si proiectele lansate prin acea platforma, iar detinerea de token-uri CLY inseamna detinerea controlului exact asupra proiectelor care vor fi incluse in programul Colony Lab.

Asadar, ambele platforme aflandu-se in momentul de fata intr-o continua crestere, iar detinerea de token-uri oferindu-le investitorilor atat de multa putere, Colony Lab reprezinta o varianta demna de luat in calcul pentru o sursa de venit viitoare.

Disclaimer! Materialele oferite pe acest site au doar scop informativ si nu trebuie luate ca un sfat de investitii. Orice opinie oferita pe acest site nu constituie o recomandare din partea Ghidultauonline.ro. Nu facem nicio declaratie sau garantie cu privire la acuratetea sau caracterul complet al informatiilor furnizate pe acest site. Daca va bazati pe informatiile de pe acest site, atunci o faceti pe propriul risc.

Lasa un comentariu