THETA – Primul blockchain pe streaming

Industria streaming-ului este peste tot si a acaparat internetul. De la Twitch, YouTube, Netflix, toata lumea consuma streaming ajungandu-se la o industrie de 70 de miliarde de dolari. Primul proiect blockchain axat pe streaming este THETA.

Ce este si cine a creat THETA?

THETA a fost creat in 2017 de catre Mitch Liu si Jieyi Long. THETA este un blockchain nativ cu un protocol open-source ceea ce inseamna ca orice dezvoltator poate construi aplicatii descentralizate folosind network-ul THETA.

Cum functioneaza THETA?

Blockchain-ul este bazat pe protocolul P2P (peer-to-peer), adica conexiune directa dintre utilizatori. Spre exemplu, P2P inseamna ca eu pot dona in mod direct unui creator de continut prin intermediul blockchain-ului, fara ca donatia mea sa treaca printr-un intermediar.

Blockchain-ul este bazat pe tehnologia Proof-of-staking, ceea ce inseamna ca ai nevoie de multe token-uri THETA pentru a putea procesa o tranzactie.

THETA functioneaza pe 3 categorii de participant:

  1. Marile companii care stocheaza cantitati uriase de THETA pentru a facilita tranzactiile, cum ar fi Youtube sau Netflix.
  2. Gardienii” sunt de fapt o comunitate de noduri ce au ca scop validarea, verificarea tranzactiilor si  securizarea acestora impotriva fraudelor.
  3. Edge” : Utilizatorii care pot “dona” din latimea de banda a internetului pentru o mai buna si rapida functionare a retelei. Acestia sunt rasplatiti in criptomoneda TFUEL, moneda secundara a celor de la THETA a carei singur rol este de a plati utilizatorii EDGE.

Este THETA de viitor?

THETA cauta sa schimbe viitorul platformelor destinate consumului de continut video integrandu-le in blockchain-ul lor. Tehnologia lor e construita in asa fel incat incurajeaza dezvoltatorii sa creeze platforme de streaming descentralizate.    

Pana in prezent, calitatea si viteza unui video erau dependente de conexiunea la internet, insa folosind blockchain-ul THETA, acestea vor depinde numai de numarul utilizatorilor conectati la platforma si numarul de THETA pe care dezvoltatorul ii are la stacking.

Merita investitia in THETA?

Avand in vedere ca streaming-ul video este in continua expansiune, tehnologia THETA are un viitor asigurat.

De unde cumparam THETA?

THETA se gaseste pe majoritatea platformelor de exchange cum ar fi: Binance, KuCoin,  Gate.io, OKEx, Bithumb, Huobi Global etc.

Un comentariu

  1. Pingback: Top Criptomonede de investit in Octombrie 2022! - Ghidul Crypto

Lasa un comentariu