Am tot prezentat diferiti indicatori folositi in analiza graficelor pentru criptomonede dar nu puteam rata niciodata si indicatorul Stocastic. Acest indicator face parte din topul celor mai folositi si cei mai folositori indicatori utilizati de catre traderi. Daca doriti sa cititi mai multe despre cei mai populari indicatori intrati aici.

Despre Stocastic

Stocasticul este un oscilator ce indica un impuls. Un impuls bazat pe comparatia unui anumit pret de inchidere cu preturile de inchidere de pe o anumita perioada de timp determinata.

Acest indicator dispune de o sensibilitate destul de periculoasa daca nu este folosit corespunzator. Sensibilitatea acestui oscilator este data de ajustarea perioadei de timp in care se realizeaza studiul sau prin luarea unei medii mobile a rezultatului. 

Stocasticul se utilizeaza in generarea de semnale de supra-cumparare si supra-vazare. Aceste semnale sunt reprezentate utilizand un grafic scalat de la 0 la 100.

Teoria generala care sta la baza acestui indicator este ca, intr-o piata cu tendinte ascendente, preturile se vor inchide aproape de maxim, iar pe o piata cu tendinte descendente, preturile se inchid aproape de minim. Semnalele de tranzactionare sunt create atunci cand graficul traversează o medie mobilă de trei perioade.

Cum folosim indicatorul Stocastic

Acest indicator – oscilator este reprezentat grafic intr-un interval 0 – 100. Traderii ar trebui sa se uite la schimbari in stocastic pentru indicii despre schimbarile viitoare ale tendintelor.

Stocasticul este inclus in majoritatea platformelor de trading. Perioada de timp standard utilizata este de 14 zile, acest lucru putand fi ajustat pentru a acoperi toate nevoile si intervalele traderilor. Cea mai buna perioada si cea mai recomandata este cea prestabilita de 14 zile.

Prin compararea pretului curent cu intervalul de timp pe o perioada, stocasticul ne arata consistenta cu care pretul se inchide in apropierea ultimului sau High sau Low.

Dezavantaje Stocastic

Limitarea principala a stocasticului este producerea de semnale false. Acesta este momentul in care un semnal de tranzacționare este generat de indicator, dar pretul nu urmeaza de fapt, ceea ce poate duce la pierderi foarte mari.

In timp ce piata este afectata de o volatilitate mare, semnale false pot sa apara destul de regulat daca se foloseste doar un indicator crypto de ce aceea trebuie sa tinem cont de multe aspecte inainte de luarea unei decizii de deschidere sau inchidere a unei pozitii, folosindu-ne de mai semnalele mai multor indicatori. Mare grija la tranzactionare!

Lasa un comentariu