Metahero
Metahero

Ce este Metahero

Avand in vedere criza pandemica in care ne aflam, ideea de metaverse pare din ce in ce mai atragatoare si mai aproape de realitate. Desi conceptul de metaverse exista deja, proiectul celor de la Metahero ofera posibilitatea de a-ti personaliza metauniversul cu obiecte aduse din realitate.

Metahero a fost creat in 2021 de catre Robert Gryn, fostul CEO al companiei de software poloneze Codewise.

Metahero este un proiect construit pe platforma BSC (Binance Smart Chain) care combina tehnologia de scanare 3D cu smart-contracts de tip NFT, cu scopul de a putea sa iti creezi un metaunivers unic. In esenta, Metahero impreuna cu tehnologia celor de la Wolf Studio iti vor permite sa scanezi 3D obiecte din lumea reala si sa le transpui in metaunivers.

Cum functioneaza Metahero

Scannerele Metahero sunt construite dintr-o incapere in care se afla 4 camere si 64 de device-uri care lucreaza impreuna pentru a reusi sa capteze imagini in perfecta sincronizare.

Pentru inceput, Metahero planuiesc sa distribuie 12 astfel de unitati de scanare in jurul lumii cum ar fi: Tokyo, Berlin, New York etc.

Pentru a putea sa efectuezi o scanare vei avea nevoie de aplicatia celor de la Metahero si de a detine cateva criptomonede HERO. Plata pentru scanare va fi efectuata in Hero Token.

De ce Metahero este o revolutie?

Toti am auzit de proiectul Metaverse al lui Mark Zuckerberg. Ideea din spatele acestui proiect este de a crea un univers tehnologic in care sa te poti desfasura exact cum o faci in lumea reala. Inovatia pe care Metahero o produce este aceea de a-ti personaliza metauniversul.

De exemplu, cu ajutorul Metaverse-ului vei putea participa la un concert indiferent de locul unde te afli, insa cu ajutorul Metahero iti vei putea scana corpul si vei crea un avatar care va arata exact ca si tine. Vei putea sa te conectezi cu prietenii sau cu artistii preferati in “persoana” in acest metaverse.

Criptomoneda HERO – Token-ul celor de la Metahero

Tokenul nativ al companiei Metahero va putea fi folosit pentru a plati serviciile de scanare. In momentulde fata, o moneda valoreaza 0.198 dolari. In total exista 10 miliarde de astfel de monede dintre care aproximativ jumatate se afla in circulatie, valoarea totala depasind 1 miliard de dolari.

Token-ul HERO poate fi cumparat de pe urmatoarele exchange-uri: KuCoin, Gate.io, PancakeSwap, LBank etc.

Dezavantaje Metahero

In incheiere as dori sa mentionez si cateva dezavantaje ale tehnologiei MetaHero.

In primul rand, proiectul este la inceput, desi promisiunile sunt mari este destul de greu sa fie puse in practica intr-un timp atat de scurt. In momentul de fata din cele 12 unitati de scanare pe care cei de la MetaHero le mentioneaza, exista in functiune una singura in Qatar.

Cele 12 unitati vor fi cel mai probabil date spre folosinta destul de curand, insa problema este exact numarul lor, sunt extrem de putine.

In esenta, Metahero iti va putea oferi oportunitatea de a participa la evenimente din orice loc al lumii, tu fiind acasa, folosindu-te de avatarul tau din metaverse. Insa spre exemplu, de cele mai multe ori va fi inconvenabil sa zbori de la tine de acasa pana la cel mai apropiat scanner pentru a-ti crea avatarul.

Pe viitor, cei de la Metahero vor trebui sa amplaseze extrem de multe scannere in puncte cheie ale mapamondului daca vor dori ca tehnologia sa devina populara.

Pareri Metahero – Concluzie

Insa, cum am mentionat mai sus, proiectul este la inceput, iar cei de la Metahero au nevoie de timp pentru a implementa tot ceea ce isi doresc, dar este cu siguranta un proiect care va schimba modul cum ne raportam la realitate.

Lasa un comentariu