Ce este Celsius network?

Compania a fost creata in 2017 de catre Alex Mashinsky si Daniel Leon. Mashinsky este destul de cunoscut in lumea tehnologiei fiind creatorul “Voice over IP” si este cel ce a introdus  Wi-Fi in statiile de metrou din New York

Aceasta retea denumita CELSIUS este o platforma financiara ce ofera urmatoarele servicii:

  • Imprumuturi

In ce privesc imprumuturile, tehnologia CELSIUS este aproape aceeasi ca tehnologia utilizata de NEXO, despre care am scris in articolul precedent. Pe scurt, poti imprumuta echivalentul a  aproximativ 85% din valoarea criptomonedelor pe care le stochezi in wallet-ul lor si ii poti cheltui fara a mai converti crypto in fiat si vice-versa.

  • Staking

Stake your Crypto” este un concept prin care castigi bani fara a cheltui criptomonedele tale. Adica depozitezi criptomonede intr-un wallet si le lasi acolo fara sa te atingi de ele. Cu ajutorul lor firma mineaza crypto folosind tehnologia proof-of-stake, iar tu primesti in plus un anumit procent din valoarea monedelor pe care le detii. Procentajul difera saptamanal in functe de suma si de criptomoneda variind intre 1 si 30%. In momentul de fata poti depozita peste 35 de criptomonede.

In fiecare zi de Luni vei primi in wallet-ul tau suma cuvenita. In esenta poti asemana Celsius Network cu un cont bancar de “savings”.

Celsius Network are o criptomoneda proprie numita Celsius (CEL).

Daca CEL este folosita la staking, utilizatorii vor beneficia de dobanzi mai mari si sume de imprumut mai mari.

Chiar daca CELSIUS nu ofera un card de credit ca majoritatea platformelor, poti utiliza aplicatia CelPay ce iti permite sa trimiti criptomonede oricui, fie ca are sau nu un wallet. In momentul cand trimiti o anumita suma, aplicatia va crea automat un wallet in care banii vor fi stocati in cazul in care nu detineai unul.

Este Celsius sigur?

In momentul de fata Celsius este utilizat de peste 100 de mii de utlizitatori avand in total peste 730 de milioane de dolari in asset-uri. Pana acum compania a platit dobanzi utilizatorilor in valoare de 12 milioane de dolari.

Deci avem toate motivele sa credem ca Celsius este sigur, mai ales ca pana in prezent nu au avut probleme de genul furt de date, etc.

Ca un dezavantaj, Celsius, fiind o companie care “mineaza”  folosind monedele tale, inseamna ca aceasta are controlul asupra wallet-ului tau. Desi nu este un motiv intemeiat pentru a nu folosi Celsius, este bine de stiut acest fapt.

Poti face bani folosind Celsius?

Dobanda pe care o primesti variaza de la o satpamana la alta cat si de la o moneda la alta, deci e greu de spus exact ce procentaj vei primi in plus. Insa, daca esti genul de om care investeste in crypto pe termen lung si nu foloseste acei bani, atunci Celsius este o sursa de venit pasiv care in timp devine destul de semnificativa.

Lasa un comentariu