Checkdot - Criptomoneda CDT
CheckDot – Criptomoneda CDT

Ce este CheckDot protocol? Criptomoneda CDT

Compania CheckDot a anuntat recent primul protocol descentralizat de “incredere” ce permite utilizatorilor de crypto sa verifice anonim legitimitatea si transparenta oricarui proiect sau companie bazata pe tehnologia blockchain.

In esenta compania este un fel de “Trust Pilot” pentru lumea crypto.

CheckDot permite utilizatorilor sa isi spuna anonim opinia despre orice companie

Avand in vedere cresterea majora de utilizatori crypto, cresterea si diversificarea proiectelor si companiilor ce se bazeaza pe tehnologia crypto, este inevitabil sa nu apara si lipsa de incredere, scam-uri etc. Aceasta inovatie a celor de la CheckDot permite utilizatorilor sa isi spuna anonim opinia despre orice companie.

Spre exemplu, daca cineva a intampinat probleme sau a detectat o lipsa de legitimitate sau de transparenta intr-o companie, poate folosi platforma celor de la CheckDot sa “povesteasca” neregulile gasite iar in timp se va forma o baza de date a tuturor site-urilor care sunt legitime, dar si a celora care sunt scam-uri si de care ar trebui sa te feresti.

Unul dintre telurile platformei este sa restabileasca increderea utilizatorilor in blockchain, asigurandu-le o metoda unde pot sa verifice istoricul unei companii, veridicitatea afirmatiilor etc.

Cum functioneaza platforma CheckDot?

Prin intermediul platformei se poate crea un audit anonim care sa verifice anumite proiecte, smart-contracts, NFTs, business-uri etc, verificand daca acestea sunt de incredere.

CheckDot Token

Pentru a participa activ pe aceasta platforma, utilizatorii vor trebui sa detina CDT (CheckDot Token), acesta fiind moneda oficiala a platformei.

In data de 13 Noiembrie, la ora 23:00, va avea loc primul public sale de token-uri CheckDot ce va dura pana maximum pe 20 Noiembrie si va avea loc pe platforma UNICRYPT unde se vor putea achizitiona token-urile.

Totalul de CDT pus spre vanzare va fi de 4 milioane de monede.

Acest sale este impartit in 2 runde:

  1. In primele doua ore vor putea participa doar utilizatorii ce detin in portofel cel putin 50 UNCL sau 3 UNCX.
  2. A doua runda va incepe dupa ce s-au scurs cele doua ore cu conditia ca totalul monedelor vandute in prima runda sa nu depaseasca valoare de 500 BNB (ceea ce este putin probabil, avand in vedere ca in majoritatea cazurilor, monedele de la sale sunt epuizate in cateva minute).

Dupa ce se va incheia a doua runda, monedele vor fi listate pe PancakeSwap V2 unde vor putea fi achizitionate folosind moneda celor de la Binance BNB.

Utilizatorii vor putea cumpara CDT la sale numai cu BNB. Pretul unui CDT va fi de 0.000125 BNB (aproximativ 0.08 dolari), insa fiecare utilizator va putea cumpara un numar maxim de CDT in valoare de 5 BNB.

Viitorul companiei CheckDot

La inceputul anului viitor, compania va oferi posibilitatea utilizatorilor sa participle activ in luarea de decizii sau propunerea de servicii ce ar trebui implementate.

Pana la finanul anului 2023, CheckDot va introduce guvernare DAO (Decentralized Autonomous Organization), asta insemnand ca toti utilizatorii pot contribui cu vot in vederea viitorului platformei. 

In concluzie, CheckDot este o solutie pentru lipsa de incredere in lumea blockchain a din ce in ce mai multor oameni.

Pe viitor CheckDot va devei cu siguranta un reper atunci cand va fi vorba de a verifica transparenta sau legitimitatea unei companii.

Niciun comentariu

  1. Pingback: CheckDot anunta lansarea platformei care va face curatenie in lumea crypto!

Lasa un comentariu