In articolul precedent am avut o introducere despre Maiar Exchange(MEX) noul exchange al companiei Elrond Network. Acum vom intra in mai multe detalii sa vedem exact ce inovatie vor aduce cei de la Elrond pe piata.

Criptomoneda MEX

In primul rand, una dintre cele mai importante parti este noua criptomoneda MEX care este moneda de baza a exchange-ului.

604 milioane de monede MEX (dintr-un total de un miliard) au fost distribuite utilizatorilor in perioada aprilie – Iulie, timp de 12 saptamani, celor care detineau criptomoneda EGLD astfel:

  • Saptamana 1: 201,600,000 MEX
  • Saptamana 2: 151,200,000 MEX
  • Saptamana 3: 100,800,000 MEX
  • Saptamana 4: 50,400,000 MEX
  • Saptamana 5: 25,200,000 MEX
  • Saptamana 6: 20,160,000 MEX
  • Saptamana 7: 15,120,000 MEX
  • Saptamana 8: 10,080,000 MEX
  • Saptamana 9-12: 7,560,000 MEX

Ce aduce nou Maiar Exchange?

In primul rand viteza tranzactiilor va fi imensa avand in vedere ca exchange-ul e construit pe blockchain-ul Elrond care are 3200 de noduri cu o putere de 5400 de tranzactii pe secunda pe fiecare nod, ceea ce inseamna ca delay-urile vor fi foarte mici intre tranzactii.

Vei putea accesa exchange-ul din aplicatia deja existenta Maiar, deci toate tranzactiile vor putea fi autorizate direct de pe telefonul mobil. Aplicatia este foarte intuitiva si usor de folosit, iar in cateva secunde iti poti crea un wallet.

Care va fi pretul unei monede MEX?

Asa cum au anuntat cei de la Elrond, pretul de inceput al criptomonedei MEX va fi de 0.00000063 EGLD.

Swapping

Swapping consta in faptul ca vei putea sa schimbi o criptomoneda in alta. Acest mecanism e foarte simplu. In momentul in care schimbi sa presupunem EGLD in MEX, aceasta conversie are loc in interiorul aplicatiei intr-un Liquidity Pool si nu sunt implicati si alti participanti, astfel viteza este extrem de mare.

Ce criptomonede vor fi disponibile?

In momentul lansarii Maiar Exchange, vor fi disponibile tranzactiile a 3 monede (EGLD, MEX, BUSD, wUSDC), urmand sa fie adaugate mai multe monede.

Liquidity Pool

Liquidity pools sunt rezerve de token-uri disponibile pentru utilizatori cu care acestia pot face swapping. Aceste token-uri sunt puse la dispozitie tot de anumiti utilizatori(un fel de Staking), iar acestia vor primi un procent din taxa de tranzactionare, deci un venit pasiv. Utilizatorii au dreptul sa isi retraga oricand monedele din liquidity pool.

Farming

Farming-ul este un stimulent pentru utilizatori de a-si stoca monedele in liquidity pools. Aestia isi pot „bloca” pentru o perioada criptomonedele si vor beneficia de comisioane in MEX, un fel de dobanda.

Bonus la inregistrare pe Maiar Exchange

Inregistreaza-te pe Maiar Exchange folosind acest link pentru a beneficia de bonusul de 10$.

https://ghidultauonline.ro/maiar-pareri-analiza-aplicatia-maiar-merita/

Lasa un comentariu