Introducere

VeChain a fost creat in 2015 de catre Sunny Lu, fostul CIO al Louis Vuitton China. VeChain este o platforma blockchain ce utilizeaza ca mod de tranzactie criptomoneda VET. VeChain ajuta la simplificarea gestionarii informatiilor.  Initial a fost creat cu scopul de a stopa fraudele atat in mediul online cat si in viata reala.

Cum functioneaza VeChain?

Tehnologia VeChain este una dintre cele mai practice si de care ne folosim in prezent destul de mult.

VeChain functioneaza ca un “GPS” pentru orice obiect, de la transfer de bani la sticle de vin. Producatorii pot atribui fiecarui produs un cod unic prin intermediul codurilor QR, NFC, RFID(Radio Frequency Identification). Astfel, producatorul poate urmari in orice moment unde se afla acel produs sau cum este manipulat, iar clietul poate verifica daca acel produs este original sau fals.

Fiindca tehnologia este descentralizata, in momental in care cineva incearca sa comita vreun furt, tehnologia blockchain iti poate spune cu exactitate cine a fost, astfel rata de furt fiind mult mai mica.

Aceeasi tehnologie este folosita si pentru a opri furtul de date online sau scam-urile.

VeChain nu foloseste tehnologii precum Proof-of-Stake sau Proof-of-Work, ci acesta se foloseste de tehnologia Proof-of-Authority(PoA). Aceasta inseamna ca fiecare utilizator care foloseste tehnologia este verificat si adaugat intr-o lista care poate fi publica.

De exemplu, daca o companie comercializeaza falsuri, VeChain va identifica acea companie si o va pune pe lista de ‘neincredere’, iar tu vei putea verifica daca compania este serioasa sau nu.

Este VeChain  de viitor?

VeChain este una dintre criptomonedele care fara doar si poate este de viitor si de neinlocuit, rezolvand o problema de care ne lovim toti. 

VeChain este solutia la multe probleme actuale. De exemplu, trimitem un colet in strainatate, iar acesta se pierde pe drum, daca am folosi VeChain am stii in orice moment unde se afla cu exactitate coletul nostru. Practic, nu vor mai exista pierderi de colete, furturi, falsuri etc.

In momentul de fata, VET costa 0.1 dolari, avand un total de 86 de miliarde de monede dintre care 64 de miliarde sunt deja in circulatie. Valoarea totala este de 9 miliarde de dolari.

VeChain vs WaltonChain

Cele doua rezolva aceeasi problema, dar in moduri diferite. WaltonChain este inca la inceput de drum si are nevoie de timp sa ajunga sa concureze direct cu VeChain.

  • WaltoChain foloseste doar tehnologia RFID ca metoda de urmarire
  • VeChain este folosit la scara mai mare ceea ce ofera incredere utilizatorilor

De unde cumparam VET?

VET  poate fi cumparat de pe majoritatea exchange-urilor cum ar fi: Binance, Coinbase, Huobi,, KuCoin, Gate.io etc.

Lasa un comentariu