Gold Fever
Gold Fever

Gold Fever | In timp ce gaming-ul, competitiv sau nu, se afla intr-o continua crestere, iar lumea virtuala continua sa se apropie din ce in ce mai mult de cea reala, Gold Fever ofera o modalitate pentru jucatorii competitivi de a-si indeplini o dorinta existenta de mult: obtinerea unui venit din jocurile pe care le joaca. Acest lucru era deja posibil prin sponsorizari si alte metode externe jocului, insa nu prin joc.

Cum functioneaza?

Fiecare jucator este plasat pe o parcela de pamant, fie in rolul unui om de trib care isi apara bogatiile ancestrale, fie in rolul unui aventurier care incearca sa i le ia. Aceste doua factiuni se bifurca apoi in diferite roluri, fiecare cu avantaje si dezavantaje specifice (deci, pentru cei interesati mai mult in crearea unui venit, pot alege un tip de personaj cu abilitati mai bune in gasirea monedelor in jungla).

Gold Fever Gameplay

Parcelele de pamant din Gold Fever contin monede si pot fi achizitionate (asadar, o investitie cu bani reali), apoi „inchiriate” si tranformate intr-o arena in care oamenii de trib si aventurierii se vor lupta pentru suma de monede disponibila pe parcela.

Intregul proces necesita munca in echipa in ambele factiuni, asumarea de diferite roluri, de la cautarea monedelor pana la construirea unor bunuri (cum ar fi adaposturile sau articolele de vestimentatie, God Fever fiind la baza un joc de tip survival).

Aventurierii pot fi „angajati” de proprietarii parcelei, in timp ce oamenii de trib vor fi plasati acolo pentru competitivitate, iar in functie de monedele adunate de fiecare (si de daunele cauzate factiunii opuse), fiecare jucator va pastra o parte din castig (inclusiv proprietarii, de aici venind profitul lor practic pasiv, pentru care muncesc aventurierii lor).

De ce, mai exact, as investi in parcele din Gold Fever?

Poate deveni o sursa de venit pasiv. Dupa crearea unei arene, fiecare proprietar alege procentajul pastrat de aventurieri din suma totala de monede pe care le aduna, ei pastrand restul. In plus, se poate impune o taxa de intrare in arena.

De ce mi-as asuma rolul unui om de trib?

Gameplay-ul oamenilor de trib este mai agresiv, componenta competitiva fiind dusa la maxim. Castigurile lor au riscul de a fi usor mai mici, insa sunt independente de proprietarii parcelei, fiind calculate exclusiv pe baza monedelor adunate, obiectelor distruse, aventurierilor ucisi, etc. Soarta lor se afla doar in propriile maini, motiv pentru care este un rol asumat cel mai adesea de jucatorii usor mai experimentati si siguri pe propriile puteri.

De ce mi-as asuma rolul de aventurier?

Majoritatea jucatorilor noi devin aventurieri, un castig fiind aproape asigurat de proprietarul arenei. In plus, suma totala de monede dintr-o parcela este mai mare decat investitia initiala a proprietarului, asadar atat aventurierii, cat si proprietarii, se ajuta reciproc prin maximizarea propriului profit.

Critpomonedele jocului JUL, NGL, JBR si token-urile ERC1155

Exista patru token-uri in joc:

  • JUL, moneda virtuala a jocului care nu are valoare in lumea reala, insa poate fi cumparata cu bani reali, apoi investita in NFT-urile din joc; reprezinta valuta pe care o vor folosi mai ales jucatorii neinteresati de aspectul crypto al jocului
  • NGL (Native Gold), token-ul de tip ERC20, cu valoare in lumea reala. Token-ul poate fi minat in joc sau achizitionat de pe exchange-uri si este folosit pentru a cumpara alte articole in-game.
  • JBR (Julius’s Brain), moneda a jocului de asemenea de tip ERC20 pe care o primesc periodic mai ales oamenii de trib (Julius fiind, in istoria jocului, zeul lor, care ii recompenseaza in functie de cat de bine isi protejeaza parcelele). Practic, JBR va fi oferit in functie de implicarea jucatorilor.
  • ERC1155, token-uri de tip NFT, care reprezinta bunuri din joc (care pot fi cumparate, construite, imprumutate si inchiriate, ca orice alt NFT). Aceste token-uri de tip NFT au fost dezvoltate special pentru ca jocul poate avea nenumarate obiecte unice.

Distributia NGL

Conform celor de la Gold Fever, la lansare au fost create 170 milioane de criptomonede NGL, aceasta fiind limita maxima, nu vor fi create altele in viitor.

Distributia initiala a NGL fiind in felul urmator:

Aceasta desfasurandu-se in mai multe etape de la lansare, repartizate pe luni:

Cum ma avantajeaza investitiile in Gold Fever?

Datorita multiplelor roluri care pot fi asumate in joc si numarului mare de token-uri disponibile, exista mai multe metode de a investi in Gold Fever, fiecare cu avantajele proprii:

Investirea in parcele, ca proprietar

Aceasta resupune achizitionarea cu bani reali a unei parcele virtuale. Acea parcela contine NGL. Pentru a obtine suma de NGL disponibila, cel mai recomandat este tranformarea parcelei intr-o arena, cu sau fara taxa de accesare, si invitarea oamenilor de trib si aventurierilor.

Dupa joc, cea mai mare parte din monede ii va reveni proprietarului, apoi criptomonedele NGL obtinute pot fi investite in NFT-uri (care pot fi, mai apoi, de asemenea, inchiriate, vandute, etc.), tinuta la Staking pentru producerea mai multor monede NGL sau convertita in bani reali.

Investirea ca om de trib

Aceasta presupune implicarea in joc prin asumarea acestui rol. Prin participarea la arene, se pot obtine token-uri JUL (care mai apoi, pot fi utilizate pentru achizitionarea de NFT-uri) si NGL. De mentionat, token-ul JUL poate fi initial achizitionat cu bani reali, fiind adesea valuta in care sunt impuse taxele de participare la arene.

Investirea ca aventurier

Presupune mai ales obtinerea de token-uri NGL in cadrul arenelor, apoi achizitionarea NFT-urilor cu ele, tinuta la staking sau convertita in bani reali.

Investirea in NGL fara a participa la joc si vanzarea de NGL pentru profit

Nu este nevoie sa fiti un jucator activ de Gold Fever pentru a investi in NGL.

De unde cumpar NGL?

Criptomoneda are in momentul de fata o valoare echivalenta cu $4.22 si poate fi achizitionata direct prin Huobi Global, Gate.io, KuCoin, Uniswap, etc. Puteti oricand sa utilizati cea mai clasica metoda de a genera profit (cumparati NGL cand e ieftin, vindeti cand pretul creste), sau opta pentru Staking.

In plus, puteti achizitiona NFT-uri aferente jocului fara a participa, iar ele, in functie de raritatea lor, se vor vinde cu diferite preturi, la un pret fix in ETH printr-un wallet.

Merita?

Atat industria crypto, cat si cea a gaming-ului, se afla intr-o continua crestere exploziva. Trebuie mentionat si aspectul Esports, campionate de jocuri competitive care pot umple arene intregi, chiar mai mari decat ale meciurilor de fotbal.

Gold Fever isi doreste sa ajunga in viitor sa aiba propriul campionat de tip Esports si cel mai probabil va reusi. Acest lucru inseamna, pentru proprietarii NGL, multe alte surse de profit: din marketing, din sponsori ale evenimentelor, etc., plus o crestere sigura in valoarea criptomonedei.

Lasa un comentariu