Internet Computer sau pe scurt ICP a fost fondata de compania elvetiana “Difinity Foundation” cu baza in Zurich. Dupa cuM sugereaza numele crIptomonedei, fondatorii ei au vrut sa creeze o versiune descentralizata a internetului. Asta inseamna ca oricine poate crea software sau sa publice content pe internet fara ajutorul Google, Facebook sau alte mari companii.

Cum functioneaza Internet Computer?

ICP (Internet Computer Protocol) combina puterea computationala a tuturor PC-urilor creand o retea asemanatoare internetului clasic, insa mult mai rapida si mai sigura. Securitatea ridicata este data de o tehnologie de criptare ce face ca furtul de date sa fie aproape imposibil.

Reteaua ICP este realizata din niste “blocuri” organizate ierarhic care impreuna formeaza intregul blockchain. Aceste blocuri functioneaza ca un spatiu de stocare in cloud insa Internet Computer ruleaza pe un hardware dedicat creat de parti independente, potrivit Dominic Williams, fondatorul Dfinity. Inovatia tehnologiei este faptul ca in orice moment se pot crea blocuri noi in functie de cat de solicitata este reteaua, de aceea Internet Computer are o viteza mult mai mare decat a internetului clasic.

Este ICP de viitor?

Creand o versiune descentralizata a internetului, utilizatorii nu mai depind de marile companii care au ajuns sa afle/stie totul despre noi. ICP a reusit sa inlature timpii de latenta mari, lag-urile pe care le intalnim in internetul clasic. Insa, cel mai important lucru este securitatea datelor noastre.

ICP este o moneda care cu siguranta va avea un viitor de success, avem nevoie de internet din ce in ce mai mult.

Merita investitia in ICP?

In momentul de fata ICP costa 41 de dolari fiind una dintre cele mai populare criptomonede ale momentului. In total exista aproximativ 500 de milioane de monede, dintre care 136 de milioane se afla in circulatie., avand o valoare de 20 de miliarde de dolari.

Popularitatea crescuta si tehnologia inovativa cu care vine ICP o face o moneda care nu poate decat sa creasca ca valoare in viitor.

ICP vs Ethereum

  • Securitatea ETH-ului e data de tehnologia “proof of staking”, pe cand cea a ICP-ului este data de criptare si descentralizare.
  • ICP are o viteza a internetului mult mai mare decat cea a ETH-ului.
  • In principiu, ICP poate face tot ce face Ethereum, insa de 1000 de ori mai rapid si mult mai ieftin.

De unde cumparam ICP?

ICP poate fi cumparat de pe majoritatea exchange-urilor cum ar fi: Binance, Coinbase, Huobi,, KuCoin, Gate.io etc.

Lasa un comentariu